Plan był taki.
1.Znalazłem informację o kuchniaMaghrebu. (Bardzo mnie zainspirowało-dotychczas nic o niej nie wiedziałem.)
2.Wypisałem składniki.Te które mam bądź znajdę bez problemu w sklepie.
*Często Używają. (rośliny strączkowe-ciecierzyca, soczewica i inne ,kasza kuskus, mięso: "Jada się tu też dużo mięsa wszelkich gatunków, z wyjątkiem wieprzowiny" pomidory, marchew, cebula, makaron oraz różnorodne zioła i przyprawy jak:bazylia, kolendra, cynamon, szafran, pietruszka, słodka papryka, imbir.
3.Przygotowałem.- Mieloną wołowinę (kupiona w biedronce ) ,(Na sos) Pomidory ,cebulę, czosnek, fasolę, przyprawy... Oraz wcześniej przygotowany makaron.
4.Podsmażyłem cebulkę dodałem obrane pomidory, wycisnąłem ząbki, ząbek nie pamiętam czosnku * Na drugi raz użyję pomidorów z puszki.
5.Doprawianie. *Za dużo kombinowałem. Dodałem sól, pieprz, szczyptę cukru... Dalej... szafran, paprykę w proszku, cynamon, imbir, zioła prowansalskie odrobinę soku z pomarańczy Przekombinowałem.
*Następnym razem użyję tylko soli, pieprzu, cukru, szafranu lub kurkumy, maże zaryzykuję z cynamonem.
*Przyprawy zakupione w internecie. W atrakcyjnej cenie. Szczególnie polecam czosnek niedźwiedzi. Raczej chyba nie polecę pomidorów w proszku... załapały wilgoć. Zbryliły się.
6.Smażenie wołowiny. (Doprawiłem solą i pieprzem.)
7.Ugotowałem makaron. *Wyszedł smaczny.
8.Do sosu dodałem usmażoną wołowinę oraz wcześniej wymoczoną w wodzie fasole. *Fasola wyszła twarda.
9. W efekcie eksperyment ten oceniam na 4/10.
Jeżeli Możecie, chcecie, macie ochotę coś doradzić (szczególnie jeśli chodzi o fasolę) Będę bardzo zadowolony.
Więcej o Kuchni Maghreb: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuchnia_Maghrebu
http://polskaarabka.blogspot.com/p/jak-gotowac.html
Pozdrawiam serdecznie maxmar123.
-- 13 mar 2015, o 04:36 --
Nie chodzi o spaghetti tylko o Kuchnie Maghrebu...
Dziękuję Wszystkim za komentarze. Sól do gotowania? Teraz już będę wiedzieć .
Milcia120 Takie urządzenie brzmi inspirująco.
-- 13 mar 2015, o 04:41 --
Aha. Dodałem jeszcze koncentrat pomidorowy. ...