Witam, postanowiłem, że ja również pokaże wam swoje, a raczej mojej mamy domowe roślinki. Mam nadzieję, że pomożecie rozpoznać rośliny i podpowiedzieć jak się nimi opiekować
Witaj . 1 to guzmania . 2 roślinka to stolarczyk phalenopsis 3 jakiś sukulent - nie pamiętam nazwy .Następne to żyworodka i grubosz -sukulenty.Ostatni to fikus beniamin Mama ma ładne rośliny .W nazewnictwa mogę się mylić ale zawsze możesz teraz sobie pogoglować.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Niektóre znam, nie wstawiłem jeszcze wszystkich, ale to jak będę miał czas na sesje :d
A czy na tej pierwszej i na storczyku rosną nowe "odrosty" ( nie wiem jak to nazwać)? Ale to można rozsadzić i będę miał dwie? Takie samo rośnie w storczyku...
Matt guzmania niestety po przekwitnieciu "umrze".Odrosty będziesz musiał ddzielic -niestety nie pomoge bo nikty tego nie robiłam .
Przy storczyki zrób zdjęcie -zbadmy sprawe.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Dziękuję za szybką odpowiedź. Oczywiście, że dodam, teraz są długie wieczory więc mniej czasu spędzam w ogrodzie...
Z tego co czytam, to dokładnie to jest cyklamen perski, a fiołek alpejski to jest niepoprawna nazwa...