Witam serdecznie

Bogusiu,Storczykowa,Justus 27, Ninad,Mała mi, Goskle,Fragolotta - bardzo się cieszę,że oglądacie
moje storczyki.
Bogusiu Dendrobium dostałam na urodziny od córki i zięcia.W tej chwili bardzo się rozrosło.
Z jednej rośliny powstały 2. Kilka dni temu zabrałam je do domu z chłodnego ganku.Widać po roślinie,że ten chłód jej odpowiadał.
Storczykowa masz rację bardzo lubię cambrie.Te,które pokazałam to są moje kwitnienia dlatego
radość wielka jak zakwitły.Pytasz czy mam jakieś phal - w tej chwili jest jeden biały ,który kwitnie
od czerwca bez przerwy.Mam 2 przekwitnięte jeden żółty drugi bordowy oddała bym je za cambrię.
Szykuje się u mnie do kwitnienie mieszaniec dendrobium phal ma być bordowy jak zakwitnie
to pokażę.
W sobotę wróciły z wakacji na dworze moje cymbidia miniaturowe,Są w tej chwili na nieogrzewanym widnym ganku.Myślę,że już pora zabrać je do domu,Chyba jutro wrócą do domu.Dwa z nich są rozrośnięte i mogły by zakwitnąć.Trzecie jest z odzysku- ponieważ nie chciało kwitnąć
wydałam je szwagierce, a po roku za nim zatęskniłam więc szwagierka daŁA mi 1 pseudobulwę
z drugą maleńką w te chwili są 3 pseudobulwy i coś małego wypuszcza może to kwiat?
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
W wolnej chwili będę oglądać Wasze kwiatki,Pozdrawiam cieplutko wszystkich
Dobrej nocy