Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 11333
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Pionki pow.radomski
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Może ktoś wie z jakich odmian jest robiona papryka w płatkach , gochu garu do koreańskiej kiszonki kimczi?
- SandraABC
- 1000p
- Posty: 1242
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Zielona Góra
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
HIhi PW bo na szybko chciałam Januszowi uwagę zwrócić że ma wiadomość
Ogólnie poza rzeczami nie forumowymi podesłałam też te same zdjęcia
Z nowości u mnie - właśnie dostrzegłam pierwszy pączek u obciętego na 'łyso' tepina... (zdjęcia 2 strony wstecz jakoś). Ciekawa jestem czy przez zimę zawiąże jakieś owoce ...
Ogólnie poza rzeczami nie forumowymi podesłałam też te same zdjęcia
Z nowości u mnie - właśnie dostrzegłam pierwszy pączek u obciętego na 'łyso' tepina... (zdjęcia 2 strony wstecz jakoś). Ciekawa jestem czy przez zimę zawiąże jakieś owoce ...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 11333
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Pionki pow.radomski
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Zdjęcia te same i żadnych dodatkowych informacji w tym temacie. . Ze swej strony mogę dodać, że gochu garu (chili proszek) to płatkowane odmiany chili, pozbawione nasion i listw nasiennych dla zmniejszenia ostrości, niejednokrotnie podwędzane dla osiągnięcia dymnego aromatu.W kimchi chodzi głównie o aromat, nie o ostrość. Do tego celu nadadzą się wszystkie odmiany chili i tondo o średnim i niższym stopniu ostrości wybarwiające się na mocny, czerwony kolor.