zrobiłam fotki jeszcze raz. Mogłyby być lepsze, ale nie chcą
Na początek staruszka Carnosa:
1
Carnosa Variegata. Miała wełnowce. Teraz trzyma się dzielnie. Nic nie przybyło od zakupu. Te dwe pędy, które widać z prawej strony są zupełnie łyse. Może kiedyś puści na nich listki
2

Bella. Najnowszy nabytek. Także kupiona z lokatorami. Było w sumie 16 sztuk.
3
Compakta. Sporo urosła od zakupu. Nie sprawia problemów. Odpukać.
4
Australis. Kupiona jako 30 cm sadzonka. Potem rozszalała się i musiałam dać jej nową drabinkę.
5

Australis Lisa. To jedna z dwóch ulubionych. Po przesadzeniu choruje, ale myślę, że da radę. W każdym razie trzymam kciuki. Taka okazja kupna już się nie powtórzy. Niestety.
6
Calicynia. Kupiona niedawno. Straciła pąki i kilka pędów kwiatowych. Teraz są maleńkie pączusie. Mam nadzieję, że zakwitnie, bo obchodzę się z nią jak z jajkiem. Nie szturcham ani nie dotykam, bo podobno tego nie lubi jak zawiąże pączki.
7
Melanie. W doniczce były dwie hoje. Rozsadziłam i dochodzi do siebie.
8

Gracilis. Puściła od zakupu kilka listków, ale po jakimś czasie wszystkie zżółkły i odpadły. Został jeden
9
Publicalyx Silver Pink. Po obcięciu prawie połowy listków, wypuściła jeden nowy. Oby tak dalej, a szybko nadrobi straty.
10
Lacunosa. Stoi w miejscu. Nie rośnie ale też nie gubi listków. Może na wiosnę zdecyduje się coś wypuścić.
11

Serpens. Trochę zmarniała, zaschły wszystkie najeżone pędziki. Może postawię ja na wilgotnym keramzycie. Zraszam ją dwa razy dziennie, ale może za mało wilgoci ma.
12
Neobudica. Nic jej nie przybyło, ale i nic nie odpadło.
13

Comapkta Variegata. Jest trochę zmasakrowana, ale mam nadzieję, że będzie ok.
14
Longifolia China Beans.
15

Multiflora. Druga faworytka. Ma pędzik kwiatowy co dzień większy.
16

Tricolor. Mały przytrzasnął końcówki pędów drzwiami od szafki. Wygląda śmiesznie.
17

Rubra

Nie wiem dokładnie. Oddzieliłam ją od Melanie. Siedzi w szklarence i odpoczywa.
18

Manimi. Mizerna po walce z wełnowcem. Trochę wyłysiała.
19

Thomsoni. Ten pęd w środku jest młody. Długo była jakby wysuszona, ale już jest dobrze i rośnie.
20

To chyba wszystkie.
A jeśli chodzi o hojowe chciejstwa to jest ich tyle, że ... aż strach pisać.