Nie wiem co on tym pryskał ja myślałem o trawie
Ostatnie zdanie jest najważniejsze. Trudno to przedawkować. Niech każdy sam wyciągnie wnioski.N-P-K podane na butelce: 4-3-6
Info ze strony producenta (http://www.biobizz.com/us/products/o...izers/bio-grow ) :
"BioGrow® to płynny nawóz którego można użyć w każdym rodzaju ziemi i podłoża. BioGrow® jest wytwarzany z w 100% naturalnego ekstraktu z holenderskich buraków cukrowych. Jest to produkt uboczny procesu produkcji cukru z buraków [oryginalne określenie brzmi "vinasse" i nie wiem jaki jest jego polski odpowiednik, coś w rodzaju "osad pofermentacyjny" zapewne]. W naturalnym procesie fermentacji, skrobie są traktowane enzymami by wytworzyć glukozę. Dodawana do roślinnych nutrientów, melasa jest bogatym źródłem energii dla mikroorganizmów glebowych, pomagając zwiekszyć ich populację tak by utworzyła się aktywna i produktywna ziemia."
W skrócie mówiąc, BioGrow to w pełni naturalna mieszanka robiona z odpadów buraczanych i melasy, pożywka dla mikroorganizmów glebowych z odrobiną nutrientów przyswajalnych przez rośliny. Trudno to przedawkować.