
Moja domowa piekarnia - AnaKa
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Aniu, Twój chlebek wygląda bardzo apetycznie, pozwolisz, że się poczęstuję


-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Asiu, bardzo proszę.Miło Ciebie gościć przy moim stole, skoda,że jedynie wirtualnym 
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Mi również przykro, może kiedyś będzie jeszcze okazja i spotkamy się, kto wie ;)
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Mam ,pęd' na ryby i kolejny obiad rybny to Karasie pieczone w śmietanie
Karasie kupiłam na rynku. Najbardziej lubię świeże ryby, dlatego decyzja była szybka.
Przepis jest stary i pochodzi z Rosji.
Po sprawieniu ryby nasoliłam i posypałam pieprzem.Przygotowałam panierkę - cebulę podsmażyłam na maśle / używam klarowanego/. Kiedy ostygła dodałam surowe jajko, wymieszałam i posoliłam. W tym obtoczyłam ryby i posypałam tartą bułką.Następnie je usmażyłam na złoto z obu stron.

Gęstą śmietanę wymieszałam z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Ryby włożyłam do naczynia żaroodpornego i polałam je śmietaną, na to wysypałam resztę cebuli i tartej bułki z panierowania. Zapiekałam 30 minut w piekarniku.

Posypałam koperkiem.Zaserwowałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Karasie kupiłam na rynku. Najbardziej lubię świeże ryby, dlatego decyzja była szybka.
Przepis jest stary i pochodzi z Rosji.
Po sprawieniu ryby nasoliłam i posypałam pieprzem.Przygotowałam panierkę - cebulę podsmażyłam na maśle / używam klarowanego/. Kiedy ostygła dodałam surowe jajko, wymieszałam i posoliłam. W tym obtoczyłam ryby i posypałam tartą bułką.Następnie je usmażyłam na złoto z obu stron.

Gęstą śmietanę wymieszałam z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Ryby włożyłam do naczynia żaroodpornego i polałam je śmietaną, na to wysypałam resztę cebuli i tartej bułki z panierowania. Zapiekałam 30 minut w piekarniku.

Posypałam koperkiem.Zaserwowałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
No to mam z rana ślinotok Aniu , takie pyszności zaserwowalaś
Dobrze, że już po śniadaniu jestem ;)
Chyba muszę gdzieś poszukać i kupić Karasie albo lepiej męża poprosić, bo tu u mnie ciężko z rybami, w pobliżu mnie tylko jedno miejsce jest a i wybór ograniczony,
A powiedz mi, czy pstrąg pasowałby do tego ?
Dobrze, że już po śniadaniu jestem ;)
Chyba muszę gdzieś poszukać i kupić Karasie albo lepiej męża poprosić, bo tu u mnie ciężko z rybami, w pobliżu mnie tylko jedno miejsce jest a i wybór ograniczony,
A powiedz mi, czy pstrąg pasowałby do tego ?
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Asiu, u mnie na rynek raz w tygodniu przyjeżdża Pan, który ma pyszne,świeże ryby. Nie mogę się im oprzeć.Poza tym karasie można kupić w markecie.
Ten przepis to mówi wyraźnie o karasiach, ale pstrąg też będzie na miejscu.To też ryba słodkowodna.
POlecam
Ten przepis to mówi wyraźnie o karasiach, ale pstrąg też będzie na miejscu.To też ryba słodkowodna.
POlecam
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Na pewno skorzystam z przepisu 
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Na kolacje jadam głównie sałaty. Dzisiaj kolejna z nich

A co Wy jadacie na kolację
Może mały ranking ze zdjęciami... 

A co Wy jadacie na kolację
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Sałata z warzywami przepyszna jest
Ja też czasem taką robię, z fetą, ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną papryką i na to polewam odrobinę sosu śmietanowo-majonezowo-czosnkowego, na wierzch posypuję pokrojonym szczypiorkiem, pycha
Niestety w rankingu nie wezmę udziału, bo kolacji nie jadam
Za to mój M. nadrabia, bo je troszkę za ciężkie rzeczy takie jak fasolka po bretońsku, czy zapiekanki z pieczarkami
Ja też czasem taką robię, z fetą, ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną papryką i na to polewam odrobinę sosu śmietanowo-majonezowo-czosnkowego, na wierzch posypuję pokrojonym szczypiorkiem, pycha
Niestety w rankingu nie wezmę udziału, bo kolacji nie jadam
Za to mój M. nadrabia, bo je troszkę za ciężkie rzeczy takie jak fasolka po bretońsku, czy zapiekanki z pieczarkami
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Wydaje mi się,że wiele osób nie jada kolacji. U mnie jest to raczej późniejsyy posiłek, kiedy jem mały obiad lub nie mam na niego czasu 
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 3892
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Na śniadanie panacakes z maślanki z dżemem aroniowym i malinową herbatą
2 szklanki mąki
szklanka maślanki lub mleka ukwaszonego - acidofilne
1 jajko.2 łyżki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
75 g stopionego masła
Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć placuszki na suchej patelni. POdawać z dżemem lub słodkim sosem


2 szklanki mąki
szklanka maślanki lub mleka ukwaszonego - acidofilne
1 jajko.2 łyżki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
75 g stopionego masła
Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć placuszki na suchej patelni. POdawać z dżemem lub słodkim sosem


Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Aniu, właśnie robię placuszki z Twojego przepisu, dzisiaj M. późno wraca, więc będą jako obiad ;)
Powiedz mi, czy Twoje ciasto tez wyszło takie dosyć gęste?
Muszę przyznać, że smakuje wybornie nawet surowe
Jak usmaże, to wstawię fotki ;)
Dzięki za przepis
Powiedz mi, czy Twoje ciasto tez wyszło takie dosyć gęste?
Muszę przyznać, że smakuje wybornie nawet surowe
Jak usmaże, to wstawię fotki ;)
Dzięki za przepis
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 2515
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Tczew
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold

- Posty: 6999
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Moja domowa piekarnia - AnaKa
Asiu tak narobiłaś mi ochoty że i ja chyba dziś zrobię
Tym bardziej że M też wraca dziś późno to zdążę się wyrobić :P
Tym bardziej że M też wraca dziś późno to zdążę się wyrobić :P





