Kuchenne inspiracje AGNESS
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
Pesteczko jakie Ty pyszności serwujesz, aż ślinka cieknie 

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Zjarzałam i zachciało mi się jeść. Idę na śniadanie
Nareszcie będę umiała forszmak mężowi ugotować. Często piszczy, że taki dobry u niego w pracy w barze robią. O to będzie miał jeszcze lepszy w domu.

Nareszcie będę umiała forszmak mężowi ugotować. Często piszczy, że taki dobry u niego w pracy w barze robią. O to będzie miał jeszcze lepszy w domu.
Pozdrawiam Ida
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, ze ja już po śniadanko, to jakoś wytrzymałam patrząc na te apetyczne fotki. 

- milkicja
- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
A może masz sposób na zrobienie piersi z kurczaka żeby była soczysta?? Mi zawsze wychodzi sucha, czy piekę czy smażę zawsze jest sucha.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
mikicjo pyszna jest pierś kurczaka robiona na parze. Najbardziej się zdziwiłam, ze wcale nie smakuje jak gotowana w rosole
Ja robię tak, że przekrawam pierś na dwa cienkie kotlety, przyprawiam solą, pieprzem i suszonym koperkiem ( bo lubię
) zawijam w folię aluminiową i wrzucam tak do wkładu do gotowania na parze. Można przy okazji zrobić jakieś warzywa, bo jedno drugiemu nie przeszkadza. Mnie to bardzo smakuje, a przy tym jest zdrowiej i mniej tucząco.
Aha, trzymam na tej parze tak około 10 minut, ale najlepiej sprawdzić nożem czy jest już miękka.

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Agness jesteś wielka, a dokladnie twoj przepis na mięso gotowane w majonezie.REWELACJA.
Mój M jest bardzo wybredny co do wędlin, ciągle szuka dobrych płacąc coraz więcej i ciągle nie jest zadowolony.
W czwartek poprosilam by kupił trochę boczku i karczku i zrobiłam je wg twojego przepisu i .......... uśmiech nie schodził mu z ust. Już planujemy jakie mięso zrobimy na święta.
Dodam jeszcze mój sposób na pieczone ziemniaki.
1/3 szkl. musztardy, 2 łyżki oliwy, posiekany ząbek czosnku, trochę oregano, bazylii, majeranku, soli i pieprzu, ok.1kg pokrojonych w cząstki ziemniaków, ja lubię ze skórką.
do wymieszanych składników dodajemy ziemniaki i zostawiamy na ok.10-20 minut.Dużą formę posmarować oliwą i wyłożyć ziemniaki tak aby były w jednej warstwie i piec w temp 225 st.C przez ok.40 min, aż ziemniaki będą miękkie.
Jeśli piekę jednocześnie mięso w piekarniku to robię tak jak wyżej, a jeśli mi się spieszy to obgotowuję kilka minut ziemniaki i dopiero je piekę. Jedne i drugie są pyszne
Mój M jest bardzo wybredny co do wędlin, ciągle szuka dobrych płacąc coraz więcej i ciągle nie jest zadowolony.
W czwartek poprosilam by kupił trochę boczku i karczku i zrobiłam je wg twojego przepisu i .......... uśmiech nie schodził mu z ust. Już planujemy jakie mięso zrobimy na święta.
Dodam jeszcze mój sposób na pieczone ziemniaki.
1/3 szkl. musztardy, 2 łyżki oliwy, posiekany ząbek czosnku, trochę oregano, bazylii, majeranku, soli i pieprzu, ok.1kg pokrojonych w cząstki ziemniaków, ja lubię ze skórką.
do wymieszanych składników dodajemy ziemniaki i zostawiamy na ok.10-20 minut.Dużą formę posmarować oliwą i wyłożyć ziemniaki tak aby były w jednej warstwie i piec w temp 225 st.C przez ok.40 min, aż ziemniaki będą miękkie.
Jeśli piekę jednocześnie mięso w piekarniku to robię tak jak wyżej, a jeśli mi się spieszy to obgotowuję kilka minut ziemniaki i dopiero je piekę. Jedne i drugie są pyszne
Agnes tyle pochlebnych opinii na temat mięska gotowanego w majonezie.Ja zbieram się do niego i zebrać się nie mogę a święta tuż, tuż.Chciałabym wg Twoje przepisu ugotować roladę z boczku z wkładką z polędwiczki wieprzowej, co o tym sądzisz?
Basia
Moje wyzwanie
Moje wyzwanie
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Witaj Agnieszko
czytam , że nie tylko ja w wątku ogrodowym nie mogłam pobuszować
i trafiłam tu , a tu same pyszności i jak tu się odchudzać

