Kotlety z grzybów i kapusty kiszonej > nie tylko na Wigilię
* 1 kg kapusty kiszonej
* grzybów suszonych lub gotowanych
* 2 1/2 łyżki mąki
* 2 1/2 szklanki bułki tartej
* duża cebula przesmażona na 4 łyżkach oleju
* 3 jajka
* sól pieprz do smaku
Kapustę ugotować do miękkości > grzyby suszone też > jeśli mam świeże grzyby gotuję i dobrze odcedzam.
Kapustę dobrze odcisnąć i razem z grzybami drobno poszatkować lub przekręcić przez maszynkę z dużymi dziurami .
Dodać jajka, cebulę mąkę i bułkę tartą > dobrze wymieszać .
Formować kotleciki > obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni .
Wyśmienite na gorąco i zimno > na obiad kolację i jako danie wigilijne :P
Smacznego
