tu masz :magda2013 pisze:Czy ktos moze podać sprawdzony przepis na jakaś pastę z czosnku?
http://forumogrodnicze.info/search.php?t=402
tu masz :magda2013 pisze:Czy ktos moze podać sprawdzony przepis na jakaś pastę z czosnku?
Ile ma być tego octu w wersji wyjściowej?chmara3 pisze:Witam ale tu przepisów, a mnie korci sałatka z cukini słodko kwaśna skoro tak zachwalacie to pewnie zrobie
Tymczasem ja narobiłam w tym sezonie sałatki z ogórków z przecierem pomidorowym jak dla mnie to pycha może być do obiadku lub nawet do wędlinki z chlebkiem a i słyszałam, że również do śledzi marynowanych super.
95. Mizeria z przecierem pomidorowym.
Składniki:
2 kg ogórków
1 kg cebuli
1 kg marchewki ( może być mniej)
Zalewa:
3 szklanki wody
? szklanki octu
1 szklanka cukru
1 słoik przecieru pomidorowego (200g Pudliszki)
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz mielony do smaku
Ogórki i cebule pokroić tak jak na mizerię zasolić i odstawić od 1 do 2 godzin, marchewkę ścieramy na grubym tarku odstawiamy na bok.
Zagotowujemy zalewę dodajemy odciśnięte ogórki i cebulę następnie marchewkę i jeszcze trochę gotujemy na końcu dodajemy przecier pomidorowy mieszamy sciągamy z ognia i dajemy do słoików
Jezeli ktoś lubi delikatną może dać mniej octu ja robiłam według przepisu jak też z mniejszą ilością octu też i ta i ta wersja jest dobra polecam i zyczę smacznego.