Misz-masz kulinarny
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24813
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Misz-masz kulinarny
Witaj Basiu
Dzięki za przepis na chlebek. Moja rodzinka najbardziej lubi takie ciężkie chleby z mnóstwem nasion i otrębów, na zakwasie i zawsze takie robię, ale dla odmiany chętnie wypróbuję takie leciutki, delikatny chlebek
Dzięki za przepis na chlebek. Moja rodzinka najbardziej lubi takie ciężkie chleby z mnóstwem nasion i otrębów, na zakwasie i zawsze takie robię, ale dla odmiany chętnie wypróbuję takie leciutki, delikatny chlebek
Re: Misz-masz kulinarny
AGNESS cieszę się zajrzałaś i znalazłaś u mnie coś ciekawego. W porównaniu do Twoich wypieków i potraw to u mnie skromniutko, ale się staram Twój wątek podglądałam, ale jeszcze nie przejrzałam całego, bo sporo tego jest
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2299
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Misz-masz kulinarny
Basiu
jak tylko się zrobi chłodniej będę wędził łososie na zimno + schab środkowy z którego wychodzi najsmaczniejszy wędzony wg. mnie produkt : Polędwica łososiowa.
Wówczas pokażę jak w łatwy sposób powstaje taka rolada.
jak tylko się zrobi chłodniej będę wędził łososie na zimno + schab środkowy z którego wychodzi najsmaczniejszy wędzony wg. mnie produkt : Polędwica łososiowa.
Wówczas pokażę jak w łatwy sposób powstaje taka rolada.
Re: Misz-masz kulinarny
Piotrze tak nie można teraz będę cały czas myślała o tych pysznościach Idzie jesień i zima więc na pewno skusze się na coś z Twoich przepisów. Tymczasem wczoraj kupiłam kapustę i stwierdziłam, że może warto przygotować własną kapustę kiszoną.
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2299
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Misz-masz kulinarny
Dobrze myślisz, ale kapustę kiś solo, jeśli robisz w takich ilościach jak ja.
Re: Misz-masz kulinarny
Piotrze solo, czyli ? Ja raczej małe ilości na początek.
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2299
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Misz-masz kulinarny
Poszatkowana kapusta bez głąbów, ważymy, a na 1kg dajemy 1 płaską łyżkę niejodowanej soli, ubijamy aż puści sok, przykrywamy talerzykiem, obciążamy kamieniem i czekamy 3-5 dni, aż się ukisi, potem standard.
Re: Misz-masz kulinarny
Piotrze dzięki, miałam jeszcze dać marchewkę, a reszta dokładnie tak miała wyglądać Jak dobrze, że można się poradzić kogoś bardziej doświadczonego
- Biotit
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2299
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: W-wa
Re: Misz-masz kulinarny
Marchew daję po ukiszeniu do porcji na surówki, a do kulebiaka, czy farszu na pierogi nie daję.
Zobacz u mnie, jak niedawno kisiłem kapustę.
Datego warto znać taki niuans.
Zobacz u mnie, jak niedawno kisiłem kapustę.
Datego warto znać taki niuans.
- mati1999
- 1000p
- Posty: 4200
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Kraków
Re: Misz-masz kulinarny
A gdzie nowe przepisy ? Smutno mi i gorzko bez nich.
Re: Misz-masz kulinarny
Mati ostatnio troszkę ostatnio jestem zabiegana i nie mam kiedy. Tak dla poogladania wstawiam fotkę z tortem urodzinowym dla syna
Jest to zwykły biszkopt, przełożony dowolnym kremem, na wierzch wyłożony niedbale krem czekoladowy i umieszczone świnki z masy z pianek Mashmallow. Boki są obłożone rurkami waflowymi różnej wielkości.
Jest to zwykły biszkopt, przełożony dowolnym kremem, na wierzch wyłożony niedbale krem czekoladowy i umieszczone świnki z masy z pianek Mashmallow. Boki są obłożone rurkami waflowymi różnej wielkości.
- mati1999
- 1000p
- Posty: 4200
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Kraków
Re: Misz-masz kulinarny
Fajny i łatwy w przygotowaniu