Sezon 2010- czyli co i jak u nas kwitnie :)
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sezon 2010- czyli co i jak u nas kwitnie :)
Zdaje się, że Mrs. Cholmondeley ma w ofercie Marczyński.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nelu, gratuluję Mrs. Cholmondeley
jest niesamowita z tak ogromnymi kwiatami :P

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
'Kardynał Wyszyński'- na razie kilka kwiatków, jako prolog. Pączusie, duuuużo pączusiów czekają na potem.
Kwiaty też nie są jeszcze spłowiałe na słońcu, więc kłują w oczy dostojną, głęboką i aksamitną purpurą.

Kwiaty też nie są jeszcze spłowiałe na słońcu, więc kłują w oczy dostojną, głęboką i aksamitną purpurą.

Pozdrawiam- Liliana
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Pestko kupowałam Cl.Cholmondeley w pobliskiej szkółce w Pisarzowicach,mamy w ok.Pszczyny parę miejsc ,gdzie wybór jest dosyć duży,np.u Tomszaka ,hodowcy między innymi właśnie powojników,ale niektóre perełki to już trzeba szukać w sklepach internetowych ...
Wiesiu dziękuję za pochwały olbrzymka ...
No to jeszcze The Presydent,w rzeczywistości ma bardziej granatowe kwiaty

Wiesiu dziękuję za pochwały olbrzymka ...

No to jeszcze The Presydent,w rzeczywistości ma bardziej granatowe kwiaty

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Nelu śliczne masz klematisy 

Tak właśnie myślałam ,ze perełki tylko z internetu.Jak myślicie ,czy to dobry pomysł żeby w taką pogodę io tej porze kupować jeszcze w internecie???Mam kilka chciejstw na oku ,ale trochę się waham,nie wiem w jakim stanie roslinki dotrą...
AlionuszkaTeż mam PREZYDENTA i żeczywiście ma ciemniejsze kwiaty,ale aparat często przekłamuje kolory.Niby zwykły taki ogólnodostępny ,ale jest najukochańszy,bo nie sprawia kłopotu i ma burzę kwiatów co roku i dość spore.
Co to za clematis stoi obok Prezydenta?Czy to czasem nie BŁĘKITNY ANIOŁ?Pytam ,bo kupiłam tydzień temu i jest bardzo podobny,a może taki sam.Posadziłam go koło ASAO,nie wiem czy to trafna kompozycja....?????
Co to za clematis stoi obok Prezydenta?Czy to czasem nie BŁĘKITNY ANIOŁ?Pytam ,bo kupiłam tydzień temu i jest bardzo podobny,a może taki sam.Posadziłam go koło ASAO,nie wiem czy to trafna kompozycja....?????
- Zabeczka101059
Ja dostałam przesyłkę dwa dni temu w bardzo dobrym stanie z kwiatamiPESTKA@ pisze:Tak właśnie myślałam ,ze perełki tylko z internetu.Jak myślicie ,czy to dobry pomysł żeby w taką pogodę io tej porze kupować jeszcze w internecie???Mam kilka chciejstw na oku ,ale trochę się waham,nie wiem w jakim stanie roslinki dotrą...

z e-clematis polecam

o e-clematis właśnie myśłałam.Dziekuje za informację.Co to za clematis z kwiatkami był? Moż ei ja się skuszę.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Dzidziu dzięki...
Pestko powtórzę za Zabeczką ...e-clematis dobra firma i wysyłają zaraz po wpłacie należności,dobrze zapakowane i egzemplarze też niczego sobie.
Myślę ,że Asao koło Presydenta to dobry duet ,Asao jest rózowo biały ,a do granatu pasuje super...
Obok mojego Presydenta rośnie nowo posadzony clematis z grupy Viticella -Venosa Violacea,a jeszcze obok czego już nie widać na zdjęciu ...też z Viticelli- Justa,także kącik będę miała w niebieskich odcieniach ...moich ulubionych
Kolejny powojnik ,który pokazał na razie jeden kwiat to Jerzy Popiełuszko...zmutował chyba ,bo półpełny jakiś...

Pestko powtórzę za Zabeczką ...e-clematis dobra firma i wysyłają zaraz po wpłacie należności,dobrze zapakowane i egzemplarze też niczego sobie.
Myślę ,że Asao koło Presydenta to dobry duet ,Asao jest rózowo biały ,a do granatu pasuje super...

Obok mojego Presydenta rośnie nowo posadzony clematis z grupy Viticella -Venosa Violacea,a jeszcze obok czego już nie widać na zdjęciu ...też z Viticelli- Justa,także kącik będę miała w niebieskich odcieniach ...moich ulubionych

Kolejny powojnik ,który pokazał na razie jeden kwiat to Jerzy Popiełuszko...zmutował chyba ,bo półpełny jakiś...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Zabeczka101059
- Zabeczka101059
Zauroczył mnie 'Omoshiro'PESTKA@ pisze:o e-clematis właśnie myśłałam.Dziekuje za informację.Co to za clematis z kwiatkami był? Moż ei ja się skuszę.
i jego właśnie kupiłam

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Powojnik ?Duchess of Edinburgh?. Tegoroczny zakup, pierwsze kwiaty

- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Ja posadziłem "Warszawską Nike" 2 lata temu, i przez te 2 lata kwitła bardzo podobnie do tej na zdjeciu - takimi dośc drobnymi jak na ten typ powojnika kwiatami. Już miałem uznać, że "ten typ tak ma" , a tu w tym roku mnie zaskoczyła.. i pierwsze 2 kwiaty są zdecydowanie większe

A tak wygląda teraz moja altanka, z przodu "Matka Siedliska" i "Multiblue", z tyłu aktualnie w pełniej krasie "Vino", ale obok czekają przyczajone "Dr Ruppel", "Ville de Lyon", "Rouge Cardinal" i "Arabella"

Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin