Bardzo dobry pomysł ,taki sezonowy żywopłot . Ja bym jeszcze co kawałek wsadziła niewysokie kwiaty ,albo można dostawić coś w doniczkach.U znajomych widziałam zadaszony taras ,obstawiony donicami z pomidorami ,też mi się spodobało .hania114 pisze: wczoraj wpadłam ,myślę na dobry pomysł.
Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 sty 2015, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O kwiatkach tez pomyślałam,czekają rozsady w foliaku do wysadzenia,pomyśle jeszcze które tam dać, teraz kombinuje nad jakimiś meblami ,żeby można było sobie spokojnie posiedzieć w cieniu.
hania
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Płotek bardzo ładnie i solidnie wygląda, z czego i jak jest zrobiony? Będzie ogradzał warzywnik czy coś się po nim będzie pięło?
- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosia płotek jest z metalu wycięty ,będzie ogradzał warzywniak ,będzie wbity w ziemie.
Płotek ładny i stabilny ,ale chyba trzeba mieć dostęp do specjalistycznego warsztatu ,żeby takie równiutkie esy-floresy z metalu powycinać .Chyba ,że to z gotowych ,kupionych elementów pospawane.Magda30 pisze:Gosia płotek jest z metalu wycięty ,

- Magda30
- 500p
Telimena to nie jest gotowiec, płotek jest zaprojektowany ,wycięty i spawany przez mojego męża .Każdy kowal ma młot ,a ogrodnik łopatkę.Ważne zrobił to sam .
Hmm ...Miło jest jeżeli, ktoś oprócz przyjemności zaprezentowania swojego dzieła , chętnie podzieli się spostrzeżeniami i kulturalnie udzieli praktycznych informacji .Magda30 pisze: Każdy kowal ma młot ,a ogrodnik łopatkę.Ważne zrobił to sam .

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Magda30 jeżeli Twój Mąż jest kowalem to nic dziwnego, że zrobił to sam
Płotek bardzo ładny ale ..... trąci reklamą handlową.

Płotek bardzo ładny ale ..... trąci reklamą handlową.
- Magda30
- 500p
Ruda2011 mój mąż nie jest kowalem ,a to nie reklama handlowa ,mój mąż jest zwykłym pracownikiem fizycznym ,i nie ma żadnego zakładu ,miał okazje wyciąć bramkę ,teraz zrobił mi płotek ,nie wiedziałam że tyle szumu zrobi ten płotek ,jedni pokazują donice drewniane i jest dobrze ,a ja chciałam pokazać płotek jaki zrobił mi mąż na imieniny po roku czasu,czy to grzech?
Usunięto treść niezwiązaną z tematem wątku, pomid.
Usunięto treść niezwiązaną z tematem wątku, pomid.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
Magda, kawał dobrej roboty Twój chłop odwalił. Raz że ładny, dwa że wymagał sporo pracy i umiejętności.
Gratuluję.
Gratuluję.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 27 sty 2015, o 18:15
Magda30 ,płotek naprawdę super, w sprzedaży takich nie ma,widać ze to ręczna robota,jak się chce to można wiele.
Ruda2011- takie paletki plastikowe na doniczki tez zdobyłam przez przypadek,ale wiem już ze warto na wiosnę pojechać do większych sklepów ogrodniczych jak mają dostawy kwiatów,bo panie po wypakowaniu wyrzucają cała masę takich paletek,albo leża po kątach i można sobie je zabrać(informacja dla wszystkich jeśli ktoś zainteresowany),:)
Ruda2011- takie paletki plastikowe na doniczki tez zdobyłam przez przypadek,ale wiem już ze warto na wiosnę pojechać do większych sklepów ogrodniczych jak mają dostawy kwiatów,bo panie po wypakowaniu wyrzucają cała masę takich paletek,albo leża po kątach i można sobie je zabrać(informacja dla wszystkich jeśli ktoś zainteresowany),:)
hania
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 10 maja 2015, o 08:14
Witam. Na forum jestem od jakiegoś czasu ale nie udzielam się zbyt dużo bo nie wiele wiem
. Ale przyszedł czas żeby podzielić się trochę tym co zrobiłem... Jest parę rzeczy ale zacznę może od studni. Kręgowa studnia szpeciła ogród więc ją trochę zabudowałem. Może nie idealnie ale chyba ma to swój urok - ocenę pozostawiam Wam

-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Fajnie tę studnię obudowałeś. Podoba mi się 

I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomku przyłączam się do pochwał. Sama mam paskudztwo betonowo-blaszane, miałam zamiar pomalować ją chociaż na brązowo, ale taka obita gontem wygląda super i chyba nie jest to takie trudne do wykonania?...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe