Stokrotkania - kwiaty domowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Stokrotkania - kwiaty domowe

Post »

Najlepsze w tym kwietniku to to, że masz tyle poziomów, że każdy rodzaj roślin wyeksponujesz, bo wiadomo nie każda może być na górze, a tak to masz mnóstwo możliwości, prawie zazdroszczę ;:224
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Stokrotkarnia...kącik z kwietniczkiem przecudny:), a roślinki szybko się rozrosną nim się obejrzysz to będzie tam niezły gąszcz:)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie !

agarow78 to świetnie zatem zacznę poszukiwania..
Lidka lmw tylko na to czekam.
Mariola O dziękuję, ja też się cieszę, bo zwolniło się trochę miejsca na parapetach i można dokupować nowe :;230
Anjja ;:196 mam nadzieję, że szybciutko..
kociara dziękuję za gratulacje i pochwały.
mag uwielbiam aniołki, mają coś takiego w sobie, cieszę się, że tu jesteś, ale na FAZ też będę zaglądać..
APe zawsze można kupić jeszcze jeden kwietnik :;230
rapunzel a dodatkowym plusem jest to, że ten kwietnik nie zajmuje dużo miejsca i wszędzie można go wcisnąć, jestem z niego zadowolona i polecam taki zakup. W razie co mogę polecić sprzedawcę z allegro ;)
Filigranowa27 dziękuję.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za pochwały kwietnika i za gratulacje za osiągniecie złotej rangi.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no dobra - po kolei - naczytałam się ;:132 i spóźnione ale po urlopie przy Twoim wpisie u mnie od razu zobaczyłam złotą kartę, której serdecznie gratuluję ;:114
gratki również wygranej z mszycami na skrętniczkach ;:138 - trzeba ten sposób zapamiętać - tani i widać skuteczny ;:108
paczka od Basi powaliła mnie - rewelacja! niech wszystko zdrowo się chowa :uszy
misa kaktusowa wygląda ekstra! muszę odgapić chyba pomysł na przyszłość bo też mi się cichutko marzy taka... tylko mniejsza ;:224

no i faktycznie grudniczek się spisał pięknie i puszcza się :tan bardzo mnie to cieszy ;:108
;:63 dla maluszków fiołaska także, a jak!
kwietnik - czad! też na taki się czaję ;:224 ale mam inne 3 i nie wiem czy da się upchnąć jeszcze taki w tym pokoju ;:14
wyczytałam też, że była wizyta w szpitalu.... mam nadzieję, że zdrówko wraca, mnie na samą myśl o szpitalu to mdli od razu... dobrze, że nie muszę tam zaglądać, choć i mnie nie ominie raczej... :(

Anjja pisze::;230 to jest dobre... ja też tak zawsze mam :wink: zastanawiamy się gdzie pomieścimy... miejsca nie ma... przydałby się kwietnik... a jak kwietnik jest to trzeba roślinki dokupić bo te co są to nie bardzo nam się widzą w tym miejscu ;:170

jakbym siebie słyszała :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mniodkowa cieszę się, że do mnie zajrzałaś, a już myślałam, że zapomniałaś o mnie. :;230 Dzięki. ;:196

Pamiętacie moje żołnierzyki ?
Nie ?
To Wam przypomnę,
to było moje jedno z doświadczeń z fiołkami, robiłam taki mały eksperyment chciałam sprawdzić, czy jeśli po prostu będą tak sobie stały bez szklarenki to czy przeżyją ?

Obrazek

No więc na sześć listków ostał się jeden, który właśnie zobaczyłam, że zaczyna się pokazywać. :tan

Obrazek

Wszystkie listki były od jeden białej fiołkowej matki (te od mojej siostry), oczywiście nie płaczę z tego powodu, ba nawet dobrze, bo gdzie ja bym to teraz wszystko pomieściła..
Mam przecież jeszcze listki od mniodkowej i Anji ;:108 te, przechowywałam w szklarence i tylko jeden zgnił, a jeden bordowy pokazał małe..

Wniosek: listki fiołków, rozmnażajcie w szklarenkach przynajmniej przez pierwszy miesiąc.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no coś Ty! zapomnieć? ;:78 po prostu zbierałam się w sobie i powoli nadrabiam zaległości na FO, u każdej z Was po kilkanaście stron do przeczytania ;:129 a co chwile coś przeszkadzało i zapominałam gdzie to ja byłam :;230
szkoda białych fiołasków, ale cieszę się, że te co pod szklarenką były to trzymaja się dzielnie - ba - ;:138 dla maleństwa :tan ja swoje poupychałam zbyt głęboko i teraz będę czekać miesiącami na maluszki... wiem już z doświadczenia (po fakcie oczywiście), że trza łodyżkę w ziemię tylko na 1cm to szybciej efekty będą ;:108 Aaaa i powiem Ci, że moje stały miesiąc bez szklarni na parapecie i nic im nie dolegało, do pudła wepchnęłam potem i teraz też wyglądają jak wcześniej :;230 ważne, że nie gorzej ufff
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w ramach eksperymentu rozmnażałam swoje metodą na knota i oczywiście bez miniszklarenki, tylko, że dostałam wszystkie listki bez ogonków, bo sąsiadka jest zwolenniczką metody przyszpilania drutem. Póki co jedna doniczka jeszcze się trzyma, a jak już pisałam u siebie przy próbie wywalenia zobaczyłam mikroskopijne korzonki.
Stokrotkaniu poniekąd też mi ulżyło, że część listków padła, bo taka ilość fiołków byłaby nie do upchnięcia, a u ciebie przy tej armii listków to już w ogóle, mamma mia :;230 No chyba, że byś Aniu wyskoczyła z fiołeczkami na jakiś targ i jeszcze byś kaskę na nowy kwietnik zarobiła :wink:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mniodkowa to się cieszę. :D A mi jakoś tam nie szkoda i tak wszystkie były białe, gorzej jak te od Was by mi padły, to bym się zaryczała, tym bardziej, że każdy listek jest inny..
rapunzel ja i tak już kombinuje co ja zrobię jak mi wszystkie się pokażą, a na to wygląda, po jednym sobie z każdego rodzaju zostawię, ale przecież z jednego listeczka wychodzi więcej sadzonek.. Oj będą forumowe wymiany. :;230
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56

Post »

Witaj,gratuluje złotka.
Kwietniczek wygląda super,nawet się nie spostrzeżesz,a roślinki go obrosną.
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Przepraszam bardzo za pomyłeczkę,to przez przypadek.Myślałam,że klikam P.W.aż teraz dopiero zobaczyłam,że wpakowałam info.na Twoją stronkę.Jeszcze raz przepraszam,to nie było zamierzone ,a zwykła głupia pomyłka :oops:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

renka1 dzięki ;:196
aga111 nic się nie stało, każdy nieraz popełnia jakieś gafy.
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Piękny kącik kwiatowy! ;:138 Jak to wszystko zacznie rosnąć, to dopiero będzie... :wink:
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Aż z zakłopotania zapomniałam życzyć Twoim maleństwom,żeby szybciutko i zdrowo rosły.
Awatar użytkownika
Mariola O
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 07:31

Post »

Witam,
Odnośnie fiołków - jak kupowałam listki od pewnej Pani w Lublinie poradziła mi, aby włożyć je do kieliszków, wody tak by zanurzyć korzonek na 1cm, zafoliować od góry i przez dziurkę włożyć tam listek. Wszystkie listki się ukorzeniły po 2-4tygodniach. :wit
Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariola, to ten listek jest pod folią czy tylko jego ogonek, bo jakoś nie załapałam :roll:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”