Witaj Adamanno Cieszę się, żę postanowiłaś pokazać nam swoją kolekcję, a roślinki są piękne.
Każdemu wpadnie w oko coś innego, ale mnie podobają się filodendrony. Piękne okazy
Na ostatnim zdjęciu to skrętnik?
tak na ostatnim zdjęciu jest skrętnik, mój niedawny nabytek jest fioletowo żółty czego na zdjęciu nie widać, tylko nie wiem czemu nie rozkłada do końca kwiatów??? moje poprzednie tego nie robiły
przedstawiam nowe zielone które zamieszkało u mnie od wczoraj... to nowy różowy skrętnik... znalazłam to cudo na targu za cale 5 złotych polskich :P w jednej doniczce rosły sobie dwie roślinki które postanowiłam rozsadzić ale nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam bo jedna z nich jest jakaś taka ... ruchoma a może za płytko ja posadziłam ale nie chciałam zagrzebywać jej liści i teraz nie wiem czy przetrzyma ale 2 ma się dobrze a oto one a tak wyglądaja wszystkie razem :P
kari też się nad tym zastanawiałam hihiihi :P :P ale reszta była jakaś taka mało zachwycająca, albo kolorki mnie nie urzekły albo liście blade połamane..... ale nic straconego.... będę częściej zaglądać na rynek i na pewno jeszcze jakiegoś ciekawego skrętnika upoluje :P :P
Wczoraj też byłam i z pustymi rękami nie wróciłam do domu :P :P .....a zdjęcia wkleję za chwilę.