http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=28
Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Czy na wysiewanie nie jest już za późno? Nic jeszcze nie wysiałam i nie wiem czy jeszcze zaczynać?
Czy wiecie gdzie można kupić nasiona Perły?
Czy wiecie gdzie można kupić nasiona Perły?
Joasia
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Na wysiewanie nasion pomidorów jest jeszcze za wcześnie,ale niektórzy już startują - do donic można wcześniej wysadzić,co najwyżej trzeba będzie wnosić donice w cieplejsze miejsce w razie znacznego spadku temperatury
Na forum jest mnóstwo informacji na temat terminów wysiewów pomidorów i innych warzyw-trzeba skorzystać z wyszukiwarki i poczytać
Nasiona Perły M pochodzą z selekcji własnej forumowicz i nie ma ich w sprzedaży.
Ja na szczęście mam kilka nasionek i juz nie mogę się doczekać tych błyszczących ,słodkich owocków

Nasiona Perły M pochodzą z selekcji własnej forumowicz i nie ma ich w sprzedaży.
Ja na szczęście mam kilka nasionek i juz nie mogę się doczekać tych błyszczących ,słodkich owocków
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
Yoannak
- 500p

- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Krynka,
Patrząc po zdjęciach, wpisach i innych codziennych relacjach doświadczonych Forumków, to czas na wysiewanie zaczął się z końcem stycznia, stąd było moje pytanie
. A z tutejszą wyszukiwarką zdążyłam się już zaprzyjaźnić.
A co do samych nasion, to cóż, może w przyszłym roku załapię się na akcję wymiany nasion
.
Patrząc po zdjęciach, wpisach i innych codziennych relacjach doświadczonych Forumków, to czas na wysiewanie zaczął się z końcem stycznia, stąd było moje pytanie
A co do samych nasion, to cóż, może w przyszłym roku załapię się na akcję wymiany nasion
Joasia
-
kaLo

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
W Li...lu są pomidorki Chicco Rosso -warto?
- sachel
- 100p

- Od: 14 lut 2014, o 14:10
Witam
.
'Megagroniastego' nie kupisz raczej nigdzie, jest to pomidor od kozuli - przez nią wyhodowany.
'Megagroniastego' nie kupisz raczej nigdzie, jest to pomidor od kozuli - przez nią wyhodowany.
- Dziunia87

- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Kolejna partia koktajlówek przepikowana
Dziś się zawzięłam i przesadzałam co się dało... do upadłego, dopiero niedawno skończyłam i plecki trochę bolą, ale szczęśliwa jestem jak mops
Tuż przed rozsadzaniem. Widać tu znaczącą różnicę między wzrostem baardzo niskiej odmiany Balkoni Red oraz Vilmy, a Violet Jasper (zapątał mi się przy wykładaniu na waciki heh)

Po przesadzeniu do kubeczków 0,2L

ps. Takie jeszcze małe uzupełnienie... Balkoni Red i Vilmę zostawiłam w tej wielodoniczce, tyle, że każdy egzemplarz wyciągnęłam i wsadziłam z nową ziemią po same liścienie (system korzeniowy nie był szczególnie rozrośnięty w tych odmianach).
Tuż przed rozsadzaniem. Widać tu znaczącą różnicę między wzrostem baardzo niskiej odmiany Balkoni Red oraz Vilmy, a Violet Jasper (zapątał mi się przy wykładaniu na waciki heh)

Po przesadzeniu do kubeczków 0,2L

ps. Takie jeszcze małe uzupełnienie... Balkoni Red i Vilmę zostawiłam w tej wielodoniczce, tyle, że każdy egzemplarz wyciągnęłam i wsadziłam z nową ziemią po same liścienie (system korzeniowy nie był szczególnie rozrośnięty w tych odmianach).
- beti_h
- 200p

- Od: 7 mar 2012, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziunia będziesz je pozniej przesadzała do 0,5l pojemników czy tak zostaną do wysadzenia?
- Dziunia87

- Od: 8 sty 2013, o 09:02
W międzyczasie raczej załapią się na kolejną przeprowadzkę
W zeszłym roku nie obeszło się bez kufli 0,5 L. No chyba, że jakimś cudem w tym roku dzień w dzień będzie słonecznie w tym Naszym zgniłym Szczecinie 
Ja je miałam, właśnie z tego źródła... W paczce było 8 nasion. Z 5 wykiełkowało dokładnie 1 - słownie- jednokaLo pisze:W Li...lu są pomidorki Chicco Rosso -warto?
Chicco Rosso to taka typowa sklepowa koktajlówka. Nic nadzwyczajnego. Prowadziłam na 2 pędy. Moim zdaniem smakowo w ogóle się nie opłacało. Są dużo lepsze koktajlówki. Ale "jak sobie nie przewrocis to sobie nie naucys"
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
Tak wyglądają Tiny Tim...jak pisałem wcześniej nie doświetlane..efekt parapetowy
Zdążyliśmy się juz dobrze poznać i czego nie toleruje to jak ma za mokro..
Podlewam metoda wagową(doniczki).

Zdążyliśmy się juz dobrze poznać i czego nie toleruje to jak ma za mokro..
Podlewam metoda wagową(doniczki).

Ordo et pax
-
krysia67
- 200p

- Od: 22 sty 2013, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spontan, ale pomidory
Moje Tiny Tim siane pod koniec stycznia ledwo mają ok 4 cm.
Kwitnące okazy w ilu litrowych pojemnikach rosną?
pozdrawiam
Krystyna
Moje Tiny Tim siane pod koniec stycznia ledwo mają ok 4 cm.
Kwitnące okazy w ilu litrowych pojemnikach rosną?
pozdrawiam
Krystyna
Siałam w zeszłym roku Tumbling-i, czerwone i żółte. Długo były mikrusami. Kwitły i owocowały całe lato.Widowiskowe, ale niezbyt smaczne (nie dbałam o nie specjalnie, pewnie dlatego). W tym roku odpuściłam sobie doniczkowe? za dużo podlewania miałam innych smakołyków w donicach 
Kasia
Nigdy nie sadziłem koktajlówek ale w tym roku zrobiłem wyjątek, bo chcę podwiesić je na nowo zbudowanej pergoli a z opisu odmiany wynika , że są idealne do tego.
Jakiego litrażu donica zda się do tego ?
Jakiego litrażu donica zda się do tego ?