Zostały wysiane chyba w lutym, albo marcu gdzieś początkiem... Ale długooo nie wschodziły.. Dopiero jak wyszły pierwsze liście to zaczęły rosnąć dość szybko
A o to cały krzak, to jedyny tak wyrośnięty, inne są mniejsze
Piękna sadzonka, gratuluje!! Myślałem że jest dużo większa jak zobaczyłem kwiaty to spodziewałem się olbrzyma. Chociaż w porównaniu z moimi to to jest olbrzym hah. Moje są z połowy kwietnia także tak będą wyglądały za miesiąc
Moje arbuzy i nie tylko bo cukinie też upatrzyły sobie szpaki już zostało mi tylko trzy sadzonki są przykryte butlami 5l choć już ledwo się w nich mieszczą.
U mnie po ogródku buszują gołębie. Ale ich nie gonię, bo zauważam coraz więcej "popsutych" muszli ślimaków.Jak tylko przestanie padać to sadzę arbuzy i melony - mam nadzieję, że im dadzą też spokój tak jak cukiniom.
Uważaj na te gołębie bo ogórki świeżo po wyjściu z ziemi to ich przysmak, noi oczywiście młode buraczki. Hoduję gołębie i gdyby nie to że bliżej im z dachu do sąsiadki , to bym miał po uprawach. Sąsiadka trochę się wkurza, ale skoro dogląda (czytaj podgląda) mój ogródek, to swój przy okazji też obroni przed nalotem stada .
Sąsiad też hoduje gołębie, ale nie latają na moim ogródku - tylko u teściowej brata. U mnie tylko dzikie ptactwo. Ale nie ruszają warzyw - mam tyle ślimaków i robaków, że warzywa omijają. Ogórki, buraczki już duże są. One chodzą tak gdzie będą arbuzy właśnie (koło dyni - dwie sadzonki były złamane - przypuszczam, że przez ślimaki ;/ ). Mam nadzieję, że wrócą upały - już wolę podlewać. Wtedy wysadzę resztę, bo ślimaki nie lubią słońca...
Troszkę małe te sadzonki za pewno późno wysiane, ekspertem nie jestem ale jak chcesz mieć owoce w sierpniu, zapylaj ręcznie jak tylko pojawią się kwiaty męskie i żeńskie ja spóźniłem się z rodzynkiem Brazylijskim, będą dojrzewać na balkonie..