Tunel foliowy - koszt budowy
Tunel foliowy - koszt budowy
Nie wiem czy to dobre miejsce bo nie za bardzo mogłem znaleźć odpowiedniego ale chciałem się was zapytać, ile około może kosztować a dokładnie ile powinno wynosić wynagrodzenie za zbudowanie takiego tunelu o wymiarach dł30m szerokość 7m z drewnianej konstrukcji. Wszystkie materiały dostarczam i chciałem się was zapytać, ile waszym zdaniem będzie mnie kosztowało zapłacenie komuś za zbudowanie tego.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: tunel foliowy
W ciągu tygodnia jedna osoba powinna postawić i tyle należałoby zapłacić, np. 6 dniówek, a ile za dzień to według uznania, czy uzgodnienia. Bo w Warszawie zapłacić trzeba nawet kilka razy więcej niż w małej miejscowości.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
jest to mała wieś a ile twoim zdaniem powinna wynosić taka dniówka?
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Za całość wraz wykończeniem ( drzwi i ewentualne okno), powinieneś zmieścić się w 500zł, bo jeśli wprawny pracownik, to i może wykonać w trzy dni, a nieudacznik to mu może miesiąca zabraknąć.
pozdrawiam Ludwik
Mam znajomych stolarzy którzy w ciągu 8 godzin są w stanie postawić konstrukcję 3x4m wysoką na 2m, więc konstrukcja u ciebie na pewno nie jest żadnym problemem dla dobrego fachowca.
Bernard to kogo Ty chcesz zatrudnić do stawiania tego tunelu, typowych laików ?? Każdy fachowiec ma swoją cenę i można ją negocjować
A jak Ci powie z metra ??

12 metrów kwadratowych za jedną dniówkę. Czyli 120m kw. 10 dni. Ponad dwa tygodniekarr-km pisze:Mam znajomych stolarzy którzy w ciągu 8 godzin są w stanie postawić konstrukcję 3x4m wysoką na 2m, więc konstrukcja u ciebie na pewno nie jest żadnym problemem dla dobrego fachowca.
na dorosły namiot.
Owszem tak. Ale biorę pod uwagę ze oni szykują cały materiał, a to zabiera sporo czasu. Dodatkowo zależy czy krokwy na konstrukcji są zacinane czy nie. 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 kwie 2009, o 00:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
podstawa tunelu betonowana? z równaniem terenu? drewno z tartaku już zaimpregnowane?
Chodzi tylko o stalorkę czyli drewno wraz z impregnowaniem.
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Średnio 8-10 zł za godzinę w małej miejscowości w lubelskim tyle u nas stawka pracownika.
Wszystko zależy kto i co.Ten kto odrobinę się na tym zna to myślę że szybciej zrobi.
Wszystko zależy kto i co.Ten kto odrobinę się na tym zna to myślę że szybciej zrobi.
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco