Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u SchwertreraStorczykowa pisze:Skąd wzięłaś takie cuda? A ten pierwszy Phalaenopsis to chyba ma coś wspólnego z belliną?
Dane o Phal. Joshua Irwin GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera
volcowitch pisze:Dane o Phal. Joshua Irwing GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera
Łukaszku nazwę spisałam z fiszki, ale wiem że hodowcy też czasami robią błędy w nazwachvolcowitch pisze:Mała poprawka Nie Irving ani Irwing lecz Irwin. Nazwa pochodzi od obu imion i nazwiska osoby rejestrującej tę hybrydę.
Bardzo proszę. Dla laika kwitnące kwiaty wyglądają identycznie jak u Phal. Penang Girl.
On jest venosa x bellina tak jak mój penang girl. Tylko może u niego było na odwrót z pyłkiem, że u jednego pyłek był wzięty z belliny, a u drugiego z venosy.volcowitch pisze:Dane o Phal. Joshua Irwin GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera