* Medycyna, zdrowie, chciwość, zło, dehumanizacja

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: * Medycyna, zdrowie, chciwość, zło, dehumanizacja

Post »

Moja uwaga do artykułu, (oprócz tego, że ludzie w końcu mogli by zacząć rozróżniać przychód od dochodu, bo praktycznie żadna instytucja charytatywna nie jest w stanie działać z kosztami 0)
Przez wiele lat, jako nastolatka, uczestniczyłam w wyjazdach zorganizowanych (szkoła, ZHP, Kościół czy wreszcie zwykłe kolonie) i nie zorganizowanych. Zasadniczo na każdym, w starszych grupach wiekowych, były narkotyki i alkohol. Nie da się dziecka uchronić przed kontaktem z tymi używkami żadnym sposobem. Dlaczego nie jestem alkoholiczką lub narkomanką? Bo ktoś kiedyś pokazał mi jakie są tego konsekwencje.

Co do wspomagania działalności instytucji charytatywnych - przed wrzuceniem przysłowiowej złotówki, sugeruję najpierw zapoznać się ze sprawozdaniami finansowymi oraz rozliczeniami zbiórek publicznych (muszą być publikowane), bo niestety - nie wszystko złoto co się świeci.
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Administrator pisze:Wpierw zaplanowano a teraz już jest od kilku ładnych lat wprowadzana nazwijmy to roboczo ( bo brak mi określenia na coś takiego......) moralna dehumanizacja.
Zabawy w błocie
Proszę cały artykuł przeczytać. Bardzo ciekawe fakty, szczególnie gdy puszczamy swoje dzieci na Przystanek Woodstock :( .
http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/01 ... ej-pomocy/

.
Adminku samo życie.Pewien pan o którym obaj myślimy ,taki w grubych czerwonych okularach i zółtej koszuli /co robił na Krakowskim Przedmieściu ? a z kim podpisał kontrakt ? Na przystanek WÓDstock z największym koncernem piwnym na świecie ,prawdopodobnie najlepsze piwo na świecie :wink: /prawdopodobieństwo bliskie zeru / to o czym tu mowa ? rechot współczesnej propagandy POdpartej ochroną ludzi którzy nic sobą nie reprezentują ,im wszystko wolno i jeszcze wmówią,miłość ,równość ,braterstwo ? podparte morzem alkoholu ,narkotykami ,seksem gdzie popadnie-jak zwierzęta.Wstyd i hańba.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Ja się dziwie że ludzie chodzą na przystanek Woodstock. Tam się dzieją okropne rzeczy wiem bo mój kolega tam raz był z rodzicami i mówił że masakra.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Musiał mocno pilnować jareckich, aby nie szaleli?
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sam jezdze na woodstock a nie jestem juz najmlodszym. W przyszlym roku jade z synem i wnukiem.
robertP2 pisze:Ja się dziwie że ludzie chodzą na przystanek Woodstock. Tam się dzieją okropne rzeczy wiem bo mój kolega tam raz był z rodzicami i mówił że masakra.
Ja sie dziwie ze ludie chca mieszkac w Warszawie, straszne rzeczy sie tam dzieja. Tylko dzisiaj znaleziono plod w przepompowni, sprawa jest w gestii Prokuratury Praga Poludnie, pijak ktoremu wczoraj odebrano prawo jazdy zabil dzis rowerzyste, a w ubieglym roku popelniono 9 tys kradziezy i 5,5 tys wlaman. (zrodlo: statystyka.pölicja.pl) A poza tym moj kolega byl w Warszawie, bez rodzicow co prawda bo podobnie jak ja juz dobiega piecdziesiätki, ale w ryj dostal i portfel mu zabrali, w samym centrum.
W kazdym miejscu spotykamy postawy naganne i dobre. Do nas nalezy wybor.
Kazde miejsce mozemy zdeprecjonowac podajac tylko prawdziwe dane. Narkotyki sa na Woodstock, podobnie jak w Warszawie, Poznaniu i w Pizdzioworach Kujawskich. Mozna je teraz kupic wszedzie latwiej niz chleb. Tylko czy ktos kaze nam je zazywac?

Przyjedz Tomek na Woodstock, posluchaj wykladow profesorow, wez udzial w warsztatach muzycznych, naucz sie jak pomagac innym udzielajac pierwszej pomocy a jeśli cie cos opeta kup sobie narkotyki, tak samo latwo dostepne jak gdzie indziej.
To jest wielki ogolnoeuropejski koncert, rowniez z udzialem ksiezy, zakonnikow, przedstawicieli innych kultur i religii tez.
Mozesz zobaczyc tam samo zlo, albo samo dobro. Zalezy co cie zaciekawi. A potem sie zdziw.

Uzylem przykladu Warszawy, ale prosze Warszawiakow zeby sie nie oburzac, to moze byc dowolne miasto swiata. Berlin, Delhi, Los Angeles a nawet Jerozolima.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Jerome
100p
100p

Post »

Poniewaz juz nie moge edytowac tego postu, swoja droga jak dlugo, albo jak krotko moge to zrobic?
Edit:
Pan w tych czerwonych porteczkach zrobil dla polskiej sluzby zdrowia wiecej niz wszystkie dotychczasowe PO PIS-owe rzady.
A jeśli robertP2 ma watpliwosci niech pogada z rodzicami dzieci ktorym owe rzady nie zapewnily inkubatorow, pomp insulinowych, badan sluchu ......wymieniac dalej? Dzieci tych rodzicow zyjä i majä sie dobrze. A ze wziäl kase z browaru? Wziäl, ale na co ona poszla?

A kasa wzieta na stocznie pare lat temu? Jakos cisza? Amba fatima, bylo i ni ma. Jak w Amber Gold.

Mysle ze jawnosc dzialan powinna obowiäzywac wszystkich, sprawozdania finansowe fundacji Pana Owsiaka(to ten w okularkach) sä dostepne na stronach internetowych, natomiast sprawozdania innych zacnych instytucji przykrywa nimb tajemniczosci. Ciekawe dlaczego ?
A tak na marginesie, podobno Maybachem najlatwiej przejechac przez ucho igielne :wink:

Przykladajmy jednä miarke do wszystkich, wtedy sie okaze kto wysoki, a kto niski.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Jerome , powiedz czy sądzisz, że dobrym zwyczajem staje się przerzucanie przez nasz rząd odpowiedzialności za wyposażanie szpitali na różne instytucje i dobroczyńców, zrzucając z siebie ten obowiązek a sobie wypłacając za wszystko co się tylko daje, premie o jakich nie marzysz ani Ty ani ja ;:oj .

Jeśli tak dalej pójdzie to ja nie wiem gdzie szpitale mają pisać monity (o dofinansowanie i oddłużanie), które są systematycznie i planowo wykańczane. Dziś słyszałem w audycji o Centrum Zdrowia dziecka. Operacje i zabiegi NFZ zwraca tylko w ok. 50 %
Czy to w porządku ?
Czy w porządku jest, że w ten sposób dzieci leczone i pracownicy szpitala znajdą się za jakiś czas na bruku ? :cry:
I do kogo wtedy należy mieć pretensje? A może do przechodniów, że za mało wrzucili do puszki i szpital jest bez podstawowych środków do funkcjonowania ?

Pomieszane są obecnie pojęcia i odpowiedzialność. Celowo promuje się moim zdaniem takie protezy przenosząc odpowiedzialność na kogo się da. A jakimi procedurami to jest załatwiane i ilu na tym robi fortuny tego się nie mówi (w mediach powiązanych ).
Czy tak działa profesjonalne państwo ?
Zainteresuj się co się dzieje w Centrum Zdrowia Dziecka ale troszkę poszperaj w źródłach niecenzurowanych i porozmawiaj z lekarzami tam, to albo się rozpłaczesz albo załamiesz. A na zewnątrz wszystko wyciszane . Dlatego nie dziwię się że wolne media są na celowniku do zarżnięcia. Bo po co pozwalać i dopuszczać wiele niewygodnych informacji...
Pozdrawiam.
Admin.
Jerome
100p
100p

Post »

Uwazam ze to dranstwo, ale mozemy miec to gleboko gdzies, albo pomöc.
Natomiast jeśli jak sam napisales "dobroczynce", no bo jak nazwac faceta dajäcego sluzbie zdrowia kilkaset milionow lub wiecej na przestrzeni 20 lat, czlowieka ktory uparcie, z zapalem zaopatrza ledwodyszäce placowki w najnowoczesniejszy sprzet nazywamy,nawet w zawoalowany sposöb wcieleniem zla, to ja pytam kogo nazwac "dobrym czlowiekiem"?
Slowika co to go dzis uniewinniono? Moze ministra zdrowia jak mu tam teraz nie wiem , albo prezesa NFZ, skazujäcego na smierc ludzi nie majäcych pieniedzy albo dostepu do rzädowych klinik, bo stwierdzi on ze tego leku to on w tym kwartale nie sfinansuje??
Jerome
100p
100p

Post »

Natomiast nie promuje protez.
Sytuacja ekonomiczna Polski jest jaka jest, sposoby zarzädzania pieniedzmi sä jakie sä. Mnie to przeroslo, nie ma mnie juz sporo czasu, nie lubie byc okradany i oszukiwany. Bywam ale ostatnio jakby nie tak czesto.

Mozemy widziec zle rzädy, oraz wszechobecne braki i napisac na forum czy to ogrodniczym, czy gorniczym, czy jakimkolwiek ze nam sie to nie podoba.
Mozemy tez zorganizowac najwiekszä w kraju zbiörke kasy na sluzbe zdrowia, wybör nalezy do nas.

A karawana jedzie dalej, psy niech szczekajä i tak zdechnä - jak mawial s.p Tadeusz Kantor
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Wiem swoje i rzygać mi się chce jak patrzę na osobę w czerwonych okularach i żółtej koszuli,I ta lista sie zwiększa z dnia na dzień,zdania nie zmieniam.I poglądów również nie jestem krowa ale słucham AC/DC też nie zmieniają poglądów jak zawieje lub zamiecie.
Satanistów też nie popieram i osób szydzących z krzyża.Wszystko minie jedno tylko nie ,domyśl się Jerome kto i znikam ,bo szkoda mi czasu na rozmowę z kimś takim jak ty.Życie mnie nauczyło,że są inne ważniejsze rzeczy lub ludzie z którymi warto zamienić parę słów.Ciau bambino :wit
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Jerome
100p
100p

Post »

Odruch wymiotny na widok czlowieka? Pewnie nowoczesna odmiana milowania blizniego. Tez znikam. Fakt, szkoda czasu.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45

Post »

Sytuacja ekonomiczna Polski jest jaka jest.....

Sytuacja ekonomiczna Polski jest bardzo zła. Dług publiczny jest duży i rośnie bardzo szybko trzecie pokolenie go będzie spłacało.
Produkcja przemysłu również spada :evil: :( Dlaczego władza walczy z krzyżami a nie walczy z długiem? Dlaczego chcą zdjąć krzyż z Rysów? Czemu w katolickim kraju się usuwa krzyże i znieważa? Widać jak dużo jest pytań bez odpowiedzi. Prezesi biorą ogromne łapówki i jest że kto ma pieniądz ten ma władze.

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Ratownik1
100p
100p
Od: 8 sty 2012, o 18:35

Post »

Dobra zmiana. ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”