Na początku może powiem coś o sobie. A Wiec od dłuższego czasu miałem zamiar założyc szkółkę krzewów ozdobnych lecz moje zamiary były uwarunkowane finansowo ( jestem uczniem technikum) wiec od roku zbierałem pieniądze na zakup tunelu foliowego oraz innych niezbędnych rzeczy na rozpoczęcie mojego małego interesu. W końcu nastał dzień kiedy fundusze zostały skompletowane tunel został zakupiony i usytułowany koło domu na ogrodzie ogród ma powierzchnie jakieś 300x40m rośnie na nim tylko trawa no i stoi tunel

Teraz chciał bym zadac wam moi drodzy forumowicze kilka pytań:
1) jakie rośliny wybrac do hodowli chciał bym hodowac w wiekszości krzewy i drzewa iglaste i tutaj chciał bym was prosic o doradzenie gatunków jakie wybrac.
2) co na początek będzie mi niezbędne do rozpoczęcia hodowli ( agrowłukniny, doniczki itp...)
3) w czym ukorzeniac małe sadzonki (chodzi mi o typy doniczek np : wielodoniczki czy może zwykłe doniczki a jeżeli zwykłe to jakie rozmiary??)
4) do jakich doniczek przesadzac dobrze ukorzenione sadzonki i po jakim czasie je przesadzac do większych doniczek?? i jakie to powinny byc doniczki (rozmiary)
5) do jakiej ziemi ukorzeniac sadzonki?? w marketach jest gotowa ziemia do sadzenia np: thuij ale czy ona nadaje sie do ukorzeniania??
6) gdzie trzymac ukorzeniające się sadzonki (w tunelu czy może na świeżym powietrzu)? i jak zimowac sadzonki na polu czy w tunelu a jeżeli na polu to czy może przykrywac je czymś czy nie??
Z góry bardzo dziękuję za szczere odpowiedzi. I myślę że z czasem również i ja będę maił na tyle dużą wiedzę ze iż będę mógł pomagac innym forumowiczom.