Zielone zakątki w moim domu - Ewelina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kari pisze:Eszeweria zapiera dech, jest naprawde przepiękna... śliczna, tfu, tfu ;)
Aglaonema wspaniale Ci się rozrosła - moja ma na razie tylko 3 listki, ale chucham na nią i dmucham, może też kiedyś będzie taka :D
Kari, ta Aglaonema ma 4-5 lat. Też była maleńka , ale , jak widać , dość szybko przyrasta. Niedawno próbowała nawet po raz pierwszy zakwitnąć , jednak kwiaty nie były rewelacyjne i nie rozwinęły się. :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przecudne
zawsze marzyła mi sie łazienka w której mogą rosnąć kwiaty
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aglaonema bardzo mi się podoba, zresztą lubuję się w takich kwiatkach z ozdobnymi liśćmi... muszę się postarać o taka do mojej kolekcji :wink:
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

przepiękne rośliny,ładnie wyeksponowane,śliczne fotki,a doniczki w których rosną kwiatuszki mnie zachwycają... :lol: :lol: :lol:
3wa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2007, o 11:40

Post »

Tak kwiaty sa super . I takie zielone bez suchych koncowek czy plamek. po prostu miodzio . No i ta dracena tak sie napatrzylam, ze zaczelam swoja dreczyc ;:14 aby taka piekna wyrosla. :D
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

ewelinko masz tyle tych zielonych zakątków , a roślinki takie niepowtarzalne-eszeweria i ten czerwony wilczomlecz to jakieś unikaty
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Piękne kwiaty Ewelinko, w równie pięknych wnętrzach :D. Takiej opieki jak mają Twoje kwiaty to moje mogą tylko pozazdrościć, niestety brak czasu, aż sie czasami dziwię że mimo wszystko kwitną, rosną i cieszą oczy.

Serdecznie Pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

Też jestem pod wrażeniem - piękne i zadbane kwiatki masz Ewelinko. Naprawdę można Ci ich pozazdrościć :D Czy hodujesz je od małych sadzonek? czy też kupiłaś już takie duże, piękne i wyrośnięte okazy? Są prześliczne, nie mogę się napatrzeć :P
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

agaxkub pisze:przecudne
zawsze marzyła mi się łazienka w której mogą rosnąć kwiaty
Aguś,roślinki czują się w łazienkach bardzo dobrze( dobra wilgotność powietrza), warunek- choć trochę światła, czyli choć małe okienko...
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie w łazience rosną beniaminy i hibiskus, wszystkie mają się dobrze :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Aniu Jeśli wytrzymasz do wiosny, to podeślę Ci Aglaonemę-będę musiała tę moją przesadzić i rozdzielić. :D

Buniu Różnie to bywa :Wiele roślin mam już kilka, kilkanaście lat, rosną więc "od małego" u mnie. Niektóre wyhodowałam z sadzonek sama , inne kupiłam jako niewielkie roślinki, kilka było prezentami od znajomych i rodzinki...Ostatnio coraz częściej "bawię się " w hodowanie od sadzonki...stąd parapety pełne są małych doniczek, w których jest pełno ukorzeniających się sadzonek, listków, kłączy...

Anulko Właśnie ten czas... bo ja bardzo lubię " grzebać " przy kwiatkach i w domu , i w ogrodzie, ale czasu to pochłania masę , niestety.Choć mówi się , że " Szczęśliwi czasu nie liczą", a ja przy roślinkach czuję się po prostu szczęśliwa :D

Bona Dziękuję za miłe słowa, kwiatki nieźle się sprawują, choć oczywiście zdarzają się porażki... ale czy ja mam " unikaty"? Bo ja wiem ? A zielonych zakątków mam w domu sporo, bo ja lubię takie kwiatowe skupiska , uważam ,że każdemu wnętrzu dodają one uroku.Doniczka to też ważna rzecz- może pomóc lub popsuć wygląd rośliny.

3wa Z Dracenami nie powinnaś mieć problemu- rosną dość szybko, nie można ich tylko przelać.
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina pisze:
agaxkub pisze:przecudne
zawsze marzyła mi się łazienka w której mogą rosnąć kwiaty
Aguś,roślinki czują się w łazienkach bardzo dobrze( dobra wilgotność powietrza), warunek- choć trochę światła, czyli choć małe okienko...
A ja niestety pomimo że mam okienko w łazience :wink: to i tak nie mam gdzie ich postawić , zbyt mała łazienka :(
jedyne co mnie ratuje to parapet , ale tam to tylko jeden kwiat może się zmieścić :cry:
więc tak patrzę na twoje kwiaty w łazience i troszku zazdroszczę :? tego miejsca oczywiście :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

A teraz ważna wiadomość dla chętnych na Starca Herreiana (Senecio herreianus) - zwłaszcza osób z okolic Poznania: W Centrum ogrodniczym w Tarnowie Podgórnym są te roślinki do kupienia w cenie 7,50 za sztukę . Byłam , widziałam .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Popatrzcie , proszę , co dziś "przytargałam " do domu. Oczywiście , miałam dobry pretekst - pojechałam do Centrum po roślinkę na prezent, no i tę roślinkę wraz ze stosowną doniczką kupiłam . To Crwssula ovata minor - taka , jaką sama od niedawna posiadam.Przyjaciółka się nią zachwyciła, więc teraz dostanie, o - taką:

Obrazek
Nawet biedroneczki w kropeczki przysiadły na listkach :wink:

Ale...nie byłabym sobą , gdybym tak wyszła nie obejrzawszy , co nowego mają w sklepie :D I wypatrzyłam takiego dziwaka.

Obrazek Obrazek
Oczywiście bez nazwy ( bo po co?). To grubosz , ale jaki? Podobno wolnorosnąca odmiana "Ovata" ale nic więcej nie wiem. I czemu taki czerwony-ze wstydu? :wink: Może ktoś go zidentyfikuje?
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie to mnie najbardziej denerwuje napis na etykietce "kwiat promocyjny" "rośliny mix" "sukulenty" ... a nazwy w polu...
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”