
Myślę,że takie zestawienie by się przydało przy wyborze odmiany.Można by uniknąć rozczarowań jeśli ktoś ma zdecydowane preferencje.
Ja np lubię kwaskowe i zrównoważone,ale dziś mam potrzebę wyszukania czegoś słodkiego.
Na specjalne zamówienie dla osoby chorej,która nie chce całkiem zrezygnować z jedzenia pomidorów i poszukuje czegoś mięsistego i zdecydowanie słodkiego-łagodnego o delikatnej skórce. To taka moja bezpośrednia motywacja do założenia wątku.
Ale poza tym temat mnie interesuje od dawna.
Chciałabym porównać spostrzeżenia

Według mnie wyraźna nuta kwasku jest w Ispolinie.
Zrównoważony-Brandywine Sudduth Strain.
Słodka jest K138 malinowa zebra.
Słodko-dymny Black Sea Man i True Black Brandywine-ten ostatni łagodniejszy,pierwszy bardziej intensywny.
Ktoś coś dorzuci?
