No i kolejna roslinka dołączyła do listy zachciewajek.Dziękuje za wszelką pomoc.Przerobiłam już tę rabatkę według waszych wskazówek, a do tego mam nową trawkę na wrzosowisko
Kompozycje roślinne, różne zestawienia,co pasuje do czego
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kompozycje roślinne
O dziękuje za zdjęcia
No i kolejna roslinka dołączyła do listy zachciewajek.Dziękuje za wszelką pomoc.Przerobiłam już tę rabatkę według waszych wskazówek, a do tego mam nową trawkę na wrzosowisko
Jeszcze raz dzia 
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
błagam niech ktoś rzuci jakieś rabaty z trawą w roli głównej bo do wiosny oszaleję z niepewności
Widziałam 'Red Baron' w kompozycji razem z 'Panicum virgatum'.Uważam, że pasują do siebie. Również proste, a jakże piękne zestawienie zrobiło na mnie wrażenie w rogu czyjegoś ogrodu złożone z okazałej kępy miskanta, 'Silberfeder' i rozrośniętego, pomarańczowego ognika.Inne to wielka Pennisetum i ketmia syryjska plus poduchy lawendy wokół.
Na mnie np. robią wrażenie proste zestawienia z niewyszukanych roślin złożone z dwóch, trzech gatunków, odpowiednio dobrane wielkością do danego miejsca, stanowiska i wyrośnięte, zamiast 'naćkanej grządki' jakichś rarytasów

Na mnie np. robią wrażenie proste zestawienia z niewyszukanych roślin złożone z dwóch, trzech gatunków, odpowiednio dobrane wielkością do danego miejsca, stanowiska i wyrośnięte, zamiast 'naćkanej grządki' jakichś rarytasów
-
Gardenarium
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 3 mar 2010, o 07:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ależ proszę bardzo:alinaK pisze:błagam niech ktoś rzuci jakieś rabaty z trawą w roli głównej bo do wiosny oszaleję z niepewności
Akapit usunięty. Proszę najpierw uzyskać zgodę Właściciela FO na reklamowanie własnej strony. Bishop

Pozdrawiam, Danusia
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Piękne kompozycje i wspaniale utrzymane rośliny
Cieszę się, że pokazujesz nam to wszystko, jeśli masz prawo do dysponowania takimi widokami, to nic, tylko inspirować się do woli
Forumowicze będą ci wdzięczni za porady i zdjęcia
Cieszę się, że pokazujesz nam to wszystko, jeśli masz prawo do dysponowania takimi widokami, to nic, tylko inspirować się do woli
Forumowicze będą ci wdzięczni za porady i zdjęcia
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- mamciax2
- 200p

- Od: 23 lut 2010, o 10:08
Imienniczko a co to za roślina rośnie u stóp stożkowych bukszpanów? (2foto)
Ogród i roślinność przepięknie wygląda.
Pozdrawiam Dana 
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po tych wspaniałych kompozycjach ja tak skromnie...chciałabym Wam pokazać coś bardzo ładnego i prostego, co zwróciło moją uwagę przy kościele, w którym byłam na ślubie...

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
no tak jak nie ma to nie ma a teraz to co jedna to ładniejsza(kompozycja).100krociu-prosta forma ,ale piękna..na wiosnę następny remont w ogrodzie .za porada Danusi postanowiłam zastosować zasadę mnij gatunków a więcej dużych grup
roślinności .wiecie ze po przejrzeniu fotek rabata z trawami została poprawiona
.pan Bóg czuwa że dał mi deszcz bo chyba by wszystko pousychało .....no dwa razy przesadzać to już lekka przesada
.ale teraz jestem spokojniejsza o efekt .
roślinności .wiecie ze po przejrzeniu fotek rabata z trawami została poprawiona
- iwciach

- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Danusiu, czy my czasami nie widzieliśmy Twojego ogrodu w programie "Maja w ogrodzie"?!
Przepiękny.... i znowu się rozmarzyłam...
mamciax2 pisze:Imienniczko a co to za roślina rośnie u stóp stożkowych bukszpanów? (2foto)
Na moje oko to żółtolistna odmiana żurawki, jednak dokładną nazwę odmiany zna jednak tylko właścicielka i może napisze
- mamciax2
- 200p

- Od: 23 lut 2010, o 10:08
selli miło,że odpisałaś, straciłam nadzieje,że uzyskam odpowiedź 
Pozdrawiam Dana 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
fotki ze "zwykłego" działkowego ogródka... ale może i te się komuś przydadzą...

-
Marysia II
- 200p

- Od: 8 mar 2008, o 22:59
Ta pierwsza kompozycja różowo- szara jest kapitalna. Piękna też ta z kranem ogrodowym. Super ogród!
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
Ave wiesz może jaka to odmiana hortensji i rozchodnika ( czy to Matrona?) na 2 zdjęciu i hosty na zdjęciu 6 (takiej 'falbaniastej') .Bardzo mi się podobają bujne tawułki na ciemnym tle ogrodzenia 
Super wątek i przepiękne kompozycje. I wiele inspiracji...........
Pozdrawiam Małgorzata