A jeśli miał by być półokrągły to wybrał bym zbrojeniówkę fi 12 lub 14 mm i bez giętarki się wyprofiluje.
To nie mój, ale wygląda tak samo jak *agi*Marginetka pisze:Czy masz może zdjęcie swojego tunelu?ganio4 pisze:Ja mam stelaż wojskowyMoim zdaniem najlepsza i najłatwiejsza do zrealizowania z opcji.
Profile można dokładać w dowolnej ilości, materiał solidny. Szerokośc można w niewielkim stopniu regulować.
Folia o jakim wymiarze była Ci potrzebna do jego przykrycia?
Bardzo proszę o te wyliczenia, jeśli jeszcze je masz.*aga* pisze:Słuchajcie, pewnie kupowanie rurek i spawanie całości jest tańsze, ale dziewczyny zastanawiały się jak przy najmniejszym udziale niechętnej siły męskiej mieć tunel. Więc wtedy to raczej stelaż jest lepszym rozwiązaniem.
Frant, muszę dodać ze zagapiłam się i jak stelaż już stał w całości zabrałam się za zgrzewanie szczytów - na drabinie![]()
Więc łatwo nie było.
Znalazłam zapiski co do kosztów i tego jak cięłam folię , jeśli chcecie to napiszę.
Dzisiaj zmierzyłem swój tunel i okazało się, że długość łuku to 7,30 m. Uwzględniając odcinki przeznaczone do zakopania w ziemi folia o szerokości 8m będzie idealna. Jednak lepiej jeśli po kupnie zmierzysz swój tunel, bo chyba są różne rodzaje tych namiotów wojskowych. Wszędzie piszą, że szerokość takiego tunelu to 4,7m a u mnie nie chce wyjść inaczej jak 4,30.Marginetka pisze: Bardzo proszę o te wyliczenia, jeśli jeszcze je masz.
Ile folii należy kupić na 1 tunel-o jakich wymiarach?
Ja mam kompletny więc moja rada nie jest sprawdzona , ale może niepotrzebnie chcesz złożyć pełne łuki i potem je łączyć. Wydaje się, że łatwiej będzie złożyc tylko po dwa elementy (szczytowe) połączyć takie "mini łuki" elementem poprzecznym i do takiego (w miarę już stabilnego) modułu dokładać następne elementy.zdravko pisze:Tak, w ofercie był bez poprzecznych (alllegro), dużo ludzi taki kupuje i jakoś dają rade to ogarnąć, więc musi być jakiś patent.