Witam, Priam co to masz za okaz na 3 zdjęciu? Roślina na stoliku. Czy to jest szczawik, bo zdjęcie jest dosć małe, aby mu się przyjrzeć? Zadbana ta roślina i ładnie się prezentuje. Pozdro. Leo
My też mamy tę manię ,nie martw się Priam,
dlatego tu na forum się spotykamy .
Kwiaty podobają się ,widać,że je kochasz tylko prosimy o wpisanie innego adresu,żeby zdjęcia były większe,
chcemy zobaczyć Twoje kwiaty z bliska.
Jak dla mnie Twoje rośliny są pierwszej klasy , piekne i zadbane. Tylko pozazdrościć. A ta mania, ma bardzo pozytywny charakter i wychodzi tylko na dobre.
Priam, ślczne te roslinki, nawet nie mam pojęcia jaka to odmiana ale Ty to na pewno wiesz To że skromnie to nie szkodzi, pokazuj wszystko co masz ,wszystko co zielone żywe i kolorowe
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Witaj Priam Trochę późno trafiłam na Twoje roslinki, ale lepiej późno, niż wcale, prawda?
Jak Ci się udało wyhodować taką piękną nasturcję w doniczce? Próbowałam kiedyś, ale mnie sie nie udało Jakiej ziemi użyłeś i kiedy ją wysiałeś?
Z nasturcją nie miałem najmniejszego problemu. Wetknąłem nasionko do doniczki z gruboszem w maju. Ziemi jakiejś specjalnej nie używałem (zwykła mieszanka) z tym że grubosz nie był przesadzany w tym roku. Słyszałem że nasturcja lubi ziemię raczej ubogą do kiełkowania (teraz raz w tygodniu podlewam płynnym nawozem). Pozdrawiam i myślę że pomogłem.