"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Moniś tego nie mogę Ci obiecać. Nie mam pojęcia. Nie raz dziewczyny piszą, że coś choruje a u mnie jakoś się trzyma. Dzisiaj kolejny dzień fatalnego deszczu i myślę, że to może być sprawdzian.
Crocus warto mieć nawet jeżeli trzeba będzie stosować ochronę przeciwgrzybiczną, bo jest angielką terminatorką w dodatku kwitnącą obficie niemal cały sezon. Kwiaty są przeciętnie trwałe, ale za to piękne i pachnące. Ma skłonność do pokładania i warto dla mniej zakupić balkonik. Żałuję, że nie pomyślałam o tym wiosną. W przyszłym sezonie się poprawię, bo teraz już za późno na to. Za bardzo się rozrosła.
Crocus warto mieć nawet jeżeli trzeba będzie stosować ochronę przeciwgrzybiczną, bo jest angielką terminatorką w dodatku kwitnącą obficie niemal cały sezon. Kwiaty są przeciętnie trwałe, ale za to piękne i pachnące. Ma skłonność do pokładania i warto dla mniej zakupić balkonik. Żałuję, że nie pomyślałam o tym wiosną. W przyszłym sezonie się poprawię, bo teraz już za późno na to. Za bardzo się rozrosła.
- Indygo
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 kwie 2012, o 14:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, melduję się w Twoim wątku i dołączam do zachwytów. Ja jestem na etapie oglądania Waszych ogrodów i próbie stworzenia jakieś miniaturki u mnie
Zdjęcia masz przepiękne, a modelki.. Och i ach. Też myślę że sprawię sobie Crocusa
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
Pozdrawiam Martyna
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agnieszko.
Twoje róże i ich zdjęcia są powalające na kolana. Moje kilka krzaków mogło by robić za służące u Twoich.
Tak piękne zdjęcia powinny się znaleźć w książce, która umila zimowe wieczory.

Tak piękne zdjęcia powinny się znaleźć w książce, która umila zimowe wieczory.

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
W takim razie wpisuję ją na listę 

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Crocus i Comte de Champagne
trzeba się rozejrzeć
a bukieciki

a bukieciki

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A moja Comte de Champagne się nie przyjęła, tak mi szkoda
.
Bukieciki rewelacja, czy Ty czasem nie jesteś florystką Aguś??

Bukieciki rewelacja, czy Ty czasem nie jesteś florystką Aguś??

Aniu strasznie mi przykro
Czy ty też trafiłaś w tę wiosenną suchą porę? Ja tak straciłam 2 róże.
Nie jestem florystką
Mogłabym nią być. Szkoda, że to takie mało dochodowe zajęcie.
Dziewczyny mam nadzieję, że będziecie zadowolone. Jeżeli Comte de Champagne to koniecznie więcej niż jedna a najlepiej 3 lub więcej. To mała róża i zniknie sama.
Ingydgo witaj u mnie
Podglądaj i czerp inspirację. Ja robię cały czas to samo.
Nena witaj
Mam nadzieję, że przesadzasz ;) Bardzo mi miło
Mam kilka deszczowych zdjęć. Róże jeszcze nie kwitną w pełni, ale zrobiło się tak kolorowo.
Miejscami aż za kolorowo. Myślałam, że Alchymist to bardziej morelowo - różowa róża i źle ją posadziłam. Strasznie mi jej szkoda, bo znowu wypuściła 2 metrowe baty, ale będę chyba musiała ją przesadzić na jesień do róż w odcieniach zółci.

Świeci na rabacie

Kolejna nn do rozszyfrowania

Heritage na razie się ładnie trzyma

Schneewalzer a pąkach

Aphrodite bardzo odchorowała wiosenne przesadzenie jak wszystkie. Jest niższa niż w zeszłym sezonie, ale ładnie zaczęła teraz nadrabiać straty.

A Shropshire Lad - w pączku pomarańczowa, potem różowieje a na końcu bardzo płowieje

Nie jestem florystką

Dziewczyny mam nadzieję, że będziecie zadowolone. Jeżeli Comte de Champagne to koniecznie więcej niż jedna a najlepiej 3 lub więcej. To mała róża i zniknie sama.
Ingydgo witaj u mnie

Nena witaj

Mam kilka deszczowych zdjęć. Róże jeszcze nie kwitną w pełni, ale zrobiło się tak kolorowo.
Miejscami aż za kolorowo. Myślałam, że Alchymist to bardziej morelowo - różowa róża i źle ją posadziłam. Strasznie mi jej szkoda, bo znowu wypuściła 2 metrowe baty, ale będę chyba musiała ją przesadzić na jesień do róż w odcieniach zółci.

Świeci na rabacie

Kolejna nn do rozszyfrowania

Heritage na razie się ładnie trzyma

Schneewalzer a pąkach

Aphrodite bardzo odchorowała wiosenne przesadzenie jak wszystkie. Jest niższa niż w zeszłym sezonie, ale ładnie zaczęła teraz nadrabiać straty.

A Shropshire Lad - w pączku pomarańczowa, potem różowieje a na końcu bardzo płowieje

- julieta
- 100p
- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Safoya - a u nas dziś już bez deszczu. Mój Graham Thomas dosłownie na tym samym etapie
Dziś byłam u mojej przyjaciółki w ogrodzie. Jej Heritage miały główki przy ziemi, płatki z mocno brązowymi plamami i generalnie sponiewierane. Już nie żałuję
Jest tyle innych róż, choćby Twoja Aphrodita, no cudna !
A tak w ogóle, to jak oglądałam dziś Twoje nowe zdjęcia i komentarze, to aż żal, że tak krótko, że to już koniec. Mnie się Ciebie lekko i przyjemnie czyta. I ogląda
Dla mnie możesz codziennie wklejać zdjęcia wszystkich swoich róż i opowiadać o nich, o każdym nowym pączku, rozwiniętym kwiatku, zmianie barwy, nowych pędach
Ja każdą wolną chwilę wykorzystuję na spacer po ogrodzie, oglądam i doglądam, cieszę każdym nowym pączkiem i przyrostem, kolorem i zapachem. Zapach, generalnie, ma dla mnie chyba pierwszorzędne znaczenie i dlatego w moim ogrodzie są przede wszystkim pachnące narcyzy, konwalie, lilaki, róże, lawendy i lilie. Aaa i floksy, które dla mnie kojarzą się z dzieciństwem spędzonym w ogrodzie. O, i jeszcze wiciokrzewy.
Dziś kupiłam różę dla mojego Taty (bo mi na ucho propozycję podarunku zasugerował) na jutrzejszy Dzień Ojca, a cieszę się, jakby była dla mnie, ha, ha, ha. Zamiłowanie do ogrodnictwa mam właśnie po Nim.

A tak w ogóle, to jak oglądałam dziś Twoje nowe zdjęcia i komentarze, to aż żal, że tak krótko, że to już koniec. Mnie się Ciebie lekko i przyjemnie czyta. I ogląda

Dla mnie możesz codziennie wklejać zdjęcia wszystkich swoich róż i opowiadać o nich, o każdym nowym pączku, rozwiniętym kwiatku, zmianie barwy, nowych pędach

Ja każdą wolną chwilę wykorzystuję na spacer po ogrodzie, oglądam i doglądam, cieszę każdym nowym pączkiem i przyrostem, kolorem i zapachem. Zapach, generalnie, ma dla mnie chyba pierwszorzędne znaczenie i dlatego w moim ogrodzie są przede wszystkim pachnące narcyzy, konwalie, lilaki, róże, lawendy i lilie. Aaa i floksy, które dla mnie kojarzą się z dzieciństwem spędzonym w ogrodzie. O, i jeszcze wiciokrzewy.
Dziś kupiłam różę dla mojego Taty (bo mi na ucho propozycję podarunku zasugerował) na jutrzejszy Dzień Ojca, a cieszę się, jakby była dla mnie, ha, ha, ha. Zamiłowanie do ogrodnictwa mam właśnie po Nim.
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Wita
j , pozwoliłem się przespacerować po twoim ogródku
Twój ogród to czysty raj
, pięknie jest
. Tyle różyczek , takie odmiany... 

Twój ogród to czysty raj

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Ale wszysto zakwitło! Niesamowity widok, tak musi być w raju.
Moja Crocus rośnie sztywno do góry w nie wymaga żadnych podpór, nawet jak ma mnóstwo kwiatów to się nie pokłada.
Ciekawe czy to zależy od podkładki czy od czegoś innego?
Moja Crocus rośnie sztywno do góry w nie wymaga żadnych podpór, nawet jak ma mnóstwo kwiatów to się nie pokłada.
Ciekawe czy to zależy od podkładki czy od czegoś innego?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga, nieprawdopodobnie szaleją Twoje róże
Masz same piękne odmiany i stworzyłaś z nich śliczny zakątek różany 

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stworzyłaś przepiękną różankę. Jestem pod dużym wrażeniem jakości zdjęć. Każde oddaje romantyczny charakter Twojego ogrodu ;A róże.... po prostu brakuje słów:180

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cudowne obrazy i róże w tle...można się rozmarzyć 

Czytam was i uśmiecham się ..
Julieta Pechowa ta twoja Heritage. Może to wina podkładki? Moja na razie mimo deszczu ładnie się trzyma. Zobaczymy jak długo.
Aphrodite jest innym typem róży. Jest niższa i ma bardziej trwałe kwiaty. Bardzo ją lubię. Hej jaki koniec ;) Róże kwitną do mrozów
no przynajmniej te powtarzające ;) Wiele róż dopiero zawiązuje pierwsze pączki
Ja również delektuję się każdą w ogrodzie. To naprawdę wspaniały czas
Tak - moje ulubienice muszą pachnieć
Fajny tata, który różę chce ;)
Witaj u mnie Aloesik
bardzo mi miło
Asiu myślę, że u mnie przyczyną może być reakcja na nawóz (na szczęście tylko u Crocus) i zbyt duża ilość pędów. Te pędy w środku są sztywne, kołysane przez wiatr i napierają na te zewnętrzne. Może taki urok tej róży kiedy osiąga swój maksymalny wzrost.
Róże....te nowe jak na razie mnie zawodzą
Dwie kolejne róże to pomyłki i to róże od sprawdzonego hodowcy. Z przodu zakwitła jakaś nieciekawa wściekle żółta róża i zaraz obok następna ma takie same pąki
W dodatku Jude de Obscure ma jakieś dziwne liściei. Zupełnie nie przypominają tej róży. Aż się boję co z tego krzaczka wyrośnie.
Mam jakiegoś pecha do pomyłek.
Debiutuje u mnie Winchester Cathedral

Za moment da pokaz China Girl

A to Comte de Champage

Louise Odier w pełni

Stożek z naparstnicami

Alchymist

Przygięłam mu nowe pędy.

John

First Lady - straciła kilka pąków do bukietu.

Zaczyna porcelanowa nn (kolejna pomyłka, ale fajna)

Ghita

A Shropshire Lad

Tutaj nie cała

Chippendale

Leonardo da Vinci

Bukiet na urodziny cioci

CDN....

Julieta Pechowa ta twoja Heritage. Może to wina podkładki? Moja na razie mimo deszczu ładnie się trzyma. Zobaczymy jak długo.
Aphrodite jest innym typem róży. Jest niższa i ma bardziej trwałe kwiaty. Bardzo ją lubię. Hej jaki koniec ;) Róże kwitną do mrozów

Ja również delektuję się każdą w ogrodzie. To naprawdę wspaniały czas

Witaj u mnie Aloesik

Asiu myślę, że u mnie przyczyną może być reakcja na nawóz (na szczęście tylko u Crocus) i zbyt duża ilość pędów. Te pędy w środku są sztywne, kołysane przez wiatr i napierają na te zewnętrzne. Może taki urok tej róży kiedy osiąga swój maksymalny wzrost.
Róże....te nowe jak na razie mnie zawodzą

Mam jakiegoś pecha do pomyłek.
Debiutuje u mnie Winchester Cathedral

Za moment da pokaz China Girl

A to Comte de Champage

Louise Odier w pełni

Stożek z naparstnicami

Alchymist

Przygięłam mu nowe pędy.

John

First Lady - straciła kilka pąków do bukietu.

Zaczyna porcelanowa nn (kolejna pomyłka, ale fajna)

Ghita

A Shropshire Lad

Tutaj nie cała

Chippendale

Leonardo da Vinci

Bukiet na urodziny cioci

CDN....
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Dopiero teraz zobaczyłam urodzinowe bukieciki, wooow
Od razu skojarzył mi się z bukietami Austina.
Comte de Champagne już bym chciała
Crocus Rose to moja miłość
bardzo lubię tę różę, moja na razie trochę mniejsza. Twoja jest cała w kwiatach, cudny widok.
Alchymist przepiękny, czytałam o nim, że to bardzo zmienna róża.
To zdjęcie pod Alchymistem - różany raj

Comte de Champagne już bym chciała

Crocus Rose to moja miłość

Alchymist przepiękny, czytałam o nim, że to bardzo zmienna róża.
To zdjęcie pod Alchymistem - różany raj