Jestem już na forum od roku, ale urzędowałam właściwie tylko w sekcji kaktusowej. Teraz mam troszkę więcej czasu, więc postanowiłam pokazać Wam również inne moje zielone
 Poza kaktusami uwielbiam fiołki, to bardzo wdzięczne kwiatki, Uwielbiam je za piękne różnorodne kwiaty w kształcie i kolorze, no i cudne listki
 Poza kaktusami uwielbiam fiołki, to bardzo wdzięczne kwiatki, Uwielbiam je za piękne różnorodne kwiaty w kształcie i kolorze, no i cudne listki  Pod względem liczebności zajmują w moim domku 2 miejsce
 Pod względem liczebności zajmują w moim domku 2 miejsce  Jak bym mogła i nie ograniczałby mnie metraż mieszkania to przygarnęłabym wszystkie możliwe, odmianowe i nieodmianowe, wszystkie są piękne!!!
  Jak bym mogła i nie ograniczałby mnie metraż mieszkania to przygarnęłabym wszystkie możliwe, odmianowe i nieodmianowe, wszystkie są piękne!!!  Szczęście, że wszyscy moi domownicy podzielają tego fiołkowo-kwiatowego fioła, więc nie słychać zrzędzenia, że przybyła kolejna doniczka, 2, czy 3... a wręcz wszyscy dzielnie pracują na to aby zrobić w domu busz
  Szczęście, że wszyscy moi domownicy podzielają tego fiołkowo-kwiatowego fioła, więc nie słychać zrzędzenia, że przybyła kolejna doniczka, 2, czy 3... a wręcz wszyscy dzielnie pracują na to aby zrobić w domu busz   
 Nie wszystkie fiołeczki mi w tej chwili kwitną, bo niektóre to młodziutkie sadzoneczki niedawno zakupione, sporo mam też listeczków, które się ukorzeniają dopiero (większość dzięki Ani.S z naszego forum
 a niektóre skubnięte to tu, to tam
  a niektóre skubnięte to tu, to tam   )
)A to już moje kwitnące obecnie fiołeczki ? biały. Mój pierwszy fiołek, kradziony
 wyhodowany z liska. Ma 3 lata
 wyhodowany z liska. Ma 3 lata

I kwiatek z bliska

I dwukolorowy
 (już nie kradziony
 (już nie kradziony   )
 )
I też, kwiatuch w zbliżeniu

I kolejny

A ten jest bardziej fioletowy niż niebieski. W Ogóle nie mogę uchwycić jego naturalnego koloru

I jeszcze takie cudo

Nie znam się niestety za bardzo na nazwach, czy któryś z nich jest odmianowy, czy nie,
także jeśli moglibyście mi coś w tej kwestii podpowiedzieć byłabym wdzięczna
To tyle z moich kwitnących fiołeczków. Są też i inni niekwitnący domownicy, jak znajdę chwilę to i im porobię fotki

Życzę miłego oglądania

reszta też śliczna
 reszta też śliczna  

dziś przy okazji podlewania moich zielonych znalazłam coś takiego na fiołku (chimerka)
  dziś przy okazji podlewania moich zielonych znalazłam coś takiego na fiołku (chimerka)