czytam , że nie tylko ja w wątku ogrodowym nie mogłam pobuszować

Agnieszko muszę przyznać, że do tej pory byłam cichą czytelniczką twojego kuchennego wątku.
Ale jak jesteśmy przy temacie mięska gotowanego w majonezie- to powiem otwarcie, że właśnie się u mnie gotuje. 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No a ja zbieram się powiedzieć Agusiu żę robiłam mięsko chyba z pierwsze strony z piczarkami i cebulką a dodałam trchę warzywek mrożonych i wyszła pychota i rodzinkę znowu zaskoczyłam
No i serdeczne dzięki 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Milenko,
przepis na pierś z kurczaka znalazłam w naszym FO (u Ali -Kokolidek).
Od tamtej pory prawie zawsze tak robię, mięsko jest soczyste, kruche i pyszne.
Już podaję przepis (chyba Kokolidek mi nie wleje
)
Na dwie pojedyncze piersi:
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka oleju lub oliwy
1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
pieprz, sól do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, piersi obtoczyć w powstałym sosie
pozostawić na noc lodówce.
Następnego dnia smażyć na suchej patelni (rozgrzana, mały ogień)
Pychota
przepis na pierś z kurczaka znalazłam w naszym FO (u Ali -Kokolidek).
Od tamtej pory prawie zawsze tak robię, mięsko jest soczyste, kruche i pyszne.
Już podaję przepis (chyba Kokolidek mi nie wleje

Na dwie pojedyncze piersi:
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka oleju lub oliwy
1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
pieprz, sól do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, piersi obtoczyć w powstałym sosie
pozostawić na noc lodówce.
Następnego dnia smażyć na suchej patelni (rozgrzana, mały ogień)
Pychota

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
zapomniałam dodać, że ja nie dodaję w ogóle soli do tej marynaty do piersi kurczaka
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Akl62 bo czasami w ponury dzień warto go sobie rozjaśnić jakimś pysznym smakołykiem
Juda faktycznie smakowicie wyglądają bułeczki
Iduś jak zrobisz forszmak , to proszę daj znać czy smakował
Jagódko czasem i śniadanko nie pomoże, tylko bieg do lodówki w poszukiwaniu pyszności
Muszę wypróbować Twój sposób gotowania na parze mięska
Milenko widzę, ze dziewczynki podrzuciły już Ci pomysły na pierś
smażoną w majonezie i ja bardzo lubię, jest soczysta i pyszna, a polecam również gotowaną w majonezie tak jak mięsko, z wcześniejszego przepisu, tylko gotować 2x po 5 min
Aniu strasznie się cieszę, ze mięsko Wam zasmakowało
Jest naprawdę pyszne i wiemy co jemy, bez tej sklepowej chemii.....a żeby się nie znudziło można na zmianę gotować lub piec w różnych dodatkach
Ja żeby i pieczone mięska różniły się w smaku od siebie i się szybko nie przejadły, to czasami wcześniej trzymam w marynacie, a czasami obsypuję dużą ilością ziół i czosnku i zawsze jest inne i pyszne. Wspaniałym pomysłem są też rolady z mięska. Można robić przeróżne....i z boczku i z szynki i z drobiu.....faszerowane mielonym mięskiem, lub warzywami, czy serem.....wszystkie pyszne i ciągle coś innego i nie ma mowy, żeby się znudziło, wtedy o sklepowych nawet się nie myśli.....tym bardziej, ze macie z M całkowitą racje, bardzo ciężko jest trafić naprawdę dobrą wędlinkę....ja czasami kupuję, bo u nas w sklepach bywają wyroby z 2 fajnych miejscowych masarni, takie ....prawdziwe, nie te różowe plastiki pachnące tylko szynką
Dzięki wielkie za przepis na ziemniaczki, takich nie robiłam, zapowiadają się pysznie i na pewno wypróbuję
Basiu powiem szczerze, ze rolady nigdy w ten sposób nie gotowałam, trudno więc mi odpowiedzieć.....ale myślę jak będzie np w siatce , żeby nadzienie nie powypływało, to będzie pyszna
Ja zawsze rolady piekłam....
Bożenko, witaj
Wątek ogrodowy będzie już na dniach, zaczynają pojawiać się pierwsze kwiatuszki
Aniu , zdradź mi proszę jak smakuje, czy gotowane mięsko przypadło Wam do gustu
Elu bardzo sie cieszę
U mnie to mięsko duszone w cebuli jest na stałe w menu i dosyć często je robię. Bo jest i pyszne i bardzo szybkie w robieniu i elegancko wygląda, więc bardzo pasuje i na rodzinny obiadek i na większe przyjęcie
Zmieniam tylko dodatek warzywny, żeby nie znudziło się....czasami robię w samej cebuli, czasami z papryką, czasami z pieczarkami
Ewuś dzięki za wstawienie przepisu, faktycznie tak zrobiony kurczaczek jest pyszny i soczysty
Ja w ten sposób robię też marynatę do mięs na grilla- karkóweczki, piersi, skrzydełek itp....naprawdę polecam....pycha....czasami robię też z miodem i keczupem....też super 

