Witam ponownie
Pisałem że wstawie swoje zdjęcia jak tylko wymuruje grillo- wędzarnię. A mam teraz wolny czas wiec poświęcę trochę czasu. Mam fotki ale w słabej jakości ponieważ zrobiłem je już jak robiło się ciemno ale za tydzień postaram się o lepsze zdjęcia z poczynionymi następnymi pracami. Po tych zdjęciach jeszcze sporo zostało zrobione.
Podczas budowy grilla budowałem również altankę. Prace były robione dorywczo więc dlatego będę musiał dokończyć na wiosnę.
A zostało jeszcze:
Przy grillu:
- dokończyć murek z prawej strony
- dokończyć komin (łuk) ponieważ niska temperatura na to nie pozwoliła a wystarczyłaby jedna godzina, ale niestety. Komin został zabezpieczony.
-wyłożyć komorę płytką szamotową
- zrobić drzwiczki drewniane do komory
- wolne luki na dole wyłożyć (wymurować) kamieniami
- fugi pomalować czarną farbą
Przy altance:
- pokryć dach gontem bitumicznym (na zimę jest już pokryte papą podkładową)
- zrobić pergole na jednej ściance
I tu rada jakby ktoś cos robił ze słupów, gałęzi dębowych: jeżeli drewno dobrze nie wyschnie a wcześniej zostanie okorowane i narażone na wilgoć to zrobi się czarne. Ja niestety nie wiedziałem o tym i dzień musiałem poświęcić na czyszczenie słupów i pergoli, po wyczyszczeniu od razu pomalowałem impregnatem.
- wyłożyć altankę kamieniami polnymi
- i oczywiście stolik i ławeczki
Do tego dochodzi jeszcze sporo prac przy altance np. ogrodzenia, posadzenie drzewek, chodnik itp.
Do tego mam jeszcze wymurowany naprzeciwko grillo- wędzarni mały bar przy którym goście będą mogli wypić
Wiem, że bez zdjęć ciężko to wyobrazić i że jest to mało pomocne bo nie wiadomo jak to dokładnie wygląda, ale to uzupełnię.
Z altanki zdjęcia również wrzucę, aby pokazać jak to wszystko razem wygląda.
...A i teraz jest posprzątane
Pozdrawiam