Mój kącik storczykowy :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kącik storczykowy :)
Ja też odkryłam to dość niedawno ale ostatnio jak poszłam, to akurat wszystkie wyprzedały się w terminie i zostały tylko orchidea mix za 14,90 ale w marnym stanie..
- Dufin
Witajcie po krótkiej przerwie
Przedstawiam Wam nowego pupila.. Prawdę mówiąc nie jestem zadowolona z zakupu bo storczyk ma mało kwiatów ( mniej niż na zdjęciach z aukcji), a te, które są - są tak zmaltretowane, że nie było nawet co fotografować. Jeden ma urwane płatki, drugi warżkę itd.. w dodatku specjalnie dopłacałam aby wziąć 3-pędowego zamiast 2, a najmłodszy pęd jest złamany
Uważam, ze to wina sprzedającego bo wystarczyło go podpiąć do patyczka a nie pozwolić mu się dyndać w paczce na prawo i lewo
A tani nie był :/
No trudno.. dość biadolenia.. jest jaki jest.. może kiedyś w przyszłości będzie mieć więcej kwiatów, które mnie zauroczą.
Złamany pęd trzyma się dosłownie na włosku.. żałośnie wierzę w to, że będzie się dalej prawidłowo rozwijać, podpięłam go dwiema spinkami, aby jakoś się jeszcze trzymał..

Kolor płatków wyszedł na zdjęciach trochę jaśniejszy niż w rzeczywistości, choć i tak liczyłam, że będzie głębszy
Drugie zdjęcie robione jest pod światło, więc w ogóle wygląda już jak czerwony a nie bordo

A tutaj mała Vandzia ofiarowana mi przez Actus, której kiedyś nieszczęśliwie obcięłam dwa nowiutkie korzonki
Chciałam wierzyć w to, że może odbiją w tym miejscu nowe i chyba sobie to wyprosiłam
No bynajmniej jeden korzonek puszcza nowy stożek wzrostu, ale dobry i ten jeden ;)

No trudno.. dość biadolenia.. jest jaki jest.. może kiedyś w przyszłości będzie mieć więcej kwiatów, które mnie zauroczą.
Złamany pęd trzyma się dosłownie na włosku.. żałośnie wierzę w to, że będzie się dalej prawidłowo rozwijać, podpięłam go dwiema spinkami, aby jakoś się jeszcze trzymał..

Kolor płatków wyszedł na zdjęciach trochę jaśniejszy niż w rzeczywistości, choć i tak liczyłam, że będzie głębszy

A tutaj mała Vandzia ofiarowana mi przez Actus, której kiedyś nieszczęśliwie obcięłam dwa nowiutkie korzonki

- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale śliczny ten bordowy
Też by mi się taki przydał 

Pozdrawiam Mariusz3357
No sliczny jest Aniu!!! 

- Dufin
Czy ja wiek.. na aukcji sprawiał wrażenie bardziej woskowego,taki był błyszczący a ten mój jakiś taki niemrawy
Liczę, ze ten młody pędzik będzie dalej rósł i dochowam się "normalnych" niezmaltertowanych kwiatów na nim ;)

- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Dufin nie narzekaj, fany jest. I jak się nie błyszczy, jak się błyszczy przecież
A z fotkami na aukcjach to wiesz, poprawkę trzeba brać
Szalejesz z nowościami ostatnio

A z fotkami na aukcjach to wiesz, poprawkę trzeba brać

Szalejesz z nowościami ostatnio

- Dufin
a bo ostatnio kupowałam tylko maluchy, albo niekwitnące storczyki, więc postanowiłam coś zmienić w swoim życiu

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
No i żeby nie było to tym razem nie u mnie Ania kupowała.
Śliczne fotki mu zrobiłaś, nie narzekaj. Vandzi korzonki super rosną.

- Dufin
Oj nie! Nie u Arletki, żeby nie było!arlet3 pisze:No i żeby nie było to tym razem nie u mnie Ania kupowała.![]()
![]()

W sumie, że się płatki niszczą to jestem na to przygotowana, bo to jednak nasza POCZTA Polska ;) Ale złamany pęd ciężko wybaczyć

- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Bądź dzielna, może pędzik da radę puścić pączki. Będę trzymała kciuki
A kolorek ma naprawdę ładny. Spójż na sytuację z jego perspektywy:
Jego właściciel oddał go po wielu latach, wyrzucił wręcz z domu... Tułał się bidulek po pocztach w kraju, gdzie spotkały go same nieszczęcia... zimno, ciemno, pędzik urwali.. A gdy w końcu pojawiło się światełko w tunelu i jakoś cieplej się zrobiło jakaś baba powiedziała mu, że jest brzydki i zmaltretowany
Ty zła kobieto!

A kolorek ma naprawdę ładny. Spójż na sytuację z jego perspektywy:
Jego właściciel oddał go po wielu latach, wyrzucił wręcz z domu... Tułał się bidulek po pocztach w kraju, gdzie spotkały go same nieszczęcia... zimno, ciemno, pędzik urwali.. A gdy w końcu pojawiło się światełko w tunelu i jakoś cieplej się zrobiło jakaś baba powiedziała mu, że jest brzydki i zmaltretowany

Ty zła kobieto!

Ania, świetny zakup!!
Jest prześliczny!!!
Bardzo podoba mi się to intensywne bordo w połączeniu z różowo-żółtą warżką!!
Wiadomo, jak to na aukcjach, wszystko zależy od ujęcia, choć moim zdaniem jest baaardzo woskowy
Kwiatki są faktycznie lekko sfatygowane, ale sprawia wrażenie zdrowej roślinki
Jak na moje oko - zakup bardzo udany, pomimo tego złamanego pędzika...
Mam nadzieję, że te plamki na dolnej części liści to od zraszania... Ostatnio jestem wyczulona bardzo na wszelkie szkodniki

Mam nadzieję, że te plamki na dolnej części liści to od zraszania... Ostatnio jestem wyczulona bardzo na wszelkie szkodniki

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uh dotrwałam..
Zacznę od Penelopy n°2
Może i łysa, ale za to z kwiatkami!
Ot!
Fajnie pokazałaś skutki bytowania przędziorków, na pewno ta wiedza się przyda, bo mnie się te szkodniki już mylą
Vandzie widzę korzonek, że tak powiem, się zregenerował
Co do zakupów internetowych, to dobrze wiedzieć, że u arlet3 warto kliknąć 'kup teraz'
Ah i te nowości wszelkie.. Szalejesz
A MM pięknie się uśmiecha.. I muszę się zgodzić z furious, że zdjęcie pierwsza klasa
Pewnie o czymś zapomniałam, ale to nieuniknione, gdy nadrabia się z 15 stron..

Zacznę od Penelopy n°2

Fajnie pokazałaś skutki bytowania przędziorków, na pewno ta wiedza się przyda, bo mnie się te szkodniki już mylą

Vandzie widzę korzonek, że tak powiem, się zregenerował

Co do zakupów internetowych, to dobrze wiedzieć, że u arlet3 warto kliknąć 'kup teraz'

Ah i te nowości wszelkie.. Szalejesz

A MM pięknie się uśmiecha.. I muszę się zgodzić z furious, że zdjęcie pierwsza klasa

Pewnie o czymś zapomniałam, ale to nieuniknione, gdy nadrabia się z 15 stron..

Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?