"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Post »

Moniś tego nie mogę Ci obiecać. Nie mam pojęcia. Nie raz dziewczyny piszą, że coś choruje a u mnie jakoś się trzyma. Dzisiaj kolejny dzień fatalnego deszczu i myślę, że to może być sprawdzian.
Crocus warto mieć nawet jeżeli trzeba będzie stosować ochronę przeciwgrzybiczną, bo jest angielką terminatorką w dodatku kwitnącą obficie niemal cały sezon. Kwiaty są przeciętnie trwałe, ale za to piękne i pachnące. Ma skłonność do pokładania i warto dla mniej zakupić balkonik. Żałuję, że nie pomyślałam o tym wiosną. W przyszłym sezonie się poprawię, bo teraz już za późno na to. Za bardzo się rozrosła.
Awatar użytkownika
Indygo
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 kwie 2012, o 14:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, melduję się w Twoim wątku i dołączam do zachwytów. Ja jestem na etapie oglądania Waszych ogrodów i próbie stworzenia jakieś miniaturki u mnie :wink: Zdjęcia masz przepiękne, a modelki.. Och i ach. Też myślę że sprawię sobie Crocusa :)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam Martyna
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko. :wit Twoje róże i ich zdjęcia są powalające na kolana. Moje kilka krzaków mogło by robić za służące u Twoich.
Tak piękne zdjęcia powinny się znaleźć w książce, która umila zimowe wieczory. ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

W takim razie wpisuję ją na listę ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Crocus i Comte de Champagne ;:167 trzeba się rozejrzeć
a bukieciki ;:180
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

A moja Comte de Champagne się nie przyjęła, tak mi szkoda :( .

Bukieciki rewelacja, czy Ty czasem nie jesteś florystką Aguś?? ;:224
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Aniu strasznie mi przykro :( Czy ty też trafiłaś w tę wiosenną suchą porę? Ja tak straciłam 2 róże.
Nie jestem florystką :oops: Mogłabym nią być. Szkoda, że to takie mało dochodowe zajęcie.

Dziewczyny mam nadzieję, że będziecie zadowolone. Jeżeli Comte de Champagne to koniecznie więcej niż jedna a najlepiej 3 lub więcej. To mała róża i zniknie sama.

Ingydgo
witaj u mnie :wit Podglądaj i czerp inspirację. Ja robię cały czas to samo.

Nena witaj :wit Mam nadzieję, że przesadzasz ;) Bardzo mi miło :oops:

Mam kilka deszczowych zdjęć. Róże jeszcze nie kwitną w pełni, ale zrobiło się tak kolorowo.
Miejscami aż za kolorowo. Myślałam, że Alchymist to bardziej morelowo - różowa róża i źle ją posadziłam. Strasznie mi jej szkoda, bo znowu wypuściła 2 metrowe baty, ale będę chyba musiała ją przesadzić na jesień do róż w odcieniach zółci.
Obrazek
Świeci na rabacie
Obrazek

Obrazek

Kolejna nn do rozszyfrowania
Obrazek

Heritage na razie się ładnie trzyma
Obrazek

Schneewalzer a pąkach
Obrazek

Aphrodite bardzo odchorowała wiosenne przesadzenie jak wszystkie. Jest niższa niż w zeszłym sezonie, ale ładnie zaczęła teraz nadrabiać straty.
Obrazek

A Shropshire Lad - w pączku pomarańczowa, potem różowieje a na końcu bardzo płowieje
Obrazek
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Safoya - a u nas dziś już bez deszczu. Mój Graham Thomas dosłownie na tym samym etapie :D Dziś byłam u mojej przyjaciółki w ogrodzie. Jej Heritage miały główki przy ziemi, płatki z mocno brązowymi plamami i generalnie sponiewierane. Już nie żałuję :roll: Jest tyle innych róż, choćby Twoja Aphrodita, no cudna !
A tak w ogóle, to jak oglądałam dziś Twoje nowe zdjęcia i komentarze, to aż żal, że tak krótko, że to już koniec. Mnie się Ciebie lekko i przyjemnie czyta. I ogląda :D
Dla mnie możesz codziennie wklejać zdjęcia wszystkich swoich róż i opowiadać o nich, o każdym nowym pączku, rozwiniętym kwiatku, zmianie barwy, nowych pędach ;:215

