Tunel foliowy - koszt budowy

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
bernard18
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 mar 2013, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Tunel foliowy - koszt budowy

Post »

Nie wiem czy to dobre miejsce bo nie za bardzo mogłem znaleźć odpowiedniego ale chciałem się was zapytać, ile około może kosztować a dokładnie ile powinno wynosić wynagrodzenie za zbudowanie takiego tunelu o wymiarach dł30m szerokość 7m z drewnianej konstrukcji. Wszystkie materiały dostarczam i chciałem się was zapytać, ile waszym zdaniem będzie mnie kosztowało zapłacenie komuś za zbudowanie tego.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: tunel foliowy

Post »

W ciągu tygodnia jedna osoba powinna postawić i tyle należałoby zapłacić, np. 6 dniówek, a ile za dzień to według uznania, czy uzgodnienia. Bo w Warszawie zapłacić trzeba nawet kilka razy więcej niż w małej miejscowości.
bernard18
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 mar 2013, o 09:18

Post »

jest to mała wieś a ile twoim zdaniem powinna wynosić taka dniówka?
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za całość wraz wykończeniem ( drzwi i ewentualne okno), powinieneś zmieścić się w 500zł, bo jeśli wprawny pracownik, to i może wykonać w trzy dni, a nieudacznik to mu może miesiąca zabraknąć.
karr-km
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam znajomych stolarzy którzy w ciągu 8 godzin są w stanie postawić konstrukcję 3x4m wysoką na 2m, więc konstrukcja u ciebie na pewno nie jest żadnym problemem dla dobrego fachowca.
_fox_

Post »

Bernard to kogo Ty chcesz zatrudnić do stawiania tego tunelu, typowych laików ?? Każdy fachowiec ma swoją cenę i można ją negocjować ;:108 A jak Ci powie z metra ??
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

karr-km pisze:Mam znajomych stolarzy którzy w ciągu 8 godzin są w stanie postawić konstrukcję 3x4m wysoką na 2m, więc konstrukcja u ciebie na pewno nie jest żadnym problemem dla dobrego fachowca.
12 metrów kwadratowych za jedną dniówkę. Czyli 120m kw. 10 dni. Ponad dwa tygodnie
na dorosły namiot.
karr-km
200p
200p

Post »

Owszem tak. Ale biorę pod uwagę ze oni szykują cały materiał, a to zabiera sporo czasu. Dodatkowo zależy czy krokwy na konstrukcji są zacinane czy nie. :D
qwert
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 kwie 2009, o 00:41

Post »

podstawa tunelu betonowana? z równaniem terenu? drewno z tartaku już zaimpregnowane?
karr-km
200p
200p

Post »

Chodzi tylko o stalorkę czyli drewno wraz z impregnowaniem.
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Średnio 8-10 zł za godzinę w małej miejscowości w lubelskim tyle u nas stawka pracownika.
Wszystko zależy kto i co.Ten kto odrobinę się na tym zna to myślę że szybciej zrobi.
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”