Witam.
Witam Miłośniczkę z Grodu nad Mleczną tych pięknych roślin

. Widzę, że jest coraz więcej osób zainteresowanych tymi wspaniałymi roślinami.
Miło mi, że roślinka podoba się, ale podziękowanie za roślinę nie należą się dla mnie, lecz dla osoby która wybrała i zadysponowała tą sadzonkę dla Ciebie, czyli dala Forumowiczki -
"AleksandraBdg". To Ona wybrała i zadysponowała pod jaki adres ma roślinka trafić.
Sadzonka, która do Ciebie trafiła, była ostatnio podlewana 30.08.2012 r. Jak wyjmowałem ją z doniczki do wysyłki, podłoże wokół korzeni było jeszcze lekko wilgotne, więc roślinka jest "napita". Możesz ją delikatnie podlać za 3 - 4 dni bo widzę, że roślinkę posadziłaś do podłoża z dodatkiem piasku. mogłaś dodać, jakbyś miała drobnego ogrodniczego keramzytu, perlitu. Z podlewaniem musisz być "ostrożna", szczególnie teraz gdy zbliża się znaczne ochłodzenie. Ja moje sadzonki Adenium podlewam przez podsiąkanie, tylko tak żeby podłoże stało się wilgotne, ale nie mokre. Teraz trzeba bardzo uważać z podlewaniem, zapowiadają bardzo niskie temperatury, podłoże nie będzie szybko tracić wilgoci. Możesz za jakiś czas, jak roślinka ustabilizuje się w podłożu, odsłaniać jej stopniowo (odgarnąć podłoże) dolną część kaudexu, roślina będzie ładnie go kształtować.