
I jeszcze pytanie czy można je zamrozić?
Zdążą, jeśli schowamy je do puszki czy słoja razem z plasterkami jabłek, albo plasterkiem pomarańczy, albo powiesimy je w płóciennym woreczku w kuchni, gdzie wchłoną wilgoć z gotowanych posiłków. Nie mogą być zamknięte bardzo szczelnie, czyli nie mogą być owinięte folią spożywczą czy w hermetycznym pojemniku, muszą "oddychać"Ave pisze:Nie wiem czy jak sie teraz zrobi pierniczki to zdążą do Świąt zmięknąć... ja zawsze robię je znacznie wcześniej...
Tak, jedynie ciut więcej maki -50-60dag . Ciasto jest bardzo tłuste ( choć twaróg nieco zmienia proporcje), ale za to ciasteczka są bez proszku, kruchutkie i dosłownie rozpływają się w ustachmenia pisze:Ewelinko czy w tym przepisie na ciasteczka z makiem jest wszystkiego 0,5 kg
I jeszcze pytanie czy można je zamrozić?
Tak .Inaczej mówiąc składniki w proporcji 1:1:1 (masło:twaróg :mąka), z tym ,że mąki może być troszkę więcej , jeśli ciasto zbyt się klei.Wtedy pod koniec zagniatania można lekko podsypywać mąką.menia pisze:Ewelinko czy w tym przepisie na ciasteczka z makiem jest wszystkiego 0,5 kg
I jeszcze pytanie czy można je zamrozić?