rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

rapunzel - zielono mi :)

Post »

Oj, zawróciło mi to forum w głowie, ale cieszę się, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, przynajmniej tutaj. Przez lata dekorowałam balkon, ale gdy nadchodziła jesień, zaczynało mi czegoś brakować. Już w zeszłym roku zrobiłam sobie kompozycję z bluszczu i dwóch paprotek, ale paprotki nie przetrwały. Nie przetrwały też dwa cyklameny w zeszłym roku, ale teraz mam nadzieję, że jakoś się uda. Największy mój problem, to brak światła w salonie, ale może rośliny cieniolubne dadzą radę. Oto mój nowy kwietnik i pierwsza kompozycja, a także kwiatuszki z przedpokoju ( skrzydłokwiat z bluszczem i peperomia ) oraz cyklamen w pokoju dzieci.
Marzy mi się szeflera na kwietnik i jeszcze coś, ale najbardziej się cieszę, że nie muszę nic upychać na parapecie :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

A jednak wąteczek ;:108
Zawsze od czegoś się zaczyna.. Ja na początku miałam tylko 6 kwiatków ( w tym roku w maju), a na chwilę obecną mam 20 dorosłych kwiatków i 23 przedszkolaki.

Więc kochana uważaj, bo na forum dostaje się bzika na punkcie kwiatów. :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze trochę pobędziesz na forum i zaczniesz spoglądać tęskno na parapety :wink: , a roślinki zadbane i bardzo ładne :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Zapomniałam dopisać, że piękny kwietnik, aha i podliczyłam przed chwila moje zielone i mam jednak 23 doniczki dorosłych i 25 przedszkolaków. ;:224
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit ,Każdy od czegoś zaczyna , ale niebawem kolekcja się powiększy . Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
julita20
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lip 2010, o 16:42

Post »

Bardzo ładny kwietnik ja też musze sobie jakiś sprawić.
Witam na forum :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stokrotkania pisze:A jednak wąteczek ;:108
Zawsze od czegoś się zaczyna.. Ja na początku miałam tylko 6 kwiatków ( w tym roku w maju), a na chwilę obecną mam 20 dorosłych kwiatków i 23 przedszkolaki.

Więc kochana uważaj, bo na forum dostaje się bzika na punkcie kwiatów. :;230
Hm, to może być jeszcze gorzej?... ;:224
Wiktoria_W pisze:Jeszcze trochę pobędziesz na forum i zaczniesz spoglądać tęskno na parapety :wink: , a roślinki zadbane i bardzo ładne :) .
Dzięki, mam nadzieję, że im się nie pogorszy po dłuższym pobycie u mnie :roll:
julita20 pisze:Bardzo ładny kwietnik ja też musze sobie jakiś sprawić.
Witam na forum :wit
W tym kwietniku najbardziej spodobała mi się jego cena... 40 zł 8-) inne metalowe takie patynowane powyżej 75 zł

AloesIK pozdrawiam :)
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Witaj! :wit
Zgadzam się z przedmówcami - pobędziesz trochę na forum, a na pewno forumowicze postarają się, aby Twoja kolekcja się rozrosła :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś darowanego fiołka afrykańskiego przestawiłam na podlewanie poprzez knot, zobaczymy, co z tego wyniknie :)
mroofko i ja witam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję się w nowym wątku.. ;:138 a także cieszę że go założyłaś. :tan . Kwietniczek już jest i parę ładnych kwiatków. U mnie cyklameny po przekwitnięciu zawsze padają. Życzę ci aby twój kwitł i rósł bez końca. Będę podglądać jak długo parapety twoje będą puste.... :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

:wit wśród zakręconych na punkcie zielonych
rapunzel pisze: najbardziej się cieszę, że nie muszę nic upychać na parapecie :tan

no w to to aż nie wierzę ;:223 Ty wiesz, jak ja dziękuję za te swoje 63m2 i tych kilka parapetów?? inaczej nie miałabym gdzie poupychać tego co mam, bo komody zastawione, kwietników 3 szt, nawet na stole już stoją storczyki, a stół w planie miał być pusty i co? ;:223 a w weekend planuję zakupić półkę na skrętniki bo nie mieszczą się na blokowym parapecie ;:224 :;230 a półek na ścianach miało nie być choćby nie wiem co! ;:223

pokazane roślinki zadbane :uszy myślę, że szybko zapadaniesz na niektóre "choroby" :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Oryginalny kwietnik bardzo mi się podoba , ciekawe kompozycje z kwiatów - niech Ci jak najszybciej przybywają :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu muszę dać z siebie wszystko,żeby ten cyklamen za szybko nie padł jak dwa poprzednie, bo by się mąż ze mnie potem nabijał, że kwiaciarka od sześciu boleści
mniodkowa u mnie nie ma za wielu parapetów mimo sporego metrażu, bo mieszkanie w amfiladzie i po oknie na pomieszczenie, czyli niewiele, poza tym ciemno, no ale zawsze mam jeszcze balkon :heja
nowika, jak już pisałam kwietnik kupiłam ze względu na cenę, bo jak dziś zobaczyłam w castoramie ceny kwietników, to o mało co na zawał nie padłam. :shock:

Kupiłam dziś w biedronce dwa scindapsusy, ale nazwa, musiałam w google sprawdzić :lol:
Jutro wypad po doniczkę i może coś do uzupełnienia kompozycji na rynek i będzie co na kwietniczku dostawić :D
Tak się zastanawiam, co ładnego i delikatnego na tym górnym poziomie postawić, żeby nie miało za dużych liści i tym roślinkom z dołu i tak małej ilości światła nie zasłaniało. Propozycje mile widziane :D
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit
...i mi bardzo się ten kwietniczek spodobał hmmm juz wiem gdzie bym go postawiła :) a i mam propozycję ... chętnie te puste parapety zaadoptuję :;230 zaczynam się niepokoić o to że moim roślinkom będzie niewygodnie po malowaniu bo jakoś dziwnie w tym czasie mi ich przybywa :;230 ale z tego to akurat się :tan na 30m2 ciężko się rozłożyć z kwiatami zwłasza przy tylko dwóch parapetach :x - zatem nie ciesz się pustymi parapetami sama zaniedługo będziesz miała problem z rozstawieniem kwiatuszków:)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zważywszy na to, że tak dużo osób pisze to samo zaczynam się martwić o przyszłość tych parapetów. W związku z wczorajszym zakupem - dwa scindapsusy pognałam dziś rannym świtem na rynek po doniczki i jeszcze musiałam kupić jakieś, które by pasowały do stojącej obecnie na tym kwietniku.
Poczułam też potrzebę przesadzenia peperomii do misy, ponoć im bardziej pasuje, więc pojechałam do leroy merlin po misę ;:14 Na szczęście nic tam już więcej nie kupiłam. Za to poczułam się dumna ze stanu mojego cyklamena, bo te będące w wyprzedaży tam wyglądały tak:
Obrazek
Teraz zabieram się do przesadzania, a jak poprzesadzam, to wrzucę efekty mojej pracy :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”