skalniak ma już 2 lata
skalniak ma już 2 lata bardzo lubię tą kolorowa grządkę
bardzo lubię tą kolorowa grządkę
 moje oczko w głowie-ciężko u nas zimują
moje oczko w głowie-ciężko u nas zimują tą różę kupiłam w tym roku -to odm.pnąca -Gejsza-mam nadzieję że w przyszłym roku ruszy ostro w górę
tą różę kupiłam w tym roku -to odm.pnąca -Gejsza-mam nadzieję że w przyszłym roku ruszy ostro w górę 

skalniak ma już 2 lata
skalniak ma już 2 lata bardzo lubię tą kolorowa grządkę
bardzo lubię tą kolorowa grządkę
 moje oczko w głowie-ciężko u nas zimują
moje oczko w głowie-ciężko u nas zimują tą różę kupiłam w tym roku -to odm.pnąca -Gejsza-mam nadzieję że w przyszłym roku ruszy ostro w górę
tą różę kupiłam w tym roku -to odm.pnąca -Gejsza-mam nadzieję że w przyszłym roku ruszy ostro w górę 

-ale to już jutro-co do twojej forsycji i jej rozmnożenia jeśli masz większą -możesz przygiąć na wiosnę boczne gałązki do ziemi i przysypać  ziemią na pewno się ukorzenią ,a twoje coś  cebulowego-nie pamiętam nazwy jeśli jeszcze nie załatwił przymrozek -szybko wykop i przezimuj w chłodnym pomieszczeniu do wiosny-ja cebule wykopane przechowuje w kokosowym torfie do terarium-sprawdzone! lub trocinach-miałam o tym wspomnieć jutro
 -ale to już jutro-co do twojej forsycji i jej rozmnożenia jeśli masz większą -możesz przygiąć na wiosnę boczne gałązki do ziemi i przysypać  ziemią na pewno się ukorzenią ,a twoje coś  cebulowego-nie pamiętam nazwy jeśli jeszcze nie załatwił przymrozek -szybko wykop i przezimuj w chłodnym pomieszczeniu do wiosny-ja cebule wykopane przechowuje w kokosowym torfie do terarium-sprawdzone! lub trocinach-miałam o tym wspomnieć jutro  -dziękuję za odwiedziny
 -dziękuję za odwiedziny 

pozdrawiam.
 pozdrawiam.

Wśród pozytywnie zakręconych ogródkowiczów
  Wśród pozytywnie zakręconych ogródkowiczów   Przepiękny skalniak
 Przepiękny skalniak   

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-oto Gaillardia wypatrzyłam ją w Praktikerze-kręciłam się koło niej jak lis koło kurnika
-oto Gaillardia wypatrzyłam ją w Praktikerze-kręciłam się koło niej jak lis koło kurnika   
   obecnie już dawno w ziemi.
 obecnie już dawno w ziemi. Hortensja bukietowa-ładnie pachnie
 Hortensja bukietowa-ładnie pachnie  
  Monarda fireball-z jej liści i koszyczków kwiatowych można parzyć herbatę-w smaku trochę jak erl grey - ma bardzo ciekawy,specyficzny zapach
 Monarda fireball-z jej liści i koszyczków kwiatowych można parzyć herbatę-w smaku trochę jak erl grey - ma bardzo ciekawy,specyficzny zapach zaczątki mojego drugiego skalniaczka
 zaczątki mojego drugiego skalniaczka  
  Mikołajek alpejski-super bylinka na suche bukiety-zachowuje kolor
 Mikołajek alpejski-super bylinka na suche bukiety-zachowuje kolor 
   Dziewięćsił bezłodygowy-to następna bylina na suszki-tak prezętuje się w wazoniku-pięknie pachnie miodem
Dziewięćsił bezłodygowy-to następna bylina na suszki-tak prezętuje się w wazoniku-pięknie pachnie miodem  

Dzwonkowiec powojnikowaty
 Dzwonkowiec powojnikowaty Dzwonek drobny-delikatny jak mgiełka
Dzwonek drobny-delikatny jak mgiełka 

Penstemon hartwegii w zasadzie jednoroczna roślinka.Gości u mnie już drugi sezon-na 2014 nasionka już też czekają
Penstemon hartwegii w zasadzie jednoroczna roślinka.Gości u mnie już drugi sezon-na 2014 nasionka już też czekają  
  Wiązówka bulwkowa - jak koronki
 Wiązówka bulwkowa - jak koronki bardzo lubię motyle więc oczywiście cynii u mnie też nie może zabraknąć
bardzo lubię motyle więc oczywiście cynii u mnie też nie może zabraknąć 

tego  koziołka wykombinowałam po odwiedzeniu jarmarku w pobliskiej miejscowości-mieli takie wystawione do sprzedaży-a u mnie walały się brzozowe gałęzie-najwięcej nerwów -straciłam nad wyplataniem tych portek i skróciłam mu rogi o połowę-ale efekt końcowy mnie zadowolił-sąsiadom też się podobał
tego  koziołka wykombinowałam po odwiedzeniu jarmarku w pobliskiej miejscowości-mieli takie wystawione do sprzedaży-a u mnie walały się brzozowe gałęzie-najwięcej nerwów -straciłam nad wyplataniem tych portek i skróciłam mu rogi o połowę-ale efekt końcowy mnie zadowolił-sąsiadom też się podobał