besia-miło mi bardzo, że odwiedzasz mój wątek, to zawsze napędza mnie do pracy...

co do pomidorów, ja równiez najbardziej gustuję w pomidorach typu malinowego oraz beafsteak, kocham je za smak, fakturę miąższu, jedyn ich wada to to, że nie nadaja się do dłuższego przechowywania, dlatego sadzę też odmiany średnioowocowe, one mają większa zdolność przechowalniczą, czasami niektóre odmiany jesienią zebrane zielone, udaje mi się przechować do grudnia, w tym roku ostatniego pomidora zjadłam w wigilie

nie był taki jak z krzaka, ale o 100% lepszy niż sklepowy. Szkoda tylko, że nie zrobiłam foto, to bym zaprezentowala pomidorowe niedobitki

a co do odmian, ja również muszę sama wytestować, robię obserwacje, testuje smakowo i część zostaje a innym mówię papa, co roku jak nie wytestuje kilku admian jestem chora...
auri- cieszę się, że pomogłam w wyborze, szczerze polecam tą odmianę, cenie ją za ładny pokrój rzaków, duży plon i pyszny smak same +
BlueAnna-

Witam, cieszę się, że podoba Ci się u mnie. Tak do foliaka, pod osłony najlepiej wysiać w połowie lutego, chyba, że masz możliwość doświetlania roślin, to wówczas można siać już, ja jutro będę wysiewać pierwsze papryki, potem na późniejszy zbiór w polowie lutego, i ostatnie na początku marca

Papryka zasadniczo ma dłuższy okres kiełkowania do 2 tyg, odmiany tych najostrzejszych z gatunku C. chinensis nawet do miesiąca.
mymystery- ja juz nie powiem o sobie, nie mogę sie zdecydować na wybór odmian, szczególnie z nowości, chyba będe losować

A malinówką na pewno bedzięsz zachwycona, to smak mojego dzieciństwa
gloff- witam ! i dziękuję za komlement

a z pomidorami to róznie bywa, czasami je czaruje,daję dobrze zjeść, staram się zrozumieć ich potrzeby, dlatego wypracowałam sobie już jadłospis dla pomidorów, i kiedy jest odpowiedni moment dokarmiam odpowiednimi ekologicznymi nawozami, dlatego tak mi się rewanżują plonem i smakiem
majalis2013-w gruncie przy doborze odpowiednich odmian można również uzyskać wspaniałe plony, a w donicach należy pamiętać o regularnym dokarmianiu, ja swoje doniczkowe codziennie podlewać nawozem eko.
krysia67-Krysiu korale, oraz wszystkie swoje pomidory prowadze na 1 pęd, daję to nawiększe plony, oraz owoce są większe.
zielonajagoda 
i witam w moich pomidorowych progach, a co tam się dzieje z Twoimi paprykami, nie owocują ? wszystko zależy od doboru odpowiednich odmian, oraz terminu wysadzania do gruntu. Pozdrawiam
A teraz trochę z innej beczki, od zawsze lubiłam zieleninę, salata to królowa zagonów w okresie wiosny i jesieni, w tym roku zamierzam uprawiac ją przez cały sezon, oczywiści w różnych terminach, a dzięki Amanita, w tym roku bedzie sałatowe szaleństwo kształtów i kolorów.
A to mój foliak, pomidorki w towarzystwie nowalijek
A to kapusta kwitnąca zwana grelos, tak ją nazywają w Portugalii, znakomita na przedplon jak i poplon, smaczna jarzyna na ciepło