Nie bardzo wiedziałem gdzie ten wątek umieścić. Przyszedł mi on do głowy podczas kolejnej lektury wątku "Nasi sprzymierzeńcy - ptaki...".
Czasami wyrywkowo, w różnych wątkach pojawiają się pojedyncze wypowiedzi dotyczące tej sprawy. Jednak jeśli ktoś chciałby to zebrać w całość to jest to dość trudne, żeby nie powiedzieć prawie niemożliwe (no chyba, że znowu gdzieś przegapiłem jakiś wątek i jest to już zrobione

Ale do rzeczy.
Załóżmy, że jestem trochę ekscentryczny

Załóżmy że chciałbym np poszukać sobie jakichś krzewów do wsadzenia do ogrodu ale takich, za wyborem których przemawia dość nietypowe kryterium ....

Pomyślałem, że fajnie by było mieć taką listę dostępną w jednym miejscu (jednym wątku).
Mam nadzieję, że znajdą się wśród Was tacy, którzy posiadają tą wiedzę i zechcą się za nami nią podzielić w tym wątku.
A tak swoją drogą to ciekawe czy jest więcej takich osób, które są w podobny sposób "zakręcone" i gotowe wsadzić krzew w ogrodzie tylko (albo głównie) dlatego, że może on dostarczyć pokarmu ptaszkom (no i czy się do tego przyznają

W tej chwili jestem w pracy i już ten wątek zacząłem ale obiecuję, że w domu poszukam w moich książkach o dokarmianiu ptaków takich informacji i umieszczę je tutaj na dobry początek.