ale przechodzę do rzeczy: Za namową Arlety (krokusik164) oraz kilku innym uzytkownikom tego forum postanowiłem stworzyć swój własny wątek, poświęcony roślinom doniczkowym
 ale przechodzę do rzeczy: Za namową Arlety (krokusik164) oraz kilku innym uzytkownikom tego forum postanowiłem stworzyć swój własny wątek, poświęcony roślinom doniczkowym  . Przy każdym zdjęciu będę pisał nazwę oraz skąd się dana roślinka wzięła. A więc zaczynamy
 . Przy każdym zdjęciu będę pisał nazwę oraz skąd się dana roślinka wzięła. A więc zaczynamy   Na pierwszy ogień leci:
  Na pierwszy ogień leci:Zamiokulkas

Wzięty z rośliny matecznej, którą pokażę w późniejszym czasie

Hippeastrum

Zabrany z roślinki starej, mocno rozrośniętej
Trzykrotka

Dostałem 2 gałązeczki od babci, irytowało mnie że była taka łysa ale po przesadzeniu do innej ziemi szybko ruszyła ze wzrostem

Szeflera

Zabrana od rośliny matecznej mocno rozrośniętej
Grudnik, kupiony w tym roku

Epiphyllum

Avocado 2 zalążkowe

Pestka była wyrzucona ale ją zabrałem, moczyła nogi ponad 2 miesiące

Zielistka

Zabrana od rośliny matecznej mocno rozrośniętej
Cyklamen Perski

Kupiony w tym roku
Wilczomlecz jest trujący

Proszę o podanie dalszej nazwy bo kilka razy była opisana na tym Forum
Hmm... cóż na razie to tylko tyle resztę postaram się dodać w najbliższych dniach

ładnie, ładne
 ładnie, ładne 
 tak to wygląda jak ono ;p mam takie samo. ale mogłeś wrzucić zdjęcie od przodu a nie z boku ;p Twoje jest białe, czy różowe?
 tak to wygląda jak ono ;p mam takie samo. ale mogłeś wrzucić zdjęcie od przodu a nie z boku ;p Twoje jest białe, czy różowe?

przez przypadek szkoda było wyrzucić dlatego ukorzeniłem i posadziłem
  przez przypadek szkoda było wyrzucić dlatego ukorzeniłem i posadziłem 

nic nie wyszło dlatego ściąłem je i coś się zaczęło pojawiać
  nic nie wyszło dlatego ściąłem je i coś się zaczęło pojawiać