Pikowanie pomidorów cz.2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
goleb
50p
50p
Od: 30 kwie 2011, o 22:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pikowanie pomidorów cz.2

Post »

Mam prośbę do forumowicz w sprawie nawożenia rozsady.Pomidorki mam posadzone w ziemi z Holasu Podłoże Warzywne Aura. Jeśli wymagane byłoby nawożenie prosiłbym o wyliczenie potrzebnej dawki nawozu.Posiadam Polimag S NPK(MgS) 10-8-15-(5-35) z mikroskładnikami pokarmowymi bor (B) - 0,1%; miedź (Cu) - 0,1%; mangan (Mn) - 0,2%; cynk (Zn) - 0,5% .Prosiłbym o wyliczenie tak jak Białej Damie ilość nawozu na butelkę 2 l i dawka mikstury na litr wody do podlewania.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Przygotowanie tak, jak u Białej Damy.

Ty jednak musisz dać nie 17 lecz 23 ml przygotowanego roztworu na każdy litr wody do podlewania.
goleb
50p
50p
Od: 30 kwie 2011, o 22:23

Post »

Dzięki bardzo, tak też myślałem że trzeba dać ok 20 ml mikstury do butelki ale wolałem się upewnić.
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje pomidorki po kuracji wg forumowicz ;:304 rosną i grubną tak, że muszę je już przesadzić do większych doniczek.
Ponieważ miałam problemy w tym roku z ziemią z Pasłęka chciałam zakupić ziemie do pikowania Kronnen pH 5,8 ? 6,0,
PG-Mix 14 + 16 + 18 + Mg, żelazo, bor, mangan, molibden, miedz, cynk. Pech chciał, że wsadzenie ciężkiego wora do wózka powierzyłam swojej drugiej, mało rozgarniętej ogrodniczo połówce. ;:124 Dla niego wór to wór i okazało się, że zostałam posiadaczką ziemi do pelargonii i surfinii w ilości 80 litrów. pH 5,5 ? 6,0 PG-Mix 14 + 16 + 18 + Mg, żelazo, bor, mangan, molibden, miedz, cynk. Ponieważ z powodu notorycznego remontu domu nie sadzę w/w kwiatów w skrzynkach balkonowych proszę o radę czy mimo wszystko mogę w tą ziemię przesadzić pomidory ???
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Gdybyś tak cyknęła zdjęcie, co pisze z tyłu na opakowaniu tego podłoża.
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

Jeśli to ta : http://www.kronen.com.pl/produkty/?produkt=56

to, może być. ;:108
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

winterek Dokładnie ta ziemia.
forumowicz Dzieci zabrały mi aparat na wycieczkę, a z telefonu nie umiem zgrać :oops:
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Biała Damo

Musisz zwrócić szczególną uwagę na podlewanie roślin w tej ziemi . Zawiera ona nawilżacz i glinkę, więc będzie trzymać wilgoć Nawozu tez jest nie mało. Choć producent nie podaje ale to wynika z przewodności właściwej, która jest podana.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

forumowicz a gdyby tak ją rozluźnić moją ziemią rodzimą ( jest piaszczysta ). Jeśli uznasz, że nie ma sensu to zużyję ją pod drzewka owocowe. Im nie zaszkodzi. I kupię ziemię do pomidorów - może poradzisz mi jaką?
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Chwalą tu ziemię z Biedronki. Ja sam ją dziś kupiłem aż 6 worków ale jako nawóz pod pomidory generatywne. Wygląda nieźle. Można ją jeszcze rozluźnić perlitem , jak DoktorPio
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z generatywnych mam tylko : Bawole serce i Malinowy Ożarowski. Reszta to zrównoważone i 2 odmiany wegetatywne. Myślę tak : tu na forum często eksperymentujemy spróbuję i ja pobawić się różnymi rodzajami podłoża.
O ziemi z Biedronki czytałam w różnych postach i o różnych roślinach zawsze pozytywnie więc, mimo że nie lubię tego sklepu i nie jest mi po drodze jutro jadę po kilka worków. Dzięki forumowicz ;:196
Awatar użytkownika
OgrodnikSebek
200p
200p
Od: 29 mar 2013, o 12:08

Post »

Witajcie ! Mam pytanie . Czym może być spowodowane żołknięcie liści pomidorów?? To znaczy nie usychają,nie klapnęły , po prostu na listkach takie żółte plamki się robią i chyba to na całe liście się rozrośnię ;( Stoją w szklarni . Jaka może być tego przyczyna ,powiedzcie . ( nie mam zdjęć niestety)
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

Bez zdjęć i tak skromnych informacji, to najlepiej poszukać w http://www.inwarz.skierniewice.pl/klucz/index.php?d=sg
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Nawet nie wiadomo, na których liściach są te plamy?. Na najstarszych, czy na wszystkich ?.
Awatar użytkownika
OgrodnikSebek
200p
200p
Od: 29 mar 2013, o 12:08

Post »

Na drugich , czubek jest soczyście zielony . Jaka może być tego przyczyna? Na pewno nie usychają ze starości , to musi być coś innego.
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”