Powrót na główną stronę Forum. Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy Fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 556 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...     1, 2, 3, 4, 5 ... 40  
Autor Wiadomość
Katarzynka
 Tytuł: Rodzynek brazylijski, miechunka pomidorowa i inne cz.2
PostNapisane: 25 wrz 2009, o 09:28 
Offline
500p
500p
Postów: 713
Skąd: Kujawsko pomorskie

 więcej niż 1
W tym roku wysiałam miechunkę pomidorową, nasionka wprost do gruntu.
Roślina mało wymagająca, plony również zadowalajace.
Smak podobny do niedojrzałych pomidorów tylko bardziej słodszy.
Godna polecenia.
Obrazek Obrazek

_________________
Moja działka - Katarzynka


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Mała Ogrodniczka
 Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2009, o 10:53 
Katarzynko - jest świetna :P
Czy ją się śpożywa na surowo?


Góra   
       
 
Katarzynka
 Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2009, o 12:06 
Offline
500p
500p
Postów: 713
Skąd: Kujawsko pomorskie

 więcej niż 1
Większość poszła prosto z krzaczka wprost do buzi.
Zrobiłam też jako dodatek do koreczków i jako sałatka z cebulką.
Myślę że z dużym powodzeniem nadaje się do słoiczków na zimę.

_________________
Moja działka - Katarzynka


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kontra
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2009, o 09:02 
Offline
200p
200p
Postów: 373
Skąd: okolice Warszawy

 ---
W przyszłym roku muszę posiać :).
Tylko ciekawa jestem dlaczego w tylu miejscach piszą, że na surowo jest niesmaczna.


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
MagdaMisia
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2009, o 09:21 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2778
Skąd: Wrocław

 ---
Mi ten smak nie odpowiada niestety - pamiętam go z dzieciństwa, jak nas wujek mający duże gospodarstwo ogrodnicze tym częstował... :?

_________________
Regulamin FO


Góra   
  Zobacz profil      
 
Mała Ogrodniczka
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2009, o 10:22 
A ja chętnie spróbuję czegoś nowego. Sam wygląd jest zresztą ozdobny :P


Góra   
       
 
Katarzynka
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2009, o 10:47 
Offline
500p
500p
Postów: 713
Skąd: Kujawsko pomorskie

 więcej niż 1
Pewnie próbować warto.
Ja w tym roku własnie dla próby wysiałam np. portulakę warzywną i ta nie przypadła mi do smaku.

_________________
Moja działka - Katarzynka


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Tomek-Warszawa
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2009, o 11:07 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3011
Skąd: Warszawa

 1 szt.
A czy ona nie jest za wcześnie zerwana? Bo na zdjęciach widziałem, że ma żółtą skórkę a nie zieloną

_________________
Rośliny uszlachetnia się przez uprawę, ludzi przez wychowanie.


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Katarzynka
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2009, o 11:30 
Offline
500p
500p
Postów: 713
Skąd: Kujawsko pomorskie

 więcej niż 1
Zrywałam ją w różnych fazach dojrzałości, mi osobiście smakuje lekko niedojrzała, bo jest kwaśniejsza.
Oglądając gdzieś zdjęcia w necie widziałam, że te pomidorki maja kolor pomarańczowo-czerwony, ale u mnie nie chciały mieć.

_________________
Moja działka - Katarzynka


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
akilegna
 Tytuł:
PostNapisane: 9 paź 2009, o 17:02 
Offline
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Avatar użytkownika
Postów: 242
Skąd: okolice Zielonej Góry

 więcej niż 1
Cześć,

Ja właśnie poszukuję jakiegoś przepisu najlepiej, jak ją przyrządzić na zimę (w słoiki).
Moje owoce są żółte w tej chwili i moim zdaniem jest to "ostatni dzwonek" na zbiór.

Jak ją dokładnie gotujecie?

Każda informacja będzie cenna.

---------
Pozdrowienia
Angelika


Góra   
  Zobacz profil      
 
mommy_b
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2009, o 03:20 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 321
Skąd: Podlaskie
Też miałam u siebie te owocki i takie z krzaczka, nawet te najbardziej dojrzałe, mi i dzieciom nie smakowały. Ale po zasuszeniu były luksusowe. W przyszłym roku też posadzę.

_________________
Moje doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
canner
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2009, o 17:45 
Offline
100p
100p
Avatar użytkownika
Postów: 115
Ale czy to cuś da się smacznie konsumować :D

_________________
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką :)
Moje Roślinki Doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
cx
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2009, o 18:07 
Witam.

A my tego nie jemy. Natomiast żona, dojrzałe całe rośliny o pięknych kolorach, używa do kompozycji kwiatowych. Do bukietów.


Góra   
       
 
canner
 Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2009, o 18:13 
Offline
100p
100p
Avatar użytkownika
Postów: 115
Wygląda całkiem ładnie. Czyli raczej smak kartofla?

_________________
Kupię Aturi i Dzbanecznik - najlepiej nasiona, chociaż nie pogardzę sadzonką :)
Moje Roślinki Doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 556 ]  Idź do strony nr...     1, 2, 3, 4, 5 ... 40  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Użytkownicy przeglądający ten dział: BobejGS, Daniel1711, Ginka, Grzesiek07, hania114, mustysia, Przemo85kr, Teresa Pszczola, welkam, wokan, zbyszek_g, ZielonaZabka, zuza8976 i 145 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
  * Witryna używa cookies. Polityka cookies.  Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *