Różanka Anety
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różanka Anety
Aniu, Chopin jest piękny. Mało róż dorównuje mu urodą. Przy tym zdrowy i ma ładne liście.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Dziękuje za Parade
Moja już ma pąki i jak będzie taka śliczna jak Twoja to już się cieszę.Kupowałam bez przekonania

[quote="_ninetta_"]
Sir Lancelot
Niezwykła!
Jestem pod wrażeniem ilości, piękna i różnorodności Twoich róż!
Mam pytanie odnośnie Parade. Kupiłam różę pod taką nazwą , ale mi w ogóle nie przypomina Twojej. Czy możesz zerknąć, co to takiego? ( przepraszam, że wklejam tu swoje zdjęcie, potem je usunę):

Sir Lancelot

Niezwykła!
Jestem pod wrażeniem ilości, piękna i różnorodności Twoich róż!
Mam pytanie odnośnie Parade. Kupiłam różę pod taką nazwą , ale mi w ogóle nie przypomina Twojej. Czy możesz zerknąć, co to takiego? ( przepraszam, że wklejam tu swoje zdjęcie, potem je usunę):

- _ninetta_
- 1000p
Amelio. ta róża wbrew pozorom przypomina Parade
Zrobię Ci zdjęcie jej krzewu za jakiś tydzień, jak będę w domu.
Parade ma brązowe młode listki, pokrój krzewu mniej więcej podobny do Grahama Thomasa. Kolor jest trochę jaśniejszy niż na Twoim zdjęciu ale to może wina aparatu albo oświetlenia. Cechą, która wyróżnia tę różę jest to, że po deszczu jej niektóre kwiaty zwisają pod swym ciężarem tak jak na ostatnim moim zdjęciu.
Swoich zdjęć nie usuwaj, są b. ładne

Zrobię Ci zdjęcie jej krzewu za jakiś tydzień, jak będę w domu.
Parade ma brązowe młode listki, pokrój krzewu mniej więcej podobny do Grahama Thomasa. Kolor jest trochę jaśniejszy niż na Twoim zdjęciu ale to może wina aparatu albo oświetlenia. Cechą, która wyróżnia tę różę jest to, że po deszczu jej niektóre kwiaty zwisają pod swym ciężarem tak jak na ostatnim moim zdjęciu.
Swoich zdjęć nie usuwaj, są b. ładne

- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jej! Ale zafundowałaś ucztę dla oczu!
Bardzo się cieszę że trafiłam na Twój wątek, na pewno będę wracać.
Aż mi serce mocniej zabiło kiedy zobaczyłam piękne zdjęcia Aspirin i Abrahama - na swoje poczekam do przyszłego roku, bo mam je dopiero w planach
I przyznam szczerze, że nie wiem dlaczego wcześniej ich nie kupilam
Bardzo się cieszę że trafiłam na Twój wątek, na pewno będę wracać.
Aż mi serce mocniej zabiło kiedy zobaczyłam piękne zdjęcia Aspirin i Abrahama - na swoje poczekam do przyszłego roku, bo mam je dopiero w planach

I przyznam szczerze, że nie wiem dlaczego wcześniej ich nie kupilam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przepięknie
Będę na pewno do Ciebie zaglądać. Czy możesz pokazać zdjęcie Tattoo i miniaturki, którą oceniasz jako podobną do niej? Wtedy może nazwę swoją nn 

- _ninetta_
- 1000p
Marto, Ewo - dziękuję.
Marto, na Aspirinę Cię jak najbardziej namawiam. Piękna, zdrowa, kwitnie bukietami przez całe lato. Co do Abrahama to nie ulega wątpliwości - jest piękny ale niestety trochę mi choruje, także mam mieszane uczucia...
Ewo, oto zdjęcie Scarlet Hit:

Concerto na razie w donicy

Uetersener K. deszcz nie służy

Eden

Vatican mimo, ze może nie ma zachwycających kwiatów, tworzy barwną plamę na rabacie. Pod nim Glowing

Vatican z lilią Conca d'Or jeszcze w pąkach

Alexandra Princess de Luxemburg ma małe kwiaty ale dużo i ładne.

Sophia Reneissance, nie straszny jej deszcz, kwitnie obficie i nieprzerwanie w ciągu lata

Przekwitająca Aspirin

Marto, na Aspirinę Cię jak najbardziej namawiam. Piękna, zdrowa, kwitnie bukietami przez całe lato. Co do Abrahama to nie ulega wątpliwości - jest piękny ale niestety trochę mi choruje, także mam mieszane uczucia...
Ewo, oto zdjęcie Scarlet Hit:

Concerto na razie w donicy

Uetersener K. deszcz nie służy

Eden

Vatican mimo, ze może nie ma zachwycających kwiatów, tworzy barwną plamę na rabacie. Pod nim Glowing

Vatican z lilią Conca d'Or jeszcze w pąkach

Alexandra Princess de Luxemburg ma małe kwiaty ale dużo i ładne.

Sophia Reneissance, nie straszny jej deszcz, kwitnie obficie i nieprzerwanie w ciągu lata

Przekwitająca Aspirin

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Anetko,
pada i pada ale rózyczki dają sobie radę i kwitną.
Bardzo mi się podobają wszystkie a szczególnie Alexandra Princess de Luxemburg to bardzo urocza róża.
Muszę poczytać o niej.

Bardzo mi się podobają wszystkie a szczególnie Alexandra Princess de Luxemburg to bardzo urocza róża.
Muszę poczytać o niej.

- ewamaj66
Obejrzałam zdjęcia i mogę mieć Scarlet Hit
Na pewno o niej poczytam, ale przynajmniej wiem, czego szukać. Kwitnie całe lato.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko jak zwykle Twoje foty to ach....można powzdychać z zachwytu.Przez Twoje foty moja lista znów się powiększyła.
Następna w kolejce to Sophia R....cudo:)Pirouette u Ciebie to bajka,mimo,że mało mam czerwonych róż,to Tatoo jest cudowna:)
Wszystkie Twoje królowe są obsadzone bylinkami? Na zdjęciach widać wspaniałe kompozycje
Jak sadzisz lawendę? Ile cm od róży?
Następna w kolejce to Sophia R....cudo:)Pirouette u Ciebie to bajka,mimo,że mało mam czerwonych róż,to Tatoo jest cudowna:)
Wszystkie Twoje królowe są obsadzone bylinkami? Na zdjęciach widać wspaniałe kompozycje

- _ninetta_
- 1000p
Majko, Alexandrę też bardzo lubię.
Aniu, większą część moich róż obsadziłam już bylinami. Część rośnie w trawie a reszta czeka na obsadzenie a na ziemi między tymi ostatnimi położyłam włókninę bo nie daję rady z chwastami. Włóknina jednak musi zniknąć bo nie służy różom. Ale powolutku...
Co do lawendy to czytałam, ze powinna być sadzona 1 m od róży
bo ma duże korzenie, które konkurują z różą. U mnie oczywiście jest ok 30 cm albo i mniej, będę z pewnością przesadzać
ale w tym akurat mam wprawę
Sophię polecam bo mi specjalnie nie choruje, kwiaty ma przez cały sezon jednakowe, nie mniejsze i nie mniej wcale niż na początku lata.
Ewo, Scarlet Hit jest urocza jednak choruje pod koniec lata na plamistość.
Aniu, większą część moich róż obsadziłam już bylinami. Część rośnie w trawie a reszta czeka na obsadzenie a na ziemi między tymi ostatnimi położyłam włókninę bo nie daję rady z chwastami. Włóknina jednak musi zniknąć bo nie służy różom. Ale powolutku...
Co do lawendy to czytałam, ze powinna być sadzona 1 m od róży

Sophię polecam bo mi specjalnie nie choruje, kwiaty ma przez cały sezon jednakowe, nie mniejsze i nie mniej wcale niż na początku lata.
Ewo, Scarlet Hit jest urocza jednak choruje pod koniec lata na plamistość.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko, mistrzowskie ujęcia i piękne kompozycje nam zafundowałaś
Eden w lawendzie - cudny
Zaciekawiła mnie Alexandra. Śliczna różyczka
Sophie już któryś raz oglądam w ogrodniczym, ale chyba wreszcie się skuszę, choć nie przepadam za zółtymi różami. Ale posadziłabym ja z Westerlandem. Chyba byłoby ok.

Eden w lawendzie - cudny
Zaciekawiła mnie Alexandra. Śliczna różyczka

Sophie już któryś raz oglądam w ogrodniczym, ale chyba wreszcie się skuszę, choć nie przepadam za zółtymi różami. Ale posadziłabym ja z Westerlandem. Chyba byłoby ok.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Anetko, czy możesz pokazać mi krzak Lancelota i opisać, kwiaty, czy dużo i długo są i krzaczek czy zdrowy.
Ja już myślę co wybrać na jesień.
Piękna jest też Rosanna Kordesa - coś więcej mozesz mi o niej napisać. Gdzie kupię taką dorodną różyczkę.
Czy tam gdzie mozna kupić Lancelota są inne ładne róże. Gdzie Ty kupujesz swoje. Są takie zdrowe i dorodne.

