Iglaki na balkon?
Drzewko iglaste na balkon - prosze o pomysły
Mam wolną dosyć dużą doniczkę (głębokość 26 cm, średnica 34 cm), zdjęcie poniżej. Wpadłem na pomysł żeby posadzić w niej jakiegoś iglaka, jedyny problem że nie mam pomysłu jakiego . . . dodam że balkon zachodni, w lecie od drugiej słońce świeci do samego wieczora ;) Z chęcią wysłucham waszych pomysłów ;) 

- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Obsadzenie tarasu iglakami itp.
Witam trafiłem tu bo potrzebujemy pomocy w obsadzeniu tarasu mamy 24 donice drewniane 60x19x19 myslelismi o jakis małych iglakach i dotego cos jeszcze .
Taras polożony jest od strony wschodu slońce jest tak do 14 prosze doradzcie jak sie do tego zabrac na razie sa tylko donice
co bedzie jeszcze potrzebne i gdzie najtaniej kupic w okolicach gdańska pozdrawiam
Kevingd, używaj, proszę, polskich znaków diakrytycznych. Mamy też duże litery na początku zdania i znaki przestankowe w środku. Zdecydowanie łatwiej się czyta posty pisane porządnym językiem. Dziękuję. Przenoszę ten post do sekcji dot. drzew i krzewów ozdobnych. Nalewka
Taras polożony jest od strony wschodu slońce jest tak do 14 prosze doradzcie jak sie do tego zabrac na razie sa tylko donice

Kevingd, używaj, proszę, polskich znaków diakrytycznych. Mamy też duże litery na początku zdania i znaki przestankowe w środku. Zdecydowanie łatwiej się czyta posty pisane porządnym językiem. Dziękuję. Przenoszę ten post do sekcji dot. drzew i krzewów ozdobnych. Nalewka
Iglaki na balkon?
Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy, ale forum i porady bardzo mi się podobają jest to istna kopalnia wiedzy 
Chciałbym się poradzić
Posiadam balkon na stronie wschodniej słonce świeci na niego do godz ok 11
bardzo podobają mi się iglaki i stąd moją prośba, aby podpowiedzieliście mi jakie oglaki mogę tam posadzić byłoby to w donicach, mam na uwadze tuje, jałowce, cyprysiki
Co dałoby radę i ładnie wyglądało.
Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam, życzę sukcesów w uprawach
RafałG.

Chciałbym się poradzić
Posiadam balkon na stronie wschodniej słonce świeci na niego do godz ok 11
bardzo podobają mi się iglaki i stąd moją prośba, aby podpowiedzieliście mi jakie oglaki mogę tam posadzić byłoby to w donicach, mam na uwadze tuje, jałowce, cyprysiki
Co dałoby radę i ładnie wyglądało.
Dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam, życzę sukcesów w uprawach

RafałG.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
na balkon to raczej odmiany karłowe, chyba że chcesz je co jakieś 3 lata wymieniac
odmiany możesz podejrzec na stronie www.pinus.net.pl, gorsza sprawa z ich dostępnościa na rynku
odmiany możesz podejrzec na stronie www.pinus.net.pl, gorsza sprawa z ich dostępnościa na rynku
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja tam myślę że z tą dostępnością nie powinno być problemu bo są w każdej dobrej szkółce do kupienia i w marketach też się często pokazują. Ale to zależy oczywiście od odmiany
bo czasem faktycznie mogą wystąpić problemy, ale po to są sklepy internetowe, choć zakup przez nie to czasem jest ryzyko. Ja mam zwykłe posadzone i wymieniam, mam dzięki temu rotację na balkonie.