Juda faktycznie smakowicie wyglądają bułeczki

Iduś jak zrobisz forszmak , to proszę daj znać czy smakował

Jagódko czasem i śniadanko nie pomoże, tylko bieg do lodówki w poszukiwaniu pyszności

Milenko widzę, ze dziewczynki podrzuciły już Ci pomysły na pierś

Aniu strasznie się cieszę, ze mięsko Wam zasmakowało

Dzięki wielkie za przepis na ziemniaczki, takich nie robiłam, zapowiadają się pysznie i na pewno wypróbuję

Basiu powiem szczerze, ze rolady nigdy w ten sposób nie gotowałam, trudno więc mi odpowiedzieć.....ale myślę jak będzie np w siatce , żeby nadzienie nie powypływało, to będzie pyszna

Bożenko, witaj

Aniu , zdradź mi proszę jak smakuje, czy gotowane mięsko przypadło Wam do gustu

Elu bardzo sie cieszę

Ewuś dzięki za wstawienie przepisu, faktycznie tak zrobiony kurczaczek jest pyszny i soczysty

-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Agness mięsko gotowane było już dwa razy . Wszystkim bardzo smakuje na kanapki chłopcy nie chcą nic innego.Dzięki

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko naprawdę bardzo się cieszę
Dziś podam przepis na błyskawiczne ciasteczka, które fajnie mieć z zanadrzu w razie przyjścia niezapowiedzianych gości, kiedy szafki świeca pustkami
Od pewnego czasu staram się mieć zawsze w zamrażarce trochę francuskiego ciasta. Czy to własnej roboty, czy kupnego. Wtedy w ciągu kilku minut mamy gotowy poczęstunek.....szybki, prosty i naprawdę pyszny
* mrożone francuskie ciasto
* owoce ( jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie, jagody) lub ser , dżem, masę makową
* rozkłócone jajko do posmarowania
Ciasto rozmrażamy wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy kwadraty lub trójkąty. Na środek każdego kładziemy nadzienie, kwadraty zlepiamy wszystkie rogi u góry w sakiewkę, trójkąty zwijamy w rogaliki. Smarujemy jajkiem , można posypać po wierzchu cukrem. Pieczemy na złoty kolor- gotowe smacznego
Ciasteczka niesamowicie proste , błyskawiczne i naprawdę pyszne

Dziś podam przepis na błyskawiczne ciasteczka, które fajnie mieć z zanadrzu w razie przyjścia niezapowiedzianych gości, kiedy szafki świeca pustkami

* mrożone francuskie ciasto
* owoce ( jabłka, gruszki, brzoskwinie, wiśnie, jagody) lub ser , dżem, masę makową
* rozkłócone jajko do posmarowania
Ciasto rozmrażamy wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy kwadraty lub trójkąty. Na środek każdego kładziemy nadzienie, kwadraty zlepiamy wszystkie rogi u góry w sakiewkę, trójkąty zwijamy w rogaliki. Smarujemy jajkiem , można posypać po wierzchu cukrem. Pieczemy na złoty kolor- gotowe smacznego

Ciasteczka niesamowicie proste , błyskawiczne i naprawdę pyszne