Ja już myślę co wybrać na jesień.
Piękna jest też Rosanna Kordesa - coś więcej mozesz mi o niej napisać. Gdzie kupię taką dorodną różyczkę.
Czy tam gdzie mozna kupić Lancelota są inne ładne róże. Gdzie Ty kupujesz swoje. Są takie zdrowe i dorodne.

- ewamaj66
Miniaturki traktowałam do tej pory trochę po macoszemu-nie przyglądałam się im, co teraz uważam za karygody błąd
Nie zauważyłam oznak chorób, choć rosną u mnie już trzy lata. Blue Peter pleśnieje, ale na domniemanej Scarlett Hit nie zauważyłam nic dziwnego.

- _ninetta_
- 1000p
Dorotko, ja też nie lubię żółtych róż ale kolor Sophii jest ładny, nie taki wściekły jak u L. Lucii czy Friesii. Myślę, ze z Westerlandem tworzyliby udany duet
Alexandrę mam pierwszy rok i też jestem pod jej urokiem. Kwiaty malutkie ale kwitnie b. obficie i na razie zdrowa.
Ewo, Scarlet Hit u mnie już pokazuje pierwsze objawy czarnej plamistości ale kwitnie nieprzerwanie jak dotąd i stosunkowo obficie.
Majko, Lancelota mam pierwszy rok, kwiaty się trzymają długo na krzaku, nie choruje na razie. Tworzy dość rozłożysty krzak i ma ładne, błyszczące liście. Różyczki średniej wielkości osadzone pojedynczo na pędzie. Niestety kilka dni temu potrzebowałam zrobić bukiet i obcięłam mu wszystkie kwiaty
dlatego umieszczam Ci jego zdjęcie sprzed kilkunastu dni. Kupiłam go na kiermaszu w Łodzi tak jak większość moich róż.
Rosanny Kordesa nie mam w swym ogrodzie, zrobiłam jej zdjęcie jak byłam we Włoszech (napisałam, że nie jest to zdjęcie z mojego ogrodu, może nie zwróciłaś uwagi), nie wiem czy dobrze sprawuje się w naszym klimacie ale żadne zdjęcie nie oddaje jej uroku, jest na prawdę wyjątkowo piękna!
Sir Lancelot

U mnie w ogrodzie teraz dużo róż przekwita albo ma przerwę w kwitnieniu a z tych które kwitną:
Iceberg pnący - róża posadzona wiosną rośnie jak szalona ale kwitnie skromnie

Violette Perfumee

Acropolis

Coral Palace

Fisherman's Friend

New Imagine

Pastella

nn

I dodatki:
Phlox

Zawilce

Budleja - oprócz mnie lubią ją także motyle

Alexandrę mam pierwszy rok i też jestem pod jej urokiem. Kwiaty malutkie ale kwitnie b. obficie i na razie zdrowa.
Ewo, Scarlet Hit u mnie już pokazuje pierwsze objawy czarnej plamistości ale kwitnie nieprzerwanie jak dotąd i stosunkowo obficie.
Majko, Lancelota mam pierwszy rok, kwiaty się trzymają długo na krzaku, nie choruje na razie. Tworzy dość rozłożysty krzak i ma ładne, błyszczące liście. Różyczki średniej wielkości osadzone pojedynczo na pędzie. Niestety kilka dni temu potrzebowałam zrobić bukiet i obcięłam mu wszystkie kwiaty

Rosanny Kordesa nie mam w swym ogrodzie, zrobiłam jej zdjęcie jak byłam we Włoszech (napisałam, że nie jest to zdjęcie z mojego ogrodu, może nie zwróciłaś uwagi), nie wiem czy dobrze sprawuje się w naszym klimacie ale żadne zdjęcie nie oddaje jej uroku, jest na prawdę wyjątkowo piękna!
Sir Lancelot

U mnie w ogrodzie teraz dużo róż przekwita albo ma przerwę w kwitnieniu a z tych które kwitną:
Iceberg pnący - róża posadzona wiosną rośnie jak szalona ale kwitnie skromnie

Violette Perfumee

Acropolis

Coral Palace

Fisherman's Friend

New Imagine

Pastella

nn

I dodatki:
Phlox

Zawilce

Budleja - oprócz mnie lubią ją także motyle