McMarchewka-Mój warzywnik, czyli ogródek warzywny McMArchewki

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
ann33
200p
200p
Od: 30 mar 2010, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warzywny ogródek McMArchewki

Post »

U mnie tak samo, najlepszy plon dały pomidorki, cukinie, kabaczki, dynie i ogórki:))) ;:136
I cyklantera obrodziła pięknie, mimo trzech roślinek mam mnóstwo owoców:)
agros
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 wrz 2015, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie 'eksperymentalnie' z super efektem kończy się sezon w którym z kilku krzaków obrodziła masa pomidorów koktajlowych. Poza tym dużo było cukinii.
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p
Od: 13 lut 2012, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W najbliższym czasie dodam jamies zdjęcia! :D Obecnie jestem na etapie zbierania nasion na Akcje :D
krysia67
200p
200p
Od: 22 sty 2013, o 21:26

Post »

Michałku, pochwal się jakie uprawiałeś odmiany pomidorów w tym sezonie /chyba nie meldowałeś/.

pozdrawiam
Krystyna
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

No i niecierpliwie czekamy na te obiecane zdjęcia :roll: .

U mnie już porobione porządki, zdemontowałam siatki i pergole i już schowane czekają na przyszły sezon. Z warzyw rosną jeszcze pory, buraki (do wyrwania) w tym liściowe, kalarepy (do wyrwania), rzepy, letnie sałaty, koper (większy już zaprawiony, reszta skiełkowana), fasolki szparagowe (dużo zawiązanych, czekam aż troszkę podrosną), dogorywające cukinie i zimowy jarmuż.
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
krysia67
200p
200p

Post »

Michałku, ale milczący jesteś :cry:

pozdrawiam
Krystyna
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p

Post »

Witajcie! Daję słowo, że dodam dziś zdjęcia :) Generalnie mam ostatnio bardzo mało czasu, nawet na warzywa :( Za to z zebranych pomidorów zbieram nasionka dla siebie i na Akcję :D Planuję także już przyszły rok ^^
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p

Post »

A oto dodaje obiecane zdjęcia :D Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że ostatnio mam niezbyt wiele czasu na cokolwiek, także widać to w grządkach. Zbliża się zima, więc będę już musiał się zabrać za porządki :wink: Bardzo się cieszę, że po dziś dzień pomidorki sobie rosną! ^^ Cukinie wyglądają, jakby zaskoczył je przymrozek - nic bardziej mylnego - dogorywają już po prostu. W najbliższym czasie zbiorę już całą resztę fasolki z orzełkiem. Zrobiłem już zapasy nasion pomidorów, także część z nich idzie na akcje. A oto fotorelacja :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krysia67
200p
200p

Post »

Michałku, no cóż nieuchronnie zbliża się koniec sezonu.
My na południ Polski i tak mamy lepiej, ponieważ nie było jeszcze przymrozków /przynajmniej u mnie/.
Ja w dniu wczorajszym wszystkie pomidory rosnące na balkonie obcięłam sekatorem /zlikwidowałam/.
Z Cytrynka Groniastego zebrałam jeszcze pojemnik 2 l niedojrzałych, ale wyrośniętych owoców.

Michałku masz już typy odmianowe pomidorów co do upraw w przyszłym roku ?
Podziel się z nami :wink:

pozdrawiam
Krystyna
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p

Post »

Krysiu, u mnie nie było także przymrozków na szczęście Ufff ^^
A jeśli chodzi o pomidorki na przyszły rok to hmhmh. .. na pewno Czereśniowy, Złoty Ożarowski i Koralik, a co do reszty to muszę jeszcze to przemyśleć :D Natomiast wiem, że na pewno nie będę miał Sławy Nadrenii, Bawolego Serca i być może Krakusa. Może będzie jeszcze Sakiewka i Czekolada. Poza tym chcę znaleźć jakąś właśnie taką zwyczajną odmianę pomiara, czerwoną coś na wzór tego, co zawsze można w sklepie nabyć :D
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

McMArchewka pisze:... Poza tym chcę znaleźć jakąś właśnie taką zwyczajną odmianę pomidora, czerwoną coś na wzór tego, co zawsze można w sklepie nabyć :D
Michale!
Ja (i myślę, że zdecydowana większość) uprawiam pomidory właśnie dlatego, że sklepowe są dla mnie nijakie. Jeśli smakowałyby mi sklepowe, to pewnie kupowałabym zamiast uprawiać.
Powodzenia :wit .
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p

Post »

No tak, ja tez dlatego uprawiam pomidory :D Po prostu muszę znaleźć taką uniwersalną, najlepiej czerwoną, dużą i jak najwcześniej dojrzewającej odmiany. Szukam ideału :!:
Także planuję wyglad przyszłorocznego tunelu foliowego. Wiem też, że bedę chciał mieć jeszcze mniej odmian niż w tym roku przy jednoczesnym zwiększeniu ilości krzaczków i maksymalnym wykorzystaniu mniejsca pod folią :wink:
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

U mnie wygrał w tym roku 'Ożarowski', był smaczniejszy nawet od 'Bawolego serca' :wink: .
Powolutku ku końcowi sezonu ogrodowego, wyrwałam dzisiaj selery korzeniowe (niestety nici z bulw, ale przynajmniej na zielone będzie do zupy), jeszcze naciowe powyrywać, buraki liściowe rosną sobie dalej (tak samo ćwikłowe siedzą w ziemi), rzepka rośnie spokojnie oby do przymrozków jeszcze podrosła (najwyżej zostanie opatulona włókniną), kalarepka dalej stoi (do podjedzenia, większość idzie dla kur akurat uwielbiają tartą a nie jest zdrewniała, czyli zgodnie z opisem :wink: ), pory porosły cienkie jak mały palec (za ciemno miały przez kalarepy :roll: ), no i sałatki mimo że letnie odmiany teraz przez te deszcze zaczynają wyglądać jak sałaty (ale dojrzeć nie dojrzeją, przynajmniej na kanapki lub do obiadu będzie).
U mnie tak samo jak i u Ciebie jeszcze krzaczki cukinii dogorywają (czekają na zlitowanie ;:224 ), ale pogoda taka że się nie chce z domu wychodzić, a co dopiero dobrowolnie siedzieć lub robić coś w ogródku.
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Z czerwonych pomidorów najwcześniej zaowocował mi Pikuś (malinowy), a później Malinowy Olbrzym (wcale tego malinowego koloru ani smaku nie wyczułam) :D .
W ubiegłych latach miałam najwcześniej Moskovich i Cosmonaut Volkow.
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
McMArchewka
1000p
1000p

Post »

Ginka, widzę, że też nie wyrwałaś jeszcze buraczków? :D
ostatnia szansa, jak dla mnie to zdecydowanie najlepszy był w tym roku Koralik - prawdziwy smak pomidora! ^^
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”