Witam kupiłem 8pestek czy jak to się pisze arbuza rosario i tylko 2 wykiełkowały
Dziś sprawdziłem co z resztą pestek i ku zdziwieniu puściły korzonek ale w środku są zgniłe i pytanie dlaczego ;/
Czy za dużo podlewałem :/
proszę o odp
Jeżeli pokazał się kiełek a roślina zgniła być może to wina jest właśnie przelania lub stawiałabym też właśnie na podłoże. Może są ziemiórki lub jest zgorzel siewek. Ja w tym roku doświadczyłam tego wszystkiego łącznie z przeazotowaniem i to wszystko było winą złej ziemi, którą kupiłam. Normalnie brałam tylko jedną i wszystko było ok. W tym roku postanowiłam coś nowego zakupić i niestety miałam spore problemy potem.
no 2 są ,ale też nie idealne, widać na zdjęciu ,że są zniekształcone nawet jakieś plamki mają. pewnie nie mialy za ciepło i zbyt wolno wyszły a do tego może troche przelałeś .
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Też mi się wydaje ze zostały troszkę przelane.Trzeba poczekać ale wydaje mi się ze jeśli liść właściwy się już nie zniekształci to powinno być większych problemów
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
wrzuć na luz , ja moje też troszkę przelałam i nie wszystkie wyszły. w kilku były zmiany jak u ciebie , a teraz rośnią jak na drożdzach zdrowiusieńkie , aż miło popatrzeć;D
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Witam w poniedziałek wstawiłem nasiona arbuza na watę by podkiełkował i teraz mam pytanie ile czasu takie nasionka kiełkują bo mija już tydzień a tu nic nie ma, czyżby nasiona jakieś stare ???