Życzę szybkich i obfitych kwitnień. Mini, mini kolekcyjka Beaty
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mini, mini kolekcyjka Beaty
Gratuluje Beatko takich ślicznych nowości :P Jak zakwitną to będziesz miała widoki do pozazdroszczenia
Życzę szybkich i obfitych kwitnień. 
Życzę szybkich i obfitych kwitnień. Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Fotosik ma też narzędzie fotosik manager (znajdziecie w zakłace Narzędzia na stronie www.fotosik.pl )
ściąga się ten programik na swojego kompa i prosto można hurtowo wysyłać zdjęcia i później je równie prosto wklejać do posta - można wybrać do jakiej wielkości wysyłane zdjęcia mają się pomniejszyć i potem pełen rozmiar wklejać na forum (wkleja się też hurtowo, bo w okienku pojawiają się kody i tylko zaznacz-kopiuj-wklej
naprawdę wygodne !
ściąga się ten programik na swojego kompa i prosto można hurtowo wysyłać zdjęcia i później je równie prosto wklejać do posta - można wybrać do jakiej wielkości wysyłane zdjęcia mają się pomniejszyć i potem pełen rozmiar wklejać na forum (wkleja się też hurtowo, bo w okienku pojawiają się kody i tylko zaznacz-kopiuj-wklej
naprawdę wygodne !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
widzę tyle cudnych nowości niech szybko ucieszą oczy kwitnieniem 
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatrice!!!
a jak dodać zdjęcie do fotosika. Do tej pory robiłam zdjęcia aparatem, potem "wklejalam" je do mojego foto na pulpicie, a jak potrzebowałam wkleić do wypowiedzi to robiłam to przez fotosika w Forum.
Teraz zgłupiałam do reszty, a widzę że Ty już pięknie wklejasz zdjęcia do Swoich wypowiedzi na Forum Ogrod. Jak to robisz????
a jak dodać zdjęcie do fotosika. Do tej pory robiłam zdjęcia aparatem, potem "wklejalam" je do mojego foto na pulpicie, a jak potrzebowałam wkleić do wypowiedzi to robiłam to przez fotosika w Forum.
Teraz zgłupiałam do reszty, a widzę że Ty już pięknie wklejasz zdjęcia do Swoich wypowiedzi na Forum Ogrod. Jak to robisz????
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Skąd wzięłaś takie cuda? A ten pierwszy Phalaenopsis to chyba ma coś wspólnego z belliną?
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u SchwertreraStorczykowa pisze:Skąd wzięłaś takie cuda? A ten pierwszy Phalaenopsis to chyba ma coś wspólnego z belliną?
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Dane o Phal. Joshua Irwin GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera
- Beatrice

volcowitch pisze:Dane o Phal. Joshua Irwing GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera
łoł dziękuję Łukaszku
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Mała poprawka Nie Irving ani Irwing lecz Irwin. Nazwa pochodzi od obu imion i nazwiska osoby rejestrującej tę hybrydę.
Bardzo proszę. Dla laika kwitnące kwiaty wyglądają identycznie jak u Phal. Penang Girl.
Bardzo proszę. Dla laika kwitnące kwiaty wyglądają identycznie jak u Phal. Penang Girl.
- Beatrice

Łukaszku nazwę spisałam z fiszki, ale wiem że hodowcy też czasami robią błędy w nazwachvolcowitch pisze:Mała poprawka Nie Irving ani Irwing lecz Irwin. Nazwa pochodzi od obu imion i nazwiska osoby rejestrującej tę hybrydę.
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Jeszcze jedno źródło co by nie było, że RHS kłamie z nazwą:
http://www.phals.net/venosa/JoshuaIrwinGinsberg_e.html
http://www.phals.net/venosa/JoshuaIrwinGinsberg_e.html
- Beatrice

No teraz to już tylko będę czekać na kwiatki, piękny jest niesamowicie
-
volcowitch
- ZBANOWANY
Ma potencjał ta krzyżówka
Oj jest jest, a do tego ma tak szeroką gamę wybarwienia kwiatów przy tej krzyżówce.
Śliczne kwiaty uzyskuje ta krzyżówka z Phal. bellina var. coerulea.
Śliczne kwiaty uzyskuje ta krzyżówka z Phal. bellina var. coerulea.
- renata75
- 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Beatko, sporo nowości Ci się pojawiło i jak widać ciasno się zrobiło, chyba musisz pomyśleć o drugim akwarium
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
On jest venosa x bellina tak jak mój penang girl. Tylko może u niego było na odwrót z pyłkiem, że u jednego pyłek był wzięty z belliny, a u drugiego z venosy.volcowitch pisze:Dane o Phal. Joshua Irwin GinsbergBeatrice pisze:Dusiu, to jest Phal. Joshua Irwing Ginsberg , nie wiem czy jest spokrewniony z belliną. Dzięki Joli kupiłam go u Schwertrera