Ja każdą wolną chwilę wykorzystuję na spacer po ogrodzie, oglądam i doglądam, cieszę każdym nowym pączkiem i przyrostem, kolorem i zapachem. Zapach, generalnie, ma dla mnie chyba pierwszorzędne znaczenie i dlatego w moim ogrodzie są przede wszystkim pachnące narcyzy, konwalie, lilaki, róże, lawendy i lilie. Aaa i floksy, które dla mnie kojarzą się z dzieciństwem spędzonym w ogrodzie. O, i jeszcze wiciokrzewy.
Dziś kupiłam różę dla mojego Taty (bo mi na ucho propozycję podarunku zasugerował) na jutrzejszy Dzień Ojca, a cieszę się, jakby była dla mnie, ha, ha, ha. Zamiłowanie do ogrodnictwa mam właśnie po Nim.
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Wita ;:7 j , pozwoliłem się przespacerować po twoim ogródku :)
Twój ogród to czysty raj ;:63 , pięknie jest ;:180 . Tyle różyczek , takie odmiany... ;:162
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Ale wszysto zakwitło! Niesamowity widok, tak musi być w raju.
Moja Crocus rośnie sztywno do góry w nie wymaga żadnych podpór, nawet jak ma mnóstwo kwiatów to się nie pokłada.
Ciekawe czy to zależy od podkładki czy od czegoś innego?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, nieprawdopodobnie szaleją Twoje róże ;:63 Masz same piękne odmiany i stworzyłaś z nich śliczny zakątek różany :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Stworzyłaś przepiękną różankę. Jestem pod dużym wrażeniem jakości zdjęć. Każde oddaje romantyczny charakter Twojego ogrodu ;A róże.... po prostu brakuje słów:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudowne obrazy i róże w tle...można się rozmarzyć ;:170
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Czytam was i uśmiecham się .. ;:7

Julieta Pechowa ta twoja Heritage. Może to wina podkładki? Moja na razie mimo deszczu ładnie się trzyma. Zobaczymy jak długo.
Aphrodite jest innym typem róży. Jest niższa i ma bardziej trwałe kwiaty. Bardzo ją lubię. Hej jaki koniec ;) Róże kwitną do mrozów ;:138 no przynajmniej te powtarzające ;) Wiele róż dopiero zawiązuje pierwsze pączki ;:oj

Ja również delektuję się każdą w ogrodzie. To naprawdę wspaniały czas ;:138 Tak - moje ulubienice muszą pachnieć ;:215 Fajny tata, który różę chce ;)

Witaj u mnie Aloesik :) bardzo mi miło ;:3

Asiu myślę, że u mnie przyczyną może być reakcja na nawóz (na szczęście tylko u Crocus) i zbyt duża ilość pędów. Te pędy w środku są sztywne, kołysane przez wiatr i napierają na te zewnętrzne. Może taki urok tej róży kiedy osiąga swój maksymalny wzrost.

Róże....te nowe jak na razie mnie zawodzą :( Dwie kolejne róże to pomyłki i to róże od sprawdzonego hodowcy. Z przodu zakwitła jakaś nieciekawa wściekle żółta róża i zaraz obok następna ma takie same pąki :( W dodatku Jude de Obscure ma jakieś dziwne liściei. Zupełnie nie przypominają tej róży. Aż się boję co z tego krzaczka wyrośnie.
Mam jakiegoś pecha do pomyłek.

Debiutuje u mnie Winchester Cathedral
Obrazek

Za moment da pokaz China Girl
Obrazek

A to Comte de Champage
Obrazek

Obrazek

Louise Odier w pełni
Obrazek

Stożek z naparstnicami
Obrazek

Alchymist
Obrazek

Obrazek

Przygięłam mu nowe pędy.
Obrazek

John
Obrazek

Obrazek

First Lady - straciła kilka pąków do bukietu.
Obrazek

Zaczyna porcelanowa nn (kolejna pomyłka, ale fajna)
Obrazek

Ghita
Obrazek

A Shropshire Lad
Obrazek

Tutaj nie cała
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Bukiet na urodziny cioci
Obrazek

CDN....
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Dopiero teraz zobaczyłam urodzinowe bukieciki, wooow ;:oj ;:138 ;:215 Od razu skojarzył mi się z bukietami Austina.
Comte de Champagne już bym chciała ;:65
Crocus Rose to moja miłość ;:167 bardzo lubię tę różę, moja na razie trochę mniejsza. Twoja jest cała w kwiatach, cudny widok.
Alchymist przepiękny, czytałam o nim, że to bardzo zmienna róża.
To zdjęcie pod Alchymistem - różany raj ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”