Alania, serdecznie zapraszam, mam nadzieję, że znajdziesz tu jakiś przepis, którego jeszcze nie znasz
Ika 2008, ciekawa jestem jak ten rodzynkowiec z suszonymi śliwkami smakuje. Miło Cię gościć w moich progach
cyma2704, wypróbuj, jest smaczne. U mnie gości dość często. Cudny jest zapach w lodówce
Jeżeli zależy Wam, żeby mięsko ładnie wyglądało na talerzu i było smaczne to polecam
Kolorowe łódki
Potrzebujemy:
Filety z piersi kurczaka
warzywa na szaszłyki - co kto lubi, byle było kolorowo: cebulki szalotki, papryka - różne kolory, pieczarki marynowane,
boczek wędzony, gotowany
jajko i bułka tarta na panierkę
Filety rozbijamy na dość cienkie plastry ( najlepiej w folii ) przyprawiamy ulubionymi przyprawami, mogą też być zioła
Przygotowujemy szaszłyki nabijając pokrojony w kostkę boczek, szalotkę, papryke, pieczarkę i co kto chce.
Szaszłyk owijamy filetem ( patyk lub szpikulec ma wystawać)
To wszystko panierujemy i obsmażamy na oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i umieszczamy w piekarniku ( mięso będzie miększe ) Po wyjęciu wyciągamy patyczek i przekrawamy wzdłuż otrzymując piękną łódkę z kolorowym wnętrzem.
Polecam
Szaszłyki z łopatki