A mnie zastanawia ten krzak wyrosły z akcji wymiany i podpisany jako Italian Giant. Czy to może być Winogronek (odmieniony Magagronek)? Ma już zawiązanych 6 gron, siany 15 marca.
Mój Winogronek siany z nasion tak podpisanych wygląda tak jak poniżej (na lewo od Megagronka) i wcale z ilością gron się nie śpieszy:
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
To ja też, ale na razie megagrona w warzywniaku w gruncie, i to jest tylko jedno grono
Poza tym wszystkie, poza dwiema jakimiś trefnymi 37kami, pięknie wiążą, oby tak dalej. Nie sądziłam tylko, że to tak ciężkie owoce i muszę pokombinować z podwieszaniem.
miałam w zeszłym roku- żałuję trochę że w tym nie wysiałam, bo nasionka dwa mi zostały...
Wygląd miał nieco inny tzn. był płaski (widzę, że u ciebie mały dziubek...) - kolor w pełni dojrzałego - mocno przydymiona malinówka - wiśniowy w środku i tak dobry, że nie opanowałam łakomstwa i zżarłam z nasionkami..
U mnie na gruncie Albenga x Kosovo zaszalał czy możliwe żeby na 4 i 5 z kolei gronie miał ponad 20 kwiatków? i cały czas grono się rozrasta. Pierwsze dwa grona po 4,6 sztuk pomidorków a od trzeciego po kilkanaście
Czy ktoś miał taki przypadek?
Moje krzaki dzisiaj - 141/3 sakiewka żółta od Aria, owoce monstrum, a mam w notatkach, że do 200g. Mam dwa krzaki, owoce różne, jeden pasiasty, drugi nie
Piękny pomidor K/122 od Maćka Suppa ale owoce też trochę różne
Też piękny pomidor K/25 od Zuzia55
i ten też bardzo udany K/149 od Aliny i Dagmary
Mam jeszcze K/173 ale zdjęcie coś kiepskie to innym razem, a 37 mam chyba nieudane, słabo owocują
Piękne sakiewki 141/3 Moniko.
To jeszcze nie jest ustalona odmiana, więc trzeba się cieszyć, że, choć nasiona pochodzą z 200g owoców, to zmieniły się na lepsze. Mam nadzieję, że ta cecha się ustali.