W.o...Grzybach
Nigdy tu jeszcze nie byłam, a to błąd.Uwielbiam chodzić do lasu i zbierać grzybki.Nie jadam ich, ale staram się zbierać tylko jadalne.Dzisiaj byłam w swoim lasku, ale niestety nic nie było.Czyli nie mam po co wybierać się do dużego lasu.A te prawdziwki z lasku za domem to pewnie niektórzy już znają
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 618#114618
O właśnie w tej chwili zaczęło padać.W lesie u mnie tak sucho, może ten deszczyk "ruszy ziemię" i pojawią się grzybki.A u Was są ?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 618#114618
O właśnie w tej chwili zaczęło padać.W lesie u mnie tak sucho, może ten deszczyk "ruszy ziemię" i pojawią się grzybki.A u Was są ?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oto zdjęcia z dzisiejszej wycieczki do lasu.Nie wszystki z pokazanych grzybków są jadalne,ale myślę że je łatwo rozpoznacie.Mrówkodomek też dość okazały.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Po pierwsze robicie świetne zdjęcia.
Po drugie szmaciaki rzeczywiście są pod ochroną, mają piękny orzechowy zapach. Ale pierwszy raz zobaczyłam szmaciaka właśnie w podolsztyńskich lasach. Ze stron jakich pochodzę ( Ciechocinek) nie było takich grzybów. Rzadkością były też prawdziwki.
Po trzecie pod Olsztynem- wczoraj znalazłam tylko kurki. Innych grzybów na razie brak. Ale w lesie jest i tak świetnie! Ten zapach ściółki !
Po drugie szmaciaki rzeczywiście są pod ochroną, mają piękny orzechowy zapach. Ale pierwszy raz zobaczyłam szmaciaka właśnie w podolsztyńskich lasach. Ze stron jakich pochodzę ( Ciechocinek) nie było takich grzybów. Rzadkością były też prawdziwki.
Po trzecie pod Olsztynem- wczoraj znalazłam tylko kurki. Innych grzybów na razie brak. Ale w lesie jest i tak świetnie! Ten zapach ściółki !
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.