Zapraszam do mojego drugiego królestwa-300 m ale jest gdzie uciec z domu skalniak ma już 2 lata
bardzo lubię tą kolorowa grządkę
moje oczko w głowie-ciężko u nas zimują
tą różę kupiłam w tym roku -to odm.pnąca -Gejsza-mam nadzieję że w przyszłym roku ruszy ostro w górę
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola Kaktusy i liściaste-Wiola Działka
Dziękuję - idzie mi powoli ponieważ w większości moje zdjęcia mają duży rozmiar i wszystkie po kolei przerabiam na potrzeby.Najpierw muszę zrobić porządek w moim folderze z działką ponieważ fotki mam na dwóch komputerach.Dziś sprawdzałam jak mi pójdzie-nabieram wprawy
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola Kaktusy i liściaste-Wiola Działka
-ale to już jutro-co do twojej forsycji i jej rozmnożenia jeśli masz większą -możesz przygiąć na wiosnę boczne gałązki do ziemi i przysypać ziemią na pewno się ukorzenią ,a twoje coś cebulowego-nie pamiętam nazwy jeśli jeszcze nie załatwił przymrozek -szybko wykop i przezimuj w chłodnym pomieszczeniu do wiosny-ja cebule wykopane przechowuje w kokosowym torfie do terarium-sprawdzone! lub trocinach-miałam o tym wspomnieć jutro -dziękuję za odwiedziny
Rozmnażanie przez odkłady jest mi znane, ale na brak miejsca oraz ze względu na większe zapotrzebowanie jest niemożliwe do zrealizowania przeze mnie
A co do cebulek to już pochowane
Witaj Wiolu Wśród pozytywnie zakręconych ogródkowiczów Przepiękny skalniak
Piękna rabatka żurawkow ?hostowa
Przepiękna różyczka w formie drzewka
Różyczka pnącza śliczna
Piękne i kolorowe te Twoje królestwo ogródkowe
Każdy ogród cieszy nawet ten najmniejszy
Będę stałym gościem Cieplutko Pozdrawiam i miłego dnia Ci życzę
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Jak obiecałam- c.d.n. -oto Gaillardia wypatrzyłam ją w Praktikerze-kręciłam się koło niej jak lis koło kurnika obecnie już dawno w ziemi.
Hortensja bukietowa-ładnie pachnie Monarda fireball-z jej liści i koszyczków kwiatowych można parzyć herbatę-w smaku trochę jak erl grey - ma bardzo ciekawy,specyficzny zapach zaczątki mojego drugiego skalniaczka Mikołajek alpejski-super bylinka na suche bukiety-zachowuje kolor Dziewięćsił bezłodygowy-to następna bylina na suszki-tak prezętuje się w wazoniku-pięknie pachnie miodem
Dzwonkowiec powojnikowaty Dzwonek drobny-delikatny jak mgiełka Penstemon hartwegii w zasadzie jednoroczna roślinka.Gości u mnie już drugi sezon-na 2014 nasionka już też czekają Wiązówka bulwkowa - jak koronki bardzo lubię motyle więc oczywiście cynii u mnie też nie może zabraknąć tego koziołka wykombinowałam po odwiedzeniu jarmarku w pobliskiej miejscowości-mieli takie wystawione do sprzedaży-a u mnie walały się brzozowe gałęzie-najwięcej nerwów -straciłam nad wyplataniem tych portek i skróciłam mu rogi o połowę-ale efekt końcowy mnie zadowolił-sąsiadom też się podobał
Znalazłam trochę czasu -dziś wstawiam zdjęcia działki wykonane przez córkę Anię