Żaneta! Powędrowałam zaznaczonym przez Ciebie tropem (za E. 'Fantasia Carol...) i trafiłam wreszcie na bogatą stronę o eszeweriach - a tam - jak nic ta, o której dyskutujemy - Echeveria 'Alienor'
http://www.flickr.com/photos/manue64/2269005347/ (jeden z mieszańców E. cuspidata) - bez większego zbliżenia nie widać, czy ma pojedyncze włoski, ale jest w zasadzie identyczna!
Natalia! Ceropegia woodii 'Variegta' - przyznam Ci, że ona taka ładna na zdjęciach, na żywo - w masie nie robi większego wrażenia...
Miałam pracować w domu

, ale dzisiaj taki ładny dzień, że się oderwałam i wpierw pojechałam na kiermasz ogrodniczy (kupiłam tylko kilka drobiazgów - rozwojowych, na razie nie ma co pokazywać), a potem porobiłam trochę fotek na powoli pustoszejącym już balkonie.
To część z moich aloesów, pokazywanych od czasu do czasu, ale oczywiście zacznę od zeszłotygodniowej nowości - od tego zapowiadanego z "krokodylą skórką".
Aloe 'Pink Blush' - upatrzyłam sobie tę hybryde szczególnie i od dawna polowałam - i kupiłam w końcu na all bez licytacji - piękny, zdrowy i jędrny okaz - jestem zachwycona krokodylą skórką i frywolnymi, różowymi falbankami:

Aloe armatissima - mam go do wiosny (z STC), ale jeszcze go nie pokazywałam, bo przybył do mnie sino-brązowy od sztucznego oświetlenia - pół roku zajęło mu dojście jako tako do siebie:

Aloe dichotoma - rośnie wooooolno, nie mogę sie doczekać końcowego efektu...uwielbiam jego żółte brodawki na sinym tle:

Aloe 'Star Bouquet' - hybryda Aloe mitriformis, uważana przez niektórych za jego wyselekcjonowaną formę, a nie mieszańca:

Aloe aristata - pospoliciak, ale lubię go:

Aloe humilis 'Echinata' - trochę bardziej kolczasty od typu:

Aloe brevifolia - opalony po sezonie na balkonie:

c.d.n.