Kolejne forum i kolejny etap w życiu. Tym razem mniej stresujący a już na pewno bardziej kolorowy. Zastanawiałam się czy założyć wątek w ogrodach czy w różach

Doszłam do wniosku, że wszystkie inne rośliny będą raczej dodatkami do róż, dlatego będe pisać tu.
Ogród jest po części już zrobiony - co nie znaczy, że się nie zmienia. Ciągle kombinuję z kolorami kwiatów i krzewów. Ciągle coś nowego odkrywam. Próbuje dobrze zestawić wszystko ze sobą, tak by w jednym zakątku nie kwitło wszystko na wiosnę a przez resztę lata było smutno. Przez to ciągle coś przesadzam. Raczej nie trzymam się koncepcji, że azalie muszą mieszkać tylko w jednym zakątku. Mam raczej porozrzucane wszystko po ogrodzie, starając się dobierać ziemię do potrzeb.
Mój ogród to bardzo ciężka praca moja i męża. Nasza gleba to piach a pod nim prawie czysty żółty piasek.
Na potrzeby roślin zostało zamówiona ziemia - już poszły 3 ciężarówki. Razem 60 ton. Na drugi rok przewiduję jeszcze jedną wywrotkę.
Idę pstrykać zdjęcia
Dortmund na dobry początek. Zauważyłam, że zdjęć tej róży jest mało. Może jest mało popularna