Jako, ze temperaturę mamy jaka mamy a moja papryka nie zdołała w całości dojrzeć obciąłem cale krzaki i powiesiłem do góry "nogami".
mam pytanko czy ona w ogóle może tak dojrzewać. wisi w piwnicy jakieś 10-14 stopni tam jest.

Na zdjęciu możesz zauważyć że wewnętrzna powierzchnia wiaderka jest idealnie pokrytadarbo pisze:Oj Loginal w wiaderku ocynkowanym to niezdrowo.
darbo pisze:Jakieś przyprawy do słoika dodajesz ?
Tak, ostra jak .... ale mam ostrzejsze. W sumie mam chyba 8 odmian rożnych ostrych, oraz niestety (na wniosek żony) dwa krzaki słodkiej....darbo pisze:Twoja wygląda na ostrą.
Śliwek nie wędziłem.oxalis pisze:czy wędziłeś kiedyś w ten sposób śliwki, bo te gotowe z marketu są paskudne
Radziłbym obtłuc emalię z wewnętrznej strony, by w początkowym okresie użytkowania do wędzenia nie oddawała wieloletnich aromatów wszystkiego, co w nim gotowano.oxalis pisze:Czy emaliowany stary i duży gar będzie się nadawał?