aria wielkie dzięki za info jutro zbiorę, powkładam do słoików i poczekam na kolejny zbiór Już teraz widzę że ta papryczka zagości u mnie także za rok bo plon duży a nie jest tak piekielnie ostra
Moja papryka wygląda tak: Siana pod koniec lutego, po posadzeniu do gruntu nie mogła dość do siebie ,ale opryskałam ją pare razy florovitem do plelargoni i wzięła się za siebie!
pomidormen pisze:
Wg opisu na opakowaniu jest to krzak Yolo Wonder. Nigdy tej odmiany nie miałem ale mi to nie pasuje. Owoce są stożkowe, rosnące pionowo do góry, krzak ma obecnie około 30cm. Dodam, że wszystkie krzaki z tego opakowania są takie same. Co to może być.
U mnie owoce papryki Yolo Wonder też na początku rosły pionowo do góry i znalazłam taką odpowiedź w necie:
"Przy ponad 35oC papryka słabiej kwitnie, zrzuca zawiązki, a owoce ustawiają się na szypułkach pionowo, wierzchołkiem do góry".
Te papryczki u mnie już zaczynają dojrzewać, mają po 10cm długości, wąskie, z cienką ścianka, na pewno nie Yolo Wonder. Muszę sprawdzić co zostało w nasionach, bo miałem coś podobnego kupione ale wydawało mi się, że ich nie wysiewałem.
Też proszę o pomoc w identyfikacji moich papryk może ktoś będzie wiedział co to za odmiana bo nie wiem czy to jest zielona czy żółta i kiedy mogę